27. kolo
03.04.2018 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Doria zabrala a z Bergama veze těsnou výhru

Sampdoria Janov se konečně dokázala vzchopit a povedlo se jí v odloženém kole zvítězit. Cenné tři body jí v Bergamu zajistily trefy Caprariho se Zapatou, na což ani gól domácího stopera Tolóie nemohl stačit.

Trenér Gasperini hodlal dát svým svěřencům další motivaci v boji o Evropu, do níž by se Orobici velmi rádi co nejdřív vrátili. Do sestavy se vešly opory jako Berisha, Tolói, Masiello, Hateboer, de Roon, Petagna, Cristante či Gómez. Hostující Sampdoria kontrovala Zapatou, Caprarim, Praetem, Capezzim nebo Álvarezem.

V prvních minutách byla domácí ekipa hodně aktivní a nejednou už se bojující útočník Andrea Petagna dostával pozvolna k zakončení. Nakonec jej ale od míče vždy odstavili dobře pracující obránci, zejména duo Tolói s mladíkem Mancinim. Obránce Timothy Castagne si naběhl za obranu soupeře, pak ale totálně pokazil koncovku a ve vyložené šanci pálil nad!

Sampdoria spíše pasivně hrála a kombinovala dost daleko od Berishy, což mu ale vůbec nevadilo. Hosté z přístavního města se prezentovali poměrně dost zaskočeným dojmem. Snad až po třiceti minutách se Caprarimu povedlo odpoutat se přeci jen trochu od svého strážce a vypálit, leč jeho střela nepatřila mezi nejpřesnější. O chvíli později už zadunělo břevno, které napálil tvrdou hlavičkou Petagna!

Nedáš - dostaneš. Tohle pravidlo platilo také dnes. Míč se po delší rozehrávce odrazil ve vápně až k Gianlukovi Caprarimu, který si snadno poradil a doklepl míč do sítě! Sampdoria nebyla lepší, ale vedla.

Pět minut po změně stran mohl stejný hráč navýšit náskok svého celku, ale tentokrát si brankář Berisha věděl rady velmi dobře. An ve druhé půli se ale Atalantě nedařila finální fáze, a to ani přes několik zdánlivě dobrých šancí. Haas pálil nad, ani Gómez nebyl úspěšný. Vše se změnilo příchodem mladého útočníka Barrowa.

Po volném kopu z levé strany sklepl míč ve vápně hlavou právě mladík Musa Barrow a jeho nahrávku využil v krkolomné pozici Rafael Tolói! Jenže šest minut před koncem strhla hostující Doria vedení na svou stranu, protože Masiello i přes své zkušenosti žalostně chyboval a nahrál rozběhnutému Duvánu Zapatovi. Zkušený střelec s díky převzal "nahrávku" a překonal brankáře Berishu - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele