36. kolo
06.05.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Ünder rozhodl o výhře AS, Cagliari má další problémy

Římané vezou ze Sardinie hodně cenné tři body, které je po dnešním programu Serie A posouvají na třetí místo. Jedinou brankou se o vítězství Vlků postaral mladý turecký křídelník Cengiz Ünder a zkomplikoval záchranu Cagliari.

Cagliari bojuje o záchranu a zatím se mu jeho snaha nedaří tak, jak by si ambiciózní celek představoval. Dnes večer navíc na vlastním území uvítal náročného soupeře. AS Řím je pro Cagliari poslední dobou také častým obchodním partnerem a vztahy mezi oběma kluby jsou přátelské. Dnes šla ale zdvořilost stranou, neboť také AS usiluje o body. Jde mu totiž o třetí místo.

K boji o něj vybral trenér Eusebio Di Francesco i kvůli mnoha absencím poměrně nečekanou jedenáctku. V ní nastoupili mimo jiné Peres, Capradossi, Fazio, Kolarov, De Rossi, Gonalons, Ünder nebo Gerson. Domácí vsadili na opory jako Cragno, Andreolli, Lykogiannis, Padoin, Barella, Farias či Pavoletti.

Velkou obavu mohl trenér hostí mít z fyzického stavu svých hráčů, které stálo mnoho sil poslední utkání s Liverpoolem. Domácí se za nic nestyděli a ihned se do svého soupeře pustili. První ránu vyslal z kopačky mladík Deiola a Alisson plachtil k tyči. Míč nakonec skončil těsně vedle tyče! Hodně změn v hostujícím celku dávalo jisté naděje Cagliari, které se více tlačilo do zakončení.

Jedno povedené si připsal Farias po laxním přístupu Bruna Perese, jenže na Alissona nestačil. Cagliari působilo hodně živým dojmem a postupem času se usadilo před vápnem Římanů. Těm však stačil jediný povedený protiútok, aby se dostali do vedení. Edin Džeko v 15. minutě zpracoval míč u vápna a poslal jej doprava na Cengize Ündera. Mladý Turek s balonem u nohy udělal pár přešlapovaček a ranou od tyče překonal brankáře Cragna - 1:0.

Cagliari se ale sympaticky nevzdalo a jeho akce působily mnohem nebezpečnějším dojmem. Po třiceti minutách zprava centroval mladík Deiola, jeho pas prošel až na střed, kde sklepával Pavoletti. Ten však mířil jen do míst, kde stál připravený brankář Alisson. O chvíli později si po dalším centru málem vstřelil vlastní branku vracející se obránce Bruno Peres. Nešťastně si srážel míč do brány a jen pohotový zákrok Alissona zachoval stejný stav.

Pět minut před koncem první půle se aktivní záložník Deiola chopil míče, prošel přes Nainggolana a tvrdou ranou pořádně protáhl Brazilce Alissona. Ten nakonec jen sledoval, jak míč zamířil těsně vedle tyče! Domácí Cagliari vstoupilo do druhé půle také aktivněji a po ráně záložníka Padoina marně reklamovalo ruku stopera Fazia.

Deset minut po změně stran se do obrovské šance hnal Diego Farias. Římská obrana špatně zahrála ofsajd systém a Farias mířil sám na Alissona, jenže v rozhodující chvíli si míč příliš předkopl a brazilská opora mezi třemi tyčemi AS byla bez práce. Snaha Cagliari byla zjevná, jenže ve finální fázi naprosto bezzubá. Římané naopak vypadali spokojení s výsledkem a snažili se spíše jednoduše neinkasovat.

Po oku lahodící spolupráci vyslal nepříliš viditelný Maxime Gonalons krásný pas za obranu, jenže Radja Nainggolan pálil z voleje nad bránu! Dost nebezpečný zákrok si následně neodpustil Aleksandar Kolarov a měl štěstí, že sudí Marco Di Bello vnímal jeho skluz ve vápně jen jako rohový kop. Druhý poločas každopádně mnoho krásy nenabízel. Brankář Alisson poslední šanci Saua chytil a domácím ani šest nastavených minut nestačilo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

0:3

Reagovat
tnt03

Schick gólík :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele