20. kolo
15.01.2017 15:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Řím se v Udine protrápil k těsné výhře

Udinese se statečně pralo a místy bylo mnohem lepším týmem než jeho sok, jenže chybělo mu trochu štěstí, kvality a nápadu. Vlci se naopak trápili a v nepříliš pohledném utkání jim stačila jediná branka Nainggolana.

Udinese dnes odpoledne přivítalo na stadionu Friuli římské AS, se kterým mělo již delší dobu nevyřízené účty. Byl to také a především souboj mezi oběma trenéry, jejichž vztah je dost komplikovaný a dynamický. Hosté byli v mnohém oslabeni především v záloze a útoku, což přenášelo větší odpovědnost na duo Džeko - El Shaarawy. Do hry se dostal i Paredes s Jesusem nebo Emersonem.

Udinese se v poslední době moc nedaří a trenér Luigi Delneri má co dělat, aby svůj tým zpevnil a dobře připravil. Dnes vybral do základní formace například Jankta, De Paula, Théréaua nebo Karnezise s Felipem. V Udine bylo celkem chladno až mrazivo, takže diváci doufali, že je potěší alespoň hlavní aktéři na hrací ploše.

Do první velké šance se hned ve druhé minutě dostal Edin Džeko, který touží prolomit dlouhý střelecký půst. Po pasu za obranu ale přehodil s brankářem Karnezisem i celou bránu asi o metr. O pár minut později už musel brankář Karnezis zasahovat, když jej z blízkosti po akci Nainggolana vyzkoušel tvrdou ranou El Shaarawy.

Pouhých 11 minut ale obránci domácích vydrželi. Míč totiž získal Kevin Strootman, načasoval krásnou nahrávku za obranu a tu z voleje ukázkově trefil Radja Nainggolan. Belgický záložník tak oslavil kapitánskou pásku krásným gólem - 1:0.

Brzy to mohlo být o dva, protože Davide Faraoni zahrál po centru El Shaarawyho rukou ve vlastním vápně. Sudí Damato nařídil i přes protesty domácích penaltu, ale co s ní provedl Edin Džeko, to se jen tak nevidí. Svou tvrdou ránu napálil snad až do horních pater stadionu! A Udinese se dalo do útoku. Nejprve kopal Jakub Jankto po faulu na Zapatu standardní situaci, při níž musel Wojciech Szczesny vytáhnout brilantní zákrok!

Následoval sled rychlých událostí, kdy se polský brankář několikrát znovu vyznamenal. Rána z penalty od De Paula mířila do horního rohu, ale Szczesny se opět vytáhl! Obrana AS ostatně nebyla stoprocentní a několikrát se spoléhala jen na ofsajd nebo na zázračné zákroky brankáře Szczesnyho. Jednou ji zachránila také nepřesnost při zakončení Cyrila Théréaua, kterou nakonec odklidil se štěstím hrající obránce Fazio.

Ke konci první půle pak Duván Zapata těsně minul míč a dožadoval se penalty, kterou sudí Damato neodpískal. Udinese sice nechyběl pohyb a touha urvat co nejvíc bodů, místy bylo lepší než jeho zkušenější sok, jenže v zakončení Zebry nikdy neměly dostatek klidu nebo kvality. AS vedlo, nikam se nehnalo a zdálo se, že jeho hra dnes postrádá nápad i chuť. Do druhé půle v domácím dresu už nakoukl Stipe Perica, který měl být žolíkem.

I trenér Spalletti dobře věděl, že je potřeba impuls. Proto poslal na hřiště hostující ikonu jménem Francesco Totti. A jeho přítomnost se téměř ihned projevila, protože s ním na hřišti má přechodová fáze AS mnohem větší kvalitu, spád i nápad. Pas zkušené "desítky" na Nainggolana sice prošel, leč belgický záložník netrefil míč. Po pár kombinacích Udinese uzmul váhajícímu Felipemu míč Džeko, jenže po pár krocích byl faulován.

Jinak se dá říct, že Udinese hrálo lépe, rychleji kombinovalo a AS spoléhalo na hubený náskok, aniž by jevilo snahu přidávat další branky. Edin Džeko opět není ve formě, což dokázal deset minut před koncem. Ocitl se po pasu od Tottiho sám na penaltě, ale hlavou poslal míč nesmyslně několik metrů mimo! Džeko se dostal do samostatného úniku ještě po nahrávce od Strootmana, jenže Karnezis se vyznamenal!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
Eldarion

1X

Reagovat
Houfi

0:1 ale ta věčná marodka AS ..

Reagovat
Frantszek

Ty kjaaavo..ta sestava. Sem s Feghoulim uz. 0-2

Reagovat
Houfi

Ať se proboha zbaví Džeka, na to se nedá dívat..nějaký branky dal, tak by z něho pár mega vytřískali

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele