37. kolo
08.05.2016 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Janovské derby jasně pro Grify

Derby della Lanterna nemělo mít favorita, jenže výsledek svědčí o opaku. Montellův celek dnes podal přímo hrůzostrašný výkon a zaslouženě odchází bez bodů. Hrdinou utkání se stal především mladík Suso, který si na svůj účet připsal dvě branky.

V hodně atraktivním duelu bylo o co hrát. Minimálně šlo o pýchu, hrdost a nadvládu nad městem. Domácí Doria vytáhla do boje se dvěma veterány v podání Qugalirelly a Cassana. V obraně nastoupila trojice Diakité, Silvestre a Cassani, zatímco do zálohy se postavili i hráči jako Fernando, Soriano nebo Palombo. Janovské CFC se muselo obejít bez zraněného brankáře Perina, jehož místo znovu zaujal Lamanna.

První akce Dorie skončila v podstatě ještě dříve, než pořádně začala. A domácí toho litovali, protože o pouhou minutu později se Grifové ujali vedení. Po rychlé akci se ve vápně zjevil Ansaldi, která následně přichystal míč do malého vápna pro kolegu Leonarda Pavolettiho. Ten už z blízkosti v pohodě překonal Viviana - 1:0 pro CFC.

Doria se chtěla ihned dostat zpět do zápasu a pokoušela se o srovnání. Soriano se snažil dostat do střelecké pozice ve vápně, jenže zasáhla obrana Grifů. Doria na chvíli zapomněla na zadní vrátka a hořce toho litovala. Suso totiž dostal míč na pravé straně a následně si ho navedl na střed hřiště. Pak krásnou ranou k zadní tyči překonal Viviana, který neměl šanci včas zasáhnout!

Až po půlhodině se ke slovu pořádně dostali také domácí Námořníci. Díky ráně záložníka Roberta Soriana se brankář Lamanna nenudil a musel zasahovat, ale nakonec celou situaci zvládl ukočírovat. V Janově panovala hodně dynamická atmosféra, ale omezovala se spíše na ochozy, protože na hřišti se toho zase tak moc nedělo. Ansaldi si navedl míč na svoji silnější levačku a pěknou ránou poslal míč těsně vedle pravé tyče.

Po hodině hry zakončoval pohotovou akci z otočky pálící Fernando, jenže jeho zakončení bylo hodně slabé. Janov se chvíli před koncem dostal do další skvělé šance, když se Diego Laxalt řítil sám na brankáře Viviana. Ten sice jeho kličku skvěle odhadl a zneškodnil, jenže k míči se dostal Leonardo Pavoletti. Ten přiklepl míč k volnějšímu Susovi, který už jen dostal balon do odkryté brány - 3:0 pro CFC.

Sampdoria hodně toužila po alespoň kosmetické úpravě a hnala se za vstřelením branky. To měl na svědomí střídající útočník Luis Muriel, který se dostal na hřiště deset minut před koncem utkání. Jeho přítomnost byla hned znát, se snažil obtočit ve vápně okolo svého strážce a nakonec také vypálit, ale jeho snaha branku Námořníkům nepřinesla. Doria tak dokončí sezonu v hodně špatné náladě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele