5. kolo
21.09.2016 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Janov ubránil s Neapolí nulu

Neapol dnes poznala soupeře, kterému nedokázala vstřelit ani jednu branku. Ačkoli se na hrací ploše vystřídaly všechny ofenzivní hvězdy Partenopei, Janov bránil velmi dobře. Jeho obrana nakonec vydržel i proto, že si Neapol nedokázala vytvořit soustavný tlak.

Neapol měla další šanci, jak navýšit svůj náskok na čele. Ten nebyl velký a dalo se očekávat, že s Cagliari si konkurenční Juventus bez problémů poradí. I proto čekal Neapol velmi náročný úkol. Trenér Sarri nechtěl nic riskovat a do utkání postavil to nejlepší, co měl k dispozici. Do útoku se postavili Mertens, Milik a Callejón, prostor v záloze opět našly stálice jako Hamšík, Allan a Jorginho.

Domácí Janov se spoléhal na brankáře Mattiu Perina nebo milovníka a odchovance Neapole Armanda Izza. Klasickým hrotovým útočníkem byl opět Leonardo Pavoletti, vedle nějž nastupovali Ntcham s Ocamposem. Kapitánskou pásku a s ní i odpovědnost za zastavování neapolských útoků navlékl Nicolas Burdisso. A práci měl hned na úvod, stejně jako mladý brankář za jeho zády. Do míče se totiž hned na úvod opřel Marek Hamšík, jehož projektil vůbec nebyl špatný.

Poté tempo utkání na chvíli opadlo a do akce se Neapol dostala až po dvaceti minutách. Marek Hamšík si naběhl do vápna na přihrávku ze strany a krásnou ranou málem skóroval. Do cesty se mu však postavilo břevno, které zachránilo Perina i celý Janov. S úkolem podporovat ofenzívu na maximální možný výkon celý profesionální život pracuje obránce Ghoulam, který i dnes podnikal jeden nebezpečný útok za druhým. Po jeho pasu ale Milik nezasáhl ani bránu.

Hodně velké oslabení a nepříjemnost pro Janov znamenalo zranění hlavní ofenzivní hrozby, střelce Leonarda Pavolettiho. Ten musel už po půlhodině hry dolů a nahradil jej mladík Giovanni Simeone. Pokud si říkáte, že už jste toto jméno někde slyšeli, pak je to správně. Giovanni je synem trenéra Atlética Madrid. V první půli se proti náročnému a fyzicky zdatnému soupeři ale neprosadil, stejně jako žádný z jeho spoluhráčů. Dvakrát se naopak pokoušel vystřelit Milik. Dnes to ale nebyl vyloženě ofenzivní festival.

Manolo Gabbiadini na lavičce trpěl, ale mohl si říkat, že jej třeba trenér Maurizio Sarri za tohoto stavu vyšle do utkání, aby rozhodl. Jeho šance se naskytla ve druhé půli. Není divu, že se ve druhém poločase Neapol hodně snažila a její aktivita nepolevovala. Toto nebyl výsledek, který by fanoušky potěšil. Callejón z pravé strany poslal míč před vápno na Hamšíka, jenže slovenský záložník z první poslal balon nad.

A tak to střelou zkusil sám José Callejón, který sice vypálil hodně tvrdě, ale jeho rána postrádala přesnost. Trenér Sarri následně uznal, že jeho ofenzíva potřebuje změnu, takže do hry vyslal blondýna s velkým talentem, Lorenza Insigneho. Arkadiusz Milik našel dlouhým pasem vpřed Slováka Marka Hamšíka, ale populární středopolař míč nezpracoval. A Insigneho náběh včas zaregistroval a přibrzdil Mattia Perin.

S přibývajícím časem se hra Neapole dostávala do křeče a Partenopei nervózněli. Janov bránil výborně a nedovoloval favoritovi, aby se dostal do souvislého tlaku. K tomu Grifové ještě útočili a vůbec ne špatně. Ocampos se z levé strany procpal do vápna a tvrdě vypálil, jenže jeho pokus byl na poslední chvíli zastaven. Hrdinou se mohl stát mladík Simeone, ale v závěru si s jeho zakončením Pepe Reina poradil.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele