22. kolo
28.01.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslabené Udinese dokázalo vyloupit Janov

Janov se opět moc neukázal a jeho forma je dávno ztracená. Tentokrát ho porazilo Udinese, na čemž by normálně nebylo nic moc divného. Jenže Zebry hrály více než třicet minut v početním oslabení a přesto dokázaly sebrat tři body. Postaral se o to jediný úspěšný střelec zápasu, záložník Valon Behrami.

Udinese dál pokračuje v krasojízdě a tentokrát jej nezlomil ani fakt, že muselo hrát téměř půl hodiny bez vyloučeného obránce Samira. Domácí Janov hodlal uhrát před vlastními fanoušky maximum bodů a nasadil co možná nejsilnější sestavu. Ocitli se v ní například Perin, Zukanović, Izzo, Bertolacci, Veloso, Omeonga, Lapadula nebo Pandev. Antonín Barák začal za Udinese jen na lavičce, od první chvíle se ale na hřišti objevil Jakub Jankto.

V prvních chvílích Udinese až překvapivě často ztrácelo balony a kombinace, která mu jindy nečiní žádné potíže, dnes často drhla. Naopak se do šancí dostávali domácí. Brankář Albano Bizzarri musel často řešit tvrdé rány domácích, ať už se jimi prezentovali Veloso, Omeonga nebo Bertolacci. Dost možná nejaktivnější byl Portugalec Veloso, který napřáhl ke střele po dvaceti minutách, jenže jeho dělovku zablokoval Samir.

Albano Bizzarri měl plné ruce práce a po třiceti minutách musel do akce také po šanci Lapaduly. Zkušený útočník se v Janově rozehrává k dobrým výkonům a jeho individuální akce skončila střelou z otočky. Bizzarri si nakonec poradil, ale svým obráncům musel pořádně vynadat. Před koncem první půle ještě domácí hráči, kteří do té doby jasně ovládali utkání, reklamovali ruku mladíka Pezzelly.

Vstup do druhého poločasu se lépe povedl Udinese. Zebry více posílily napadání a z toho rezultovala dělovka Fofany, který však brankáře Perina ničím neohromil. Zajímavou kombinaci předvedl Jakub Jankto s Kevinem Lasagnou, ale centr druhého jmenovaného nakonec zamířil příliš vysoko. Bylo zapotřebí vyslat do boje nové síly, které na straně domácích zosobňoval Rigoni, zatímco hosté spoléhali na zkušenosti Maxiho Lópeze.

Po hodině hry se zdálo, že nejeden divák na stadionu Marassi usíná. Probudil jej až Valon Behrami, který se dostal k míči za vápnem a naložil s ním nejlépe, jak mohl. Nádhernou dělovkou z voleje překonal bezmocného Perina, který se za míčem jen ohlédl - 1:0 pro hosty, kteří zásadně překvapili lépe hrající Grify!

O pár minut později domácím přeci jen svitla nějaká naděje, protože se za tvrdý zákrok na půlce hřiště dočkal červené karty Samir a oslabil tak svůj tým. Tím se hosté dostali pod obrovský tlak, který hodně špatně snášeli. Ale ani střídající útočník Andrej Galabinov, třebaže se hodně snažil, na míč nedosáhl tak, jak by v závěru potřeboval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele