9. kolo
23.10.2016 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

AS deklasovalo Palermo čtyřmi góly

Domácí Giallorossi si pohráli s Palermem, zlepšili si skóre a berou tři body. Mezi střelce v gólově bohatém klání se zapsali Salah, Paredes, Džeko a El Shaarawy. Branka Quaisona byla jen kosmetickou úpravou skóre.

Římské AS v týdnu nesehrálo úplně ideální duel s vídeňskou Austrií a chtělo si vlastní fanoušky udobřit. I díky skvělému představení v Evropské lize dostal i dnes šanci Stephan El Shaarawy, který podporoval Salaha s Džekem. Oproti kritice se do hry dostal i obránce Jua Jesus, v bráně nastoupil opět Polák Szczesny. Kapitánskou pásku navlékl Daniele De Rossi, který utvořil střední dvojici s Leandrem Paredesem.

Palermo se spíše trápí a jeho forma je značně nestálá. Zkušený a ostřílený sudí Calvarese na trávník Stadia Olimpico přivedl hráče jako Pošavec, Cionek, Bruno Henrique, Aleesami nebo Diamanti, včas se dokázal uzdravit útočník Ilja Nestorovski, který v Palermu táhne většinu akcí. Proti silným stoperů AS to ale dnes měl těžké.

Místo Alessandra Florenziho, který evidentně potřeboval chvíli odpočinku, se na lajnu postavil Emerson Palmieri, někdejší hráč právě Palerma. AS doufalo, že zareaguje na výhru AC Milán a především využije ztrátu Juventusu Turín. Po Salahově průniku do vápna se k míči jen těsně nedostal Edin Džeko, který se vzápětí přeměnil do role nahrávajícího. Jeho krásný pas za obranu zastihl před bránou El Shaarawyho, který však pálil těsně vedle tyče!

Po nahrávce od Jesuse pálil z boku vápna El Shaarawy, jehož ránu brankář Pošavec vyrazil před sebe. Dřív, než se tam dostal klouzající Džeko, balon odvrátil Cionek. Krásnou ránu vyslal z třiceti metrů Emerson a Posavec musel na zem. Vlkům chyběla přímočarost a jednoduchost v kombinaci kolem vápna, Palermo naopak dobře bránilo. Zaskočila jej až tvrdá hlavička Paredesova, která poslala balon na Džeka. Ten lehce nahrál do běhu Salahovi, který trefil mezírku mezi nohama mladíka Pošavece!

Na opačné straně vyrobil obrovskou chybu zmatkující Juan Jesus, který ztratil míč a fauloval na hranici vápna, Diamantiho točená rána však zamířila těsně nad břevno! Na hřišti houstla atmosféra a fauly se začaly množit. Do druhé půlky už nezasáhl brazilský obránce Juan Jesus, místo něhož se na plac podíval oblíbenec fanoušků Florenzi. A v kádru domácích byo veseleji, protože po faulu na Emersona zahrával Leandro Paredes přímý volný kop, který mladý brankář Josip Pošavec hrubě podcenil a propustil - 2:0.

Palermu se dnešní duel nedařil a srážely jej chyby na inividuální bázi. Především v ofenzivní fázi se nikdo z hráčů neodhodlal do akce jeden na jednoho, takže domácím stačilo, že v poklidu kombinovali daleko od své branky. Palermo kontrovalo pasem od Aleesamiho, na který si ukázkově naskočil Anđelković. Jenže jeho dobrou hlavičku skvěle vyrazil pozorný brankář Szczesny. Patičku od Salaha po krátké kombinaci AS mohl Florenzi určitě využít lépe, i proto, že před bránou byl osamocený Edin Džeko. Rána mladého Itala ale mířila vysoko nad.

Kde jinde nabrat další góly, než proti rozebrané obraně Palerma? Edinu Džekovi se to povedlo po rychlé kombinaci na jeden dotyk. Od Salaha šel míč k Florenzimu, který ihned posunul balon na hranici ofsajdu. Džekova rána neměla razanci, ale o to víc přesnosti jí kanonýr dal - 3:0 pro Vlky.

Ve chvíli, kdy AS trochu přestalo hrát a doufalo, že si sudí všimne netrpělivě čekajícího kapitána Tottiho u postranní čáry, domácí inkasovali. K ráně napřáhl Quaison a z dálky s pomocí teče Manolase překonal bezmocného brankáře Szczesnyho - 3:1.

Další gól na sebe nenechal dlouho čekat a dočkal se ho mladý Stephan El Shaarawy, který potvrdil formu posledních týdnů. Spolu se Salahem se tito dva rychlíci ubírali směrem brány Palerma, egyptský reprezentant nahrál italskému a El Shaarawy se štěstím prostřelil brankáře Josipa Pošavece - 4:1 pro domácí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Houfi

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele