16. kolo
12.12.2017 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Atalanta otočila utkání v Janově a veze domů těsnou výhru

Atalanta Bergamo sice na půdě janovského CFC prohrávala po rychlé úvodní brance Bertolacciho, jenže do konce první půle se jí povedlo srovnat zásluhou Iličiće. A když se hostující brankář Berisha už překonat nenechal, rozhodnutí přinesla branka obránce Masiella.

Odložená pondělní dohrávka nabídla trochu netradičně v úterý večer velmi zajímavý duel. Domácí CFC Janov se pere ze všech sil s nepřízní osudu a vlastními chybami, hostující Atalanta zazářila v Evropě a chtěla by podobný úspěch prodloužit také na domácí scénu. Domácí se opírali především o výkon brankáře Perina, před nímž figurovali Zukanović, Izzo, Rigoni, Veloso nebo Taarabt s Pandevem.

Ani hsoté nenasadili rozhodně slabou jedenáctku, protože do bojů s Janovem se zapojili Berisha, Tolói, Caldara, Cristante nebo Freuler s Iličićem a Petagnou. Sotva se ale Orobici rozkoukali a jejich fanoušci usadili na svá místa, už prohrávali. Už ve čtvrté minutě se totiž k míči dostal Adel Taarabt, který nahrál před vápno nabíhajícímu záložníkovi Bertolaccimu. Ten se ihned opřel do míče a poslal jej přímo k tyči - 1:0.

To byl vývoj, který favorit z Bergama rozhodně nečekal a pár minut mu trvalo, než se dostal trochu do tempa. V 16. minutě se do balonu po zásahu obrany opřel Remo Freuler, ale jeho výstavní volej zastavilo břevno za zády Perina! Atalanta se příliš často ke střelbě neodhodlala, ale brankář Perin měl i tak plno práce. Zlikvidovat musel zajímavý centr Iličiće a následně individuální akci Petagny.

Aktivita domácího celku s postupujícím časem upadala a za to jej stihlo spravedlivé potrestání. Přesně ve 45. minutě se totiž po straně prosadil útočník Andrea Petagna, který si poradil s obráncem a poslal krásnou nahrávku do vápna. Tam byl u míče nejrychleji Josip Iličić, jenž předskočil svého strážce a ranou na vzdálenější tyč nedal Perinovi šanci zasáhnout - 1:1 a začínalo se od nuly.

Druhé dějství slibovalo neméně atraktivní duel a minimálně domácí nastoupili mnohem odhodlanější. Goran Pandev se ve vápně Atalanty dostal do dvou obrovských šancí, jenže brankář Etrit Berisha se zkrátka překonat nenechával a vyrazil obě jeho zakončení! Staré známé pořekadlo platilo také nyní, protože téměř z následující standardní situace se prosadil veterán Andrea Masiello! Zkušený obránce si naběhl na zadní tyč a propadl k němu balon přes celé pokutové území - 2:1.

Janov se pokusil o zvrat, jenže neměl dostatek nápadů ani síly. A když už se například střídající Gianluca Lapadula dostal do šance, včas na místě byl brankář Etrit Berisha, který držel šance hostí na tři body nad vodou. Zajímavou standardní situaci posléze neproměnil Miguel Veloso, který poslal balon opět jen do náruče brankáře Berishy. V závěru jej hlavou nepřekonal ani domácí obránce Ervin Zukanović.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele