34. kolo
22.04.2018 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Bojující Turín na Atalantu nestačil, domácí spasil Gosens

Atalanta sehrála na domácí půdě velmi zajímavý duel s Turínem a diváci se museli především v druhém poločase hodně bavit. Ten první ještě branky neukázal, ale po změně stran úřadovali především domácí. A i když Adem Ljajić srovnal a dal naději hostujícím Býkům, jen o pár minut později Robin Gosens definitivně urval tři body pro domácí celek.

Turín měl před sezonou pohárové ambice, ale teď to zase tak růžově nevypadá. Ani změna trenéra jeho postavení či výkonnost obecně nevylepšila. Navíc měl dnes Turín velmi těžkého soupeře, protože musel jet do Bergama. A tamní Atalanta rozhodně patří k tomu lepšímu, co calcio v současné době nabízí.

Jako první málem udeřili hosté. Obránce Ansaldi poslal do pokutového území nebezpečný centr, který ale žádný z jeho spoluhráčů do branky neprotlačil. O chvíli později si větší šanci vypracovali domácí a zasahovat musel brankář Salvatore Sirigu. Kapitán Alejandro Gómez si udělal prostor a v dobré pozici vystřelil, jenže narazil právě na pohotového brankáře Býků.

Gómez kupodivu zahrozil také jako hlavičkující hráč, třebaže jeho parametry jej jako hlavičkáře příliš nedefinují. Dnes velmi dobře hrající Gosens si udělal prosto k centru a krásně by byl býval posadil míč na hlavu Gómeze, kdyby se před ním nezjevily rukavice Sirigua. Zkušený brankář vyrazil balon a se zbytkem akce mu pomohli jeho obránci. Gómeze hledal průnikovou nahrávkou také Cristante, ale tomu se dnes příliš nedařilo.

Velký díl pozornosti museli obránci Turína prokazovat Barrowovi, který si sice věkem na calcio teprve zvyká, ale jeho výkony rostou každým zápasem. Také dnes se velmi sympaticky a nebojácně hnal za balonem, kdykoli cítil šanci. Právě mladík Barrow dostal na hranici velkého vápna trochu prostoru a hned nebezpečně vypálil. Naneštěstí pro něj byl na místě brankář Sirigu a s jeho šancí si poradil.

Pět minut po změně stran se do šance dostávali také hráči hostí. Mladý útočník Edera si navedl balón na levou nohu a vypálil, i když velmi nepřesně. Mnohem přesnější však byl jen o pár minut později Remo Freuler. Toho perfektně našel právě Musa Barrow a zkušený záložník Freuler si přesnou hlavičkou poradil s brankářem Siriguem - 1:0 pro Atalantu.

Jenže Turín se nevzdal a díky talentu Adema Ljajiće ihned srovnal. Útočník Simone Edera si všiml nabíhajícího kolegy a srbský talent propálil při rychlém brejku vše před sebou, samozřejmě včetně brankáře Berishy - 1:1.

V 64. minutě si ale domácí Orobici vzali své vedení zpět a využili k tomu velmi pohlednou kombinaci. Ofenizivní tahoun Bryan Cristante prošel středem hřiště a uvolnil na pravé straně Castagneho. Mladý obránce našel poměrně ostrým centrem před prázdnou branou Robina Gosense, kterému v zakončení už nikdo nebránil!

Jen o chvíli později se ukázal v dobrém světle také mladý obránce Gianluca Mancini, který si naskočil na centr a jen těsně minul tyč! Vzápětí si Robin Gosens pohlídal ofsajdovou linii a krásným pasem poslal do šance nehlídaného obránce Castagneho. Ten však hlavou zamířil jen doprostřed brány. Gómez v samém závěru mířil těsně mimo!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele