34. kolo
30.04.2017 12:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Lazio slaví pohodlnou výhru nad AS

Lazio zcela rozložilo duševně nepřítomné AS a v derby Věčného města vítězí 3:1! Jasně lepší a efektivnější Lazio může slavit díky dvěma zásahům Keity Baldého a jedné trefě Dušana Basty. Vlci se zmohli jen na nesprávně odpískanou penaltu.

Bitva o Řím je vždycky hodně emotivní a atraktivní utkání. Tentokrát trochu kontrastovalo s polední siestou a klidem, na který jsou Italové zvyklí. AS bylo vedeno jako domácí celek a doufalo v mohutnou podporu vlastních fandů. Šlo mu totiž o upevnění druhého místa, na které se tlačí také Neapol. Lazio mělo také o co hrát, protože Biancocelesti touží po Lize mistrů.

Sudí Orsato vedl na hřiště dva velmi silné týmy. Na straně domácích vyslal trenér Spalletti do pole Rüdigera, Manolase, Fazia a Emersona před Szczesnym, zatímco Edina Džeka v honbě za góly podporovali Salah, Nainggolan a El Shaarawy. Lazio vedl do boje Biglia, který měl kolem sebe Milinkoviće-Saviće, Parola nebo Luliće s Bastou.

Velkou ztrátou byl nemocný útočník Ciro Immobile, který měl být v základní sestavě. Ofenzivní akce měl tedy na starosti Keita Baldé. Od prvních minut bylo jasné, že si oba soupeři nic nedarují. Kevin Strootman vyslal do vápna krásný oblouček na Edina Džeka, který si míč zpracoval a chystal se pálit, jenže do rány mu na poslední chvíli skočil obránce Dušan Basta!

AS bylo aktivnější a míč soupeři prakticky nepůjčovalo. Rüdigerův pas nikoho nenašel, ale Salahova akce už vypadala nadějněji. Egyptský reprezentant překonal ve sprinterském souboji Lukaka a vypálil na zadní tyč, kde musel zasahovat brankář Strakosha!

Možná až příliš AS spoléhalo na absenci Cira Immobileho, což nemělo dělat. De Rossi ztratil ve středu hřiště míč a Sergej Milinković-Savić našel volného Keitu. Tomu Fazio s Emersonem k překvapení mnohých vůbec nevěnovali pozornost, takže si mladý útočník Lazia zpracoval míč a krásnou ranou prostřelil překvapeného Szczesného - 1:0.

A nebylo to vše, protože Lazio dnes přehrávalo AS ve středu pole díky efektivitě. Marco Parolo nic nevymýšlel, s balonem u nohy proběhl středem pole a zastavil jej až výtečný zákrok brankáře Szczesného. Sudí Orsato se pak stal terčem mnoha pokřiků Lazia, protože nenařídil penaltu po zákroku Fazia.

Chvíli se nic dramatického nedělo, ale po další chybě v rozehrávce Vlků se přes Milinkoviće-Saviće dostal balon ke Keitovi. Ten sice u vápna podklouzl, nicméně z druhé vlny pálil Parolo. Brankář Wojciech Szczesny musel opět rychle na zem, aby ukázal, proč je v Římě jedničkou.

Když se poločas blížil ke svému konci, AS spěchalo s útokem. Nejprve jej obránce Wallace odvrátil, jenže o chvíli později se stal obětí Strootmanova pádu po nulovém kontaktu v pokutovém území. Sudí Orsato nevyslyšel oprávněné prosby hráčů Lazia a nařídil penaltu. Tu proměnil Daniele De Rossi a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Už ke konci prvé půle se do hry dostal Felipe Anderson, který nahradil zraněného Lukaka. AS si střídání nechalo až do poloviny druhé; nevýrazného El Shaarawyho vystřídal Bruno Peres. Stejně jako na začátku utkání, také nástup do druhé půle vyšel lépe Vlkům. Giallorossi útočili prostřednictvím Salaha, který proběhl přes dva soupeře. Ve vápně pak předložil míč Edinu Džekovi, který však napálil z penalty jen brankáře Strakoshu!

A stejně jako v první půli se i nyní Lazio ujalo vedení. Veškerou frustraci z obdržené branky dal Dušan Basta do rány zpoza vápna, kterou otřel o Federica Fazia! Předcházela tomu ještě akce Senada Luliće - 2:1 pro svěřence trenéra Inzaghiho!

Zatímco Lazio se hnalo do vápna soupeře stále častěji, AS postrádalo chuť i energii. Proto sáhl trenér Luciano Spalletti k dalšímu střídání. Do hry poslal argentinského dribléra Perottiho a stáhl stopera Fazia. Protože se na hře Vlků stále nic neměnilo, Spalletti dal šanci kapitánu Tottimu, který měl pomoci Edinu Džekovi v útoku.

To se ale nestalo, AS dál tápalo. Naopak Felipe Anderson mohl devět minut před koncem ještě navýšit skóre ve prospěch svého týmu, protože neúnavný bojovník Biglia ho vyslal do krásného náběhu. Jenže brankář Szczesny se překonat nenechal a míč fantasticky vyrazil!

S útokem Luliće už si ale neporadil. Než k němu totiž obránci AS doklusali, nahrál Lulić osamocenému Keitovi a ten uzavřel skóre - 3:1. Výsledek nakonec neunesl obránce Rüdiger, která Djordjevićovi udělal brutálním zákrokem z jedné nohy dvě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 v suchým triku (Džeko hattrick)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 v 93. ať je o čem mluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se rozhodčí budou stydět ještě pár dní za tu penaltu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele