25. kolo
19.02.2017 18:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Další čtyři branky Římané nasázeli FC Turín

Domácí AS pokračuje v krasojízdě a snadném střílení branek. Dnes v podvečer se jeho další obětí stal Turín, který si z Věčného města odváží debakl 4:1.

Vlci na svém stadionu v neděli v podvečer uvítali Býky z Turína a nboj před utkáním byl značný. Oba týmy se prezentují především ofenzivně laděným fotbalem, na který je radost pohledět. Také to byl souboj dvou elitních střelců, kteří jsou ve velmi dobré formě a svými výkony táhnou oba celky. Na domácí straně se o další góly hlásil zkušený kanonýr Edin Džeko, zatímco na druhé straně mu oponoval Andrea Belotti.

Domácí trenér Luciano Spalletti vzhledem k množství zápasů udělal v sestavě pár změn, takže nastoupili Juan Jesus s Leandrem Paredesem místo De Rossiho s Rüdigerem. V kádru hostí dostal další šanci mladík Lukić, který podává velmi dobré výkony. Do zápasu se podívali i Benassi, Barecca nebo Hart s Morettim, v útoku nastoupila obávaná trojka Belotti, Ljajić a Falque.

Všichni hráči a trenérský tým AS měli na svém dresu či obleku jedno číslo - 24, které nosí dlouhodobě zraněný Alessandro Florenzi. A doufali, že jim tento akt kolegiality přinese štěstí. Ve třetí minutě domácí Vlci vybojovali rohový kop, který po jednom odrazu málem zakončoval Juan Jesus, jenže v obtížné pozici netrefil. O mnoho lépe si poradil Edin Džeko, který v 11. minutě dostal míč od Nainggolana, popošel s ním pár metrů a krásnou ranou slabší nohou prostřelil brankáře Harta!

S další lavinou nebezpečí přispěchal centrující Kevin Strootman, který z první hledal nabíhajícího Džeka. Toho sice ubránili obránci Turína, kteří však odhlavičkovali balon do druhé vlny. Tam stál dobře připravený Mohamed Salah, který na nic nečekal a krásnou ranou z voleje poslal míč k tyči - 2:0 pro Vlky.

Po pětadvaceti minutách, kdy úvodní nápor AS opadl, se postupně dostával Turín stále častěji k míči. Jeho kombinace se prodlužovaly a zrychlovaly, ale stále končily v uctivé vzdálenosti od Poláka Szczesnyho. Až ke konci první půle měl Turín opravdu velkou šanci, když se po rychlé narážečce dosta ve vápně k míči Belotti, který servíroval míč na vápna. Tam jej málem zakončil Marco Benassi, jenže do střely mu nakonec vložil nohu bránící Juan Jesus.

Druhý poločas se odbýval v podobnm duchu. Turínský celek sice občas díky Falquému nebo Ljajićovi vykouzlil krásný pas do vápna AS, jenže obránci Vlků si vždy poradili s odkopem. Na druhé straně vložil Edin Džeko do pasu od Paredese sice hodně síly, ale už ne tolik přesnosti. Trenér Siniša Mihajlović chtěl od svých hráčů víc akcí a jako posílení ofenzívy poslal do hry v Římě starého známého - Juana Iturbeho.

Právě hbitý Argentinec, který v Turíně hostuje z Říma, se proběhl do vápna, kde jej na poslední chvíli odzbrojil vracející se kapitán Radja Nainggolan. A Vlci trestali. K odraženému míči se na druhé straně dostal Leandro Paredes a nic s ním nevymýšlel. Po vzoru Cuadrada a podobných z posledních týdnů napálil balon utěšenou bombou z první. Brankář Hart balon viděl na poslední chvíli a kapituloval - 3:0.

Brankář Wojciech Szczesny ale čisté konto neudržel. To už byli na hřišti hráči jako Vermaelen, Totti nebo na opačné straně Maxi López. A právě tento zkušený útočník vyzrál na pozdě reagující obranu AS, takže postupoval sám na polského brankáře. Zbývalo mu už jen prostřelit svého soupeře, což zvládl na jedničku - 3:1. Brankář Hart na tom byl ale mnohem hůř, protože v nastavení se centr snesl do vápna na Tottiho, ten nahrál do druhé vlny na Nainggolana a belgický záložník se nemýlil - 4:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
sivi

Opět tragická defenziva,ani Hart nic nevycházely,jeho angažování jsem doteď nepochopil.Vyhozené prachy,které se měly investovat do nákupu preventivních hráčů!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele