34. kolo
30.04.2017 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bologna rozstřílela Udinese čtyřmi góly

Konečně se Bologna ukázala v plné své kráse. Dnes odpoledne vyšlo utkání proti Udinese prakticky všem jejím hráčům a velkou pochvalu sklízí také jindy kritizovaný útočník Mattia Destro. Někdejší velký talent italského fotbalu vstřelil dvě branky, tedy 50 procent z celého účtu Felsinei.

Bologna zažila skvělý nástup do utákní. Po rohovm kopu hostí se do útoku prohnal Godfred Donsah, který po straně proběhl k vápnu, kde našel na zadní tyč zabíhajícího Mattiu Destra. Italský střelec z první propálil brankáře Orestise Karnezise a Bologna na stadionu Renato Dall'Ara vedla o jednu branku.

Hosté byli samozřejmě v šoku a chvíli jim trvalo, než se dokázali úspěšně dostat přes polovinu hřiště. O minutu později mohl krásnou branku dát Ladislav Krejčí, jenže jeho dorážka patou nebyla správně uznána. Krejčí stál v momentě nahrávky v těsném ofsajdu. Po turbulentním začátku se hra trochu uklidnila a sledovali jsme spíš poklidné zápolení o kulatý nesmysl.

Až pět minut před koncem první půle se dostaly také Zebry k něčemu zajímavějšímu. De Paul napřáhl zpoza šestnáctky a jeho tvrdou ránu musel brankář Mirante likvidovat. Na sklonku první půle opět domácímu mužstvu skvěle vyšel protiútok. Tentokrát jej táhl Ladislav Krejčí, který míč u vápna udržel i proti dvěma soupeřům. Na druhé straně našel Saphira Taïdera, který svou druhou brankou v sezoně poslal do kabin spokojenější domácí.

Udinese přes poločas prostřídali a do hry se dostali Perica s Ryderem Matosem, odpočinout si šli nevýrazní Jankto s De Paulem. Když už se zdálo, že se hostům přeci jen podaří vytvořit si větší tlak, domácí opět udeřili. Mattia Destro dostal parádní nahrávku před bránu a nejprve brankáře Karnezise prostřelil mezi nohama. Následně míč doklepl do brány těsně před atakem obránců.

A nebylo to všechno, protože Udinese dnes opravdu nepředvádělo v obraně dobré výkony. Simone Verdi dvacet minut před koncem napálil míč zpoza vápna, ten se odrazil od obránce Danila a brankář Karnezis byl proti změně směru úplně bezmocný. Mattia Destro ještě v závěru vstřelil svou třetí branku, ta ale kvůli ofsajdu neplatila.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele