23. kolo
02.02.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Řím vstřelil dvě branky, Sassuolo zahodilo penaltu

AS dokázalo po nervózním průběhu utkání vyhrát nad domácím Sassuolem, i když ho to stálo hodně sil a De Rossiho. Sassuolo zahodilo penaltu, která mohla srovnat, takže Vlkům stačily zásahy Salaha a El Shaarawyho.

V Sassuolu vládla mlha a ještě pár chvil před utkáním nebylo jasné, zda tento zajímavý a na Instagramu velmi oblíbený prvek dovolí hráčům nastoupit k utkání. Římské AS trpí mnoha absencemi a odpovídala tomu také sestava. Našli jsme v ní Perottiho, Rüdigera, Keitu nebo El Shaarawyho s Maiconem. Domácí celek má s týmem z hlavního města několik vazeb a jednou z nich je také trenér Eusebio Di Francesco, který v dresu Vlků nastupoval.

Před utkáním rerolutně prohlásil, že nastal čas, aby konečně AS porazil. A kromě domácího prostředí stadionu Mapei měl ideální podmínky. Dobrou formu, sehraný kádr a jasné volby do základní sestavy. V ní jsme našli opory jako Vrsaljko, Acerbi, Peluso, Berardi nebo Magnanelli. Mírným překvapením byl na hrotu hrající Trotta, který si na Sassuolo teprve zvyká po čerstvém přestupu. Takový tank ale mohl ve vápně lepené obrany AS bez Manolase udělat opravdu hodně.

AS začalo odvážně a hodně velká pozornost se upínala na novou posilu, útočníka Diega Perottiho. Jeho průnik byl ale na poslední chvíli zastaven. Po Maiconově chybě se do útoku dostal Trotta, jenže s rozehrávkou na Berardiho moc dlouho váhal, takže balon mu odkopl De Rossi. AS hrálo prakticky bez vyloženého hrota, ale na to byli fanoušci vzpomínající na první éru Spallettiho zvyklí. Sassuolo postupně kombinovalo a opíralo se o rychlost na stranách.

Mohamed Salah je hodně kritizovaným hráčem za jeho nedávné výkony bez agilního napadání a nápadu. Dnes se předvedl v lepší formě, protože už po deseti minutách využil chabé obrany Sassuola a krásným obstřelem zpoza vápna překonal zkušeného Consigliho - 1:0.

Domácí chtěli ihned srovnat, ale dlouho se nemohli dostat do větší šance, jak ohrozit polského brankáře Szczesnyho. Po třiceti minutách se předvedl ve skvělém světle zkušený veterán Maicon, který přesprintoval půl hřiště, narazil si se Salahem a ocitl se sám před Consiglim. Jenže jeho střela bodlem těsně minula tyč! Následně Vlkům nevyšla ani spolupráce mezi El Shaarawym a Salahem. Na opačné straně jen těsně vedle pálil táhlou ranou Berardi.

Jako by toho AS nemělo málo ohledně zranění, pár minut před koncem poločasu musel ze hry Daniele De Rossi. A protože Spalletti neměl nikoho jiného do hry, šanci dostal slovenský stoper Gyömber. S odchodem De Rossiho samozřejmě ztratila obrana AS trochu jistoty, čehož Sassuolo od prvních minut druhé půle využívalo. Krásná rána Berardiho neskončila v síti Vlků jen proto, že brankář Wojciech Szczesny vytáhl parádní zákrok a míč vyrazil mimo!

Na opačné straně se do protiútoku dostal Salah, který byl sám před brankářem Consiglim a popřípadě mohl ještě nahrávat, ale po zemi pálil jen do brankáře. Šance AS se množily a jejich neproměnění mohlo hosty brzy mrzet. Pak AS přestalo hrát tak aktivní fotbal jako v prvé půli a přenechalo aktivitu domácímu celku. Neroverdi si ale nedokázali vytvořit větší šance.

Dvacet minut před koncem pláchl rozhozené obraně AS Sansone, jenže nakonec jej dohnal Rüdiger a centr tečoval. Po srážce s Vrsaljkem to vypadalo hodně špatně i s Gyömberem, ale nakonec na hřišti zůstal. Kdo naopak musel pryč, to byl Maicon. Unavený bek udělal místo Emersonovi a jen z lavičky sledoval protiútok AS zakončení zablokovanou ranou Nainggolana.

Z následného rohu se míč dostal k El Shaarawymu, který však krásnou střelou nechal vyniknout brankáře Consigliho! Dlouhý míč nestihl Salah, ale v podstatě ani brankář Consigli, který jej měl v držení ještě mimo pokutové území. Calvareseho to ale nechalo naprosto chladným. Závěr byl ještě hodně dramatický. Nainggolan totiž ve vápně fauloval Pellegriniho a dostal druhou žlutou. AS dohrávalo v deseti, ale především Sassuolo dostalo skvělou šanci srovnat.

K penaltě se postavil ostřílený Domenico Berardi, jenže ten si vybral špatnou chvíli a svůj pokus poslal nad břevno! AS tak přežilo další náročný okamžik. Následnou standardní situaci poslal Sansone mimo branku. Za svou snahu se však přeci jen AS dočkalo ještě jedné branky, protože s míčem pláchl Perotti, který si položil Cannavara, našel před bránou El Shaarawyho a ten už měl snadnou práci - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč já to nevsazim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tnt03

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele