24. kolo
12.02.2017 18:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Doria díky Schickovi vítězí

Večerní utkání Serie A dopadlo mnohem lépe pro domácí Sampdorii, přestože se její utkání s Boloňou nevyvíjelo úplně nejlépe. Na svém stadionu začala hodně špatně, ale v samém závěru jí střídaní Patrika Schicka velmi pomohlo k bodům.

Patrik Schick se stává v Janově stále populárnějším hráčem. Trenér Giampaolo neriskuje jeho přílišné nasazení a dohlíží na to, aby jej rostoucí slává nijak nepřerostla. Takže Schick často začíná na lavičce s vědomím, že když bude Sampdorii nejhůř, naskočí a rozhodne. Takový janovský blanický rytíř. A zatím tahle role dokonale funguje, protože Sampdoria bez Schicka je úplně jiným týmem.

Týmem, který se sice rve a poslouchá pokyny stále toho stejného trenéra Giampaola, leč nedaří se jí v útoku. Luis Muriel dostal v prvních minutách parádní dlouhý pas z hloubi pole od Praeta, a následně se ocitl zcela sám před gólmanem Da Costou, který ale nakonec zasahovat nemusel. Doria měla ale také velké štěstí, když se na opačné straně Donsah ve vápně nakonec dokázal s potížemi uvolnit a poté jeho skákavá střela doputovala do levé tyčky!

Jako první se však k nelibosti domácích ochozů přesně trefili hosté. Záložník Blerim Džemaili dostal balon před vápno, odkud jeho skrytá střela zaplula mimo dosah brankáře Viviana a hosté vedli - 1:0 pro hosty a domácí museli zapnout.

To si samozřejmě nechtěli nechat líbit domácí. Zblokovaný centr Bereszynského z pravé strany skončil v zámezí a následný rohový kop zahrál špatně Quagliarella. Útočník Destro nebyl úplně vidět a před poločasem se navíc zranil, takže do hry šel Sadiq Umar. Po změně stran střídala i Doria, protože aktuální stav se jí rozhodně líbit nemohl. Do hry se zapojili Djuričić s Dodem. Další pas na zadní tyč, kam si nabíhal Bruno Fernandes. Jeho střela z voleje ale šla přesně do míst, kam skákal brankář Da Costa.

Největší šance ale začaly padat ve chvíli, kdy byl na hrací ploše blanický rytíř Patrik Schick. Když bylo Dorii nejhůře, Schick dostal třicet minut na záchranu výsledku. A světe div se, povedlo se. Jeden z obránců Felsinei zahrál ve vápně rukou a sudí Fabbri nařídil pokutový kop. Jeho exekuci předvedl Luis Muriel naprosto parádní - 1:0.

To ale nebylo všechno, protože ihned po rozehrání dostal výbornou kolmici mezi obránce od Djuričiće Patrik Schick a z pravé strany povedeným obstřelem překonal vyběhnuvšího gólmana Da Costu! Bologna si musela svůj pohár hořkostio vypít až do dna, protože v první půli nehrála zle a vedla, ale nakonec dostala ještě jednu branku. Ta byla o to smutnější, že brankáře Da Costu překonal nešikovně vlastní hráč Ibrahima M'Baye.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0

Reagovat
kattos

Schick

Proč už nehraje základ

Reagovat
smazaný uživatel

protože když nastoupí v základu tak se mu nedaří tolik než když ho pošlou jako žolíka

Reagovat
tnt03

jak říká Lattys.. a ví to i trenér a využívá ho jako žolíka :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ThePigFeathers

ať klidně celou sezonu dostřídá to je fuk, jestli mu to bude pálit stabilně tak příští sezona je jasnej základ....

Reagovat
Mustang™

Schick je proste borec...jen at nikam neprestupuje...nejdriv se naplno prosadit do zakladu a střílet goly dal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele