14. kolo
27.11.2016 15:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Juventus padl v Janově, dvakrát se trefil Simeone

Juventus nečekaně klopýtl, protože z Janova jede se smutnou náladou a bez bodů. O ty je připravily především dva góly Giovanniho Simeoneho a celkově velmi aktivní výkon domácích Grifů. Branka Miralema Pjaniće v závěru už nic nezměnila.

Juventus Turín je v posledních týdnech opět v formě a chtěl to dokázat také dnes odpoledne. Na nepříliš snadné půdě Janova byl favoritem, třebaže nastoupil stále ještě bez Dybaly. Jeho místo po boku Mandžukiće zaujal Cuadrado, do zálohy se pak postavili Hernanes, Pjanić nebo Khedira. V bráně osvědčená jistota už léta ztělesněná brankáře Buffonem, před ní obránci jako Bonucci, Benatia nebo Lichtsteiner. Na obzvláště silnou sestavu hostí janovský celek odpovídal Burdissem, Izzem, Ocamposem nebo Laxaltem s Rigonim a Simeonem.

Právě populární syn ještě populárnějšího otce Diega se postaral o první velké a zdaleka ne jediné překvapení zápasu. Už ve třetí minutě totiž Luca Rigoni pronikl po dlouhém sprintu do vápna Juve a vypálil. Jeho ránu sice brankář Gigi Buffon ještě vyrazil, jenže před ním číhal na chybu zkušeného Itala mladík Giovanni Simeone a doklepl míč do sítě - 1:0 pro Janov!

Hrálo se hodně otevřené utkání, ke kterému se především domácí Grifové postavili lačně a odpovědně. Naopak hra Juventusu coby velkého favorita z hvězdnými hráči udivovala. A ne v tom dobrém slova smyslu. Hráči překypovali laxností, malým pohybem a na rychlou kombinaci domácích jednoduše v obraně nestačili. Brankář Perin moc práce neměl, i když především Mario Mandžukić se rozhodně nevzdával a nejednou hlavičkoval těsně vedle.

Diego Laxalt se pokusil vysunout Simeoneho, jenže neuspěl. Další skvělý moment mladého útočníka Janova nastal ve 13. minutě, když si Lazović obehrál pomocí kličky soupeře a odcentroval. Hlavička Giovanniho Simeoneho zapadla přesně do sítě a černá noční můra obránců Juventusu vesele pokračovala.

Po dvaceti minutách turínského šoku mohl další branku přidat Luca Rigoni, jehož centrem na vápně oslovil Rincon. Jenže Rigoni v dobré šanci přestřelil! Juventus odpovídal snahou Khediry, jenže ani jeho pokusy o vysunutí některého z rychlých spoluhráčů nebyly vyslyšeny. Naopak se znovu prosadil Janov! Po rohovém kopu opět nezafungovala slavná obrana Juve a míč si po hlavičce Rigoniho srazil do sítě obránce Sandro - 3:0.

Aby to nebylo všechno, tak se po půlhodině hry zranil obránce Leonardo Bonucci, jediná jistota dnešního Juventusu. S volným přímým kopem neuspěl Miralem Pjanić a smolný poločas Juventusu konečně skončil. Turínský celek vyběhl do druhé půle s mnohem lepším pocitem. Mandžukić byl stálou hrozbou obraného pásma Janova, obrovskou šanci pak spálil Sami Khedira, který byl na vápně téměř sám.

Deset minut po změně stran se na hřiště dostal Gonzalo Higuaín, který střídal obránce Lichtsteinera. Ani Janov ale neskládal zbraně a Simeoneho ránu překazil pohotový Buffon. Do další slibné šance postupoval opět Khedira, jehož ránu ale vyrazil brankář Mattia Perin. Zajímavou šanci pak prováhal Chorvat Mario Mandžukić, který místo střely volil ještě postup s balonem u nohy. A to bylo moc. Khedira pak střídal a více aktivity měl do hry Juve vnést mladík Sturaro.

Další zásah do nadějí zkroušeného Juventusu mohl zasadit obránce Nicolas Burdisso, jehož volej však zpoza vápna neměl gólové parametry. Ty měla naopak střela Miralema Pjaniće. Po samostatném průniku byl faulován Mario Mandžukić, k volnému přímému kopu se postavil právě mladý záložník Pjanić a opět ukázal svou hlavní přednost - tím snížil na konečných 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
PePiG7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Btw nam se smali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele