31. kolo
09.04.2017 12:50 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Viola veze z Janova cenný bod

Viola se nevzdala a ačkoli dvakrát prohrávala, pokaždé dokázala také srovnat. Diváci se v Janově dočkali hned čtyř branek, které nakonec znamenaly remízu a dělbu bodů.

Sampdoria vlétla před domácími ochozy na svého soka z Toskánska v zajímavé sestavě, v níž nechyběl Patrik Schick. Ten měl za úkol podporovat zkušenějšího kolegu Quagliarellu, hned za nimi byli Fernandes, Linetty nebo Barreto. Mezi tři tyče se opět postavil domácí brankář Viviano, který je v Dorii zárukou kvality.

Hostující Viola začala s hráči jako Sánchez, Rodriguez nebo Astori v obraně, ofenzivní starosti pak měli Valero, Iličić a Bernardeschi. Jediným vysunutým hrotem byl mladík Khouma Babacar. Místo něj se však do prvného zajímavého zakončení dostali domácí. Patrik Schick přenechal hodně šikovně míč Brunovi Fernandesovi a ten si krásnou ranou poradil. Brankář Ciprian Tatarusanu plachtil vzduchem pozdě a zbytečně - 1:0.

Viola byla trochu konsternována tím, že už po pěti minutách prohrávala. A domácí neustávali. Naopak se do další šance hnal Fabio Quagliarella, kterého pak krásnou ranou doplnil také Édgar Barreto. Ofenzivní hráči Violy zase tak často vidět nebyli a snad až na střelu Bernardeschiho neměl brankář Viviano mnoho práce. Po dvaceti minutách však musel rychle na zem a k tyči, kam svou ránu ze standardní situace mířil Federico Bernardeschi.

Brankář Tatarusanu pak chybnou nahrávkou vytvořil skvělou šanci pro mladíka Lucase Torreiru, který však při samostatném postupu vstříc brankáři Violy naprosto selhal! K závěru první půle Fiorentina přidala na aktivitě a její snaha dát gól byla před brankářem Vivianem několikrát hodně ítit. Bernardeschi se ale spolu s Iličićem jen zastřeloval.

Do druhé půle už byla ofenzíva Violy mnohem silnější, protože po změně stran vběhl na hrací plochu Nikola Kalinić. To byl jasný signál od trenéra Sousy, který se odmítal vzdávat. Kránou ránou se pak prezentoval Édgar Barreto, na opačné straně protáhl brankáře Viviana mladý sprinter Tello. Tomu navíc zkazila radost tyč domácí brány! Po hodině hry se konečně hosté dočkali, neboť Doria vyrobila menší chybu.

Borja Valero rozehrál na bližší tyč, kde vyskočil nejvýše stoper Gonzalo Rodriguez a radoval se z cenné vyrovnávací branky! Jenže radost Violy netrvala moc dlouho, protože Patrik Schick dvacet minut před koncem udržel na straně míč a předložil jej volnějšímu Rickymu Álvarezovi. Ten chvíli počkal a po dvou přešlapovačkách prostřelil obránce i brankáře Violy - 2:1.

Viola opět tahala za ten kratší konec, ale opět se nehodlala vzdát. Deset minut před koncem napínavého utkání ještě branka nepadla, protože Nikola kalinić pálil jen do tyče. O chvíli později se ale prosadil jeho konkurent v boji místo v základu. Mladík Khouma Babacar totiž překvapivě z velké dálky vystřelil a jeho oblouček přeletěl brankáře Viviana!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Máme výhodu v tom, že nám prakticky o nic nejde, o nic nehrajeme. Fiorentina ještě živí teoretickou šanci na EL, musí vyhrát a bude pod tlakem. Proto doufám v Schickyho v základu společně s Praetem, měl by dostávat víc prostoru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele