16. kolo
11.12.2016 12:30 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Cagliari Calcio - SSC Neapol 0:5

Hodně ošklivý debakl schytalo k obědu Cagliari. Sardiňané vůbec nestačili na Neapol, která zamířila do černého rovnou pětkrát! Hattrick nastřílel ve vynikající formě hrající Dries Mertens a po jedné brance si připsali Hamšík se Zielińskim.

Neapol byla jasně lepší po celý zápas a do vedení se mohla dostat mnohem dřív, než tomu bylo "až" ve 34. minutě. Tutovku zahodili v první desetiminutovce Zieliński a Mertens a po čtvrthodině hry i Marek Hamšík, který z malého vápna netrefil prázdnou branku, nýbrž před sebou stojícího obránce! Cagliari mělo v prvním poločase a vlastně v celém utkání jen jednu velkou příležitost, kterou však neproměnilo, protože Padoina na poslední chvíli zablokoval Hysaj.

Pak už přišla 34. minuta a první branka Partenopei. Dries Mertens se otočil s balónem a přesně umístěnou střelou na zadní tyč dodal Neapoli potřebný klid. Ještě do poločasu se podařilo hostům zvýšit. Nejprve Insigne orazítkoval břevno a po něm rychlou dorážkou překonal Storariho Marek Hamšík - 2:0.

Poločasové vedení 2:0 bývá leckdy hodně ošemetné, nicméně Sarriho svěřenci žádné drama, natož zvrat, nedovolili a v 51. minutě vstřelili třetí gól. Ze střední vzdálenosti napřáhl Zieliński a Storari se opět natahoval marně! Defenzíva Cagliari se v tento moment totálně sesypala a na Storariho se valil jeden útok za druhým. V 69. minutě zvyšoval už na 4:0 Dries Mertens a pátá branka přišla vzápětí a opět se o ní postaral ve skvělé formě hrající Dries Mertens. Belgický štírek zkompletoval hattrick a o vítězi utkání samozřejmě dávno nebylo pochyb.

Partenopei měli dostatek času skóre ještě navýšit, Callejónovu střelu však Storari vyrazil. Další branka tedy nepadla, Neapol zvítězila drtivě 5:0 a v tuto chvíli stahuje manko na třetí AC Milán na rozdíl jediného bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele