38. kolo
19.05.2018 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Juventus FC - Hellas Verona 2:1

Konec jedné epizody, konec jedné éry. Gigi Buffon odchytal svůj poslední zápas za Starou dámu. Zápas, ve kterém Juventus zvítězil nad Hellasem Verona 2:1 a oslavil mistrovský titul. Branky na Juventus Stadium padaly až po změně stran.

Už před zápasem bylo jasné, že na výsledku prakticky nezáleží. Juventus byl jistý mistr, Hellas jistý sestupující. Veškerá pozornost byla upřena na legendu - Gigiho Buffona, pro kterého to byl poslední zápas v dresu milovaného Juventusu.

Zpátky k samotnému zápasu. Utkání mělo svižné tempo, Juventus byl aktivnějším týmem, ale první pozdrav směrem k Buffonovi vyslal Farés. Po půlhodině hry rozehrál Hellas rohový kop a nechybělo moc, aby si Lichtsteiner vstřelil vlastní gól. Až ve 32. minutě zahrozil i Juventus, rána Maria Mandžukiče skončila na skvělém zákroku brankáře Nícolase. Tlak Juventusu před koncem prvního poločasu značně sílil a další pokus vyslal na Nícolasovu branku Paulo Dybala.

Buffonův rozlučkový zápas přinesl první branku až po změně stran. Čtyři minuty po začátku druhého dějství rozehrála Stará dáma rohový kop nakrátko, Costův projektil Nícolas vyrazil a Mario Mandžukič dorážkou poslal Juventus do vedení. Krátce na to rozehrál precizně volný přímý kop Miralem Pjanič a Nícolas proti jeho střele zůstal jen stát - 2:0.

Juventus Stadium vytvořil výbornou atmosféru a pochopitelně byl velmi často vyvoláván Gigi Buffon. Ten nešetřil pozdravy ani úsměvy. A v 63. minutě to přišlo, Allegri Buffona stáhl a divákům v hledištích se vehnaly do očí slzy. Dojat byl i gólman.

Utkání se samozřejmě ještě dohrávalo a Hellas čtvrthodinu před koncem snížil. Po pěkné akci překonal náhradníka Pinsoglia Alessio Cerci. Juventus měl v závěru ještě pokutový kop a k jeho exekuci se postavil Stephan Lichtsteiner, jenž rovněž odehrál poslední utkání. Jenomže švýcarský zadák nechal vyniknout Nícolase. Juventus vyhrál v posledním zápase Gianluigiho Buffona 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele