20. kolo
06.01.2018 18:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Řím se utápí v herní krizi; prohrál s oslabenou Atalantou

AS Řím po velmi špatném úvodu do utkání podlehlo efektivní Atalantě, která zvítězila i přesto, že celý druhý poločas odehrála bez vyloučeného Martena de Roona. Ten totiž ještě před vyloučením stihl navýšit vedení na 2:0.

Řím nutně potřebuje najít střelecké štěstí, protože se mu v ofenzivě vůbec nedaří. Kopie Edin Džeko - Patrik Schick se nesehrává tak rychle, jak by si asi fanoušci přáli, a ostatní hráči také příliš neskórují. Trenér Di Francesco dnes opět vsadil na trojici El Shaarawy, Džeko a Perotti, do hry se dostali i Gonalons, Pellegrini nebo Kolarov. Na opačné straně nic nebránilo duu Gómez a Cornelius, které ještě podporovali Iličić s Freulerem.

Překvapením bylo vynechání Nainggolana, který si nadělal nepřátele kvůli svým příspěvkům na sociální síti. V obraně si domácí museli také dávat pozor, protože Atalanta už dokázala překonat mnoho skvělých týmů, ať už v Evropské lize nebo na domácí půdě. První utkání mezi těmito dvěma týmy rozhodl ranou z volného přímého kopu veterán Aleksandar Kolarov, který se proháněl po lajně také dnes večer.

Na opačné straně se s míčem často a rád mazlil Alejandro Gómez, kterého domácí často zdvojovali. O pár minut později si Gómez poradil s dvojicí protihráčů a poslal do vápna brankáře Alissona dobrý centr, jenže na něj Andrea Cornelius nedosáhl! Obrana AS působila jistě, ale jak je z posledních týdnů vidět, obrana není hlavním problémem Římanů. Ten leží na opačné straně hřiště.

Zajímavou ránu poslal na brankáře Berishu Stephan El Shaarawy a Berisha měl co dělat, aby se včas dostal k tyči. Atalanta ráda hraje na protiútoky a jeden takový jí vyšel také ve 14. minutě. Na dlouhou nahrávku si do nesoustředěné obrany naběhl Andreas Cornelius, pohrál si na straně vápna s Faziem a technicky obstřelil Alissona - 1:0 pro hosty!

Herně i výsledkově AS začíná docházet dech a dnešní start do utkání to jen potvrzoval. Po dvaceti minutách AS vypadalo na ručník. V útoku nebyl téměř nikdo vidět, obrana ale dnes působila ještě hůř. Záložní řada opět zkolabovala a nechala Alejandra Gómeze postupovat do vápna. Ten sice upadl, ale následně dokázal s mořem volného prostoru vymyslet krásnou nahrávku na Martena de Roona, který z druhé vlny propálil vše před sebou - 2:0.

Řím naprosto ztratil jiskru i chuť s výsledkem něco dělat. V podstatě v každém souboji byli domácí hráči později a nedůrazní. Když už se domácí dostali do šance, jako když se k volnému přímému kopu postavil Aleksandar Kolarov, napálil v obdobné pozici jako minule Edina Džeka. Od něj se balony odrážejí kamkoli, jen ne do sítě. A stejně tomu bylo také dnes.

Ke konci první půle se Atalanta opět pustila do svého soupeře a po Corneliusově šanci napálil dělovou ránou Remo Freuler jen tyč! Brankář Alisson by jeho střelu neměl ani náhodou. Na konci poločasu se Edin Džeko pokoušel napodobit Corneliuse, jenže trefil jen Berishu! AS svitla naděje v početní přesilovce, Marten de Roon dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen!

Celý druhý poločas ležela před AS výzva zúročit tuto šanci, podobně jako třeba Benevento, které také dnes dokázalo otočit vývoj utkání se Sampdorií Janov. Dlouho se ale Římanům nedařilo získat si územní převahu a vytvořit si šanci. Atalanta naopak hrála velmi jednoduše a první šanci druhé půle si vytvořil Papu Gómez. Na opačné straně se dostal k zakončení Edin Džeko, jenže jeho šanci zmařil Berisha.

Přeci jen se domácí fanoušci dočkali alespoň jedné branky, když v 56. minutě opět zafungovala spolupráce mezi Kolarovem a Džekem. Po skvělé výzvě zkušeného obránce překonal Džeko brankáře Berishu a naznačil možné drama.

Jenže domácí hráči působili příliš křečovitě a navíc Atalanta velmi dobře zahušťovala prostor před Berishou. To se jí podařilo až do konce utkání, protože domácí nebyli schopni vytvořit si další brankovou příležitost. Loučí se tak s body i nadějemi na zlepšení.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
ttopi

Milí Římané, běžte s tímto do prdele. Před několika zápasy se dalo dokonce jít na první místo, místo toho se teď hraje o poslední místo pro LM.

Reagovat
Houfi

Jestli fandíš AS už delší dobu tak přece musíš být zvyklý... vždy když se můžeme dotáhnout na Juve tak prodáme 1-2 klíčový hráče a jde se od znova...

Reagovat
Il Principino

Chybí Miralem a Salah :-(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele