21. kolo
24.01.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus těsně vyhrál nad Římem

Juventus Turín pokračuje ve vzestupu tabulkou a dnes to potvrdil proti týmu, který mu před sezonou vyhlásil válku. Římské AS dnes odjíždí z Turína poraženo kvůli jedné brance. Šťastným hrdinou Staré dámy se stal "Tévezův nástupce", Paulo Dybala.

Velký šlágr otevřel brány turínského Juventus Stadium, protože k utkání s domácím gigantem přijelo ambiciózní AS. Římský klub to rozhodně nemá snadné a trenér Luciano Spalletti měl pokus číslo dva, aby ukázal, že je tím správným a vzývaným lékem na římské problémy. Dnes dal důvěru novému rozestavení se třemi obránci, ve kterém se do středu postavil Daniele De Rossi. Šanci dostal i Edin Džeko, který se naposledy trefil právě při vzájemném duelu s Juventusem.

Stará dáma začíná nabírat solidní formu a útočí na první příčku. Dnes musela naplno bodovat, pokud chtěla vytvořit tlak na první Neapol. Zvolila pro to nejlepší možnou sestavu, tedy s Buffonem v bráně, v obraně s pány Chiellinim, Bonuccim a Barzaglim. Vepředu se k mladíkovi Dybalovi postavil zkušený zakončovatel Mario Mandžukić, místo zbylo i na Pogbu nebo Khediru.

Na římském celku bylo v prvních minutách hodně znát, že hráči nemají nové rozestavení ještě zažité, takže se hledali a často byli mimo pozici. Juventus v poklidu kombinoval, nové pořádky prožívat nemusí a jeho sestava je s každým dalším kolem stále více ustálená. Kombinace mezi Pogbou, Dybalou a Mandzukićem nakonec ke gólu nebo střele nevedla.

První dramatický moment nastal v osmé minutě po faulu De Rossiho na Mandzukiće, za což byl rodák z Ostie oceněn žlutou kartou. U míče byl opět Dybala a samozřejmě Bonucci, který je i přes protesty fandů Juve stále přesvědčen o své vynikající kopací technice. Ani Argentincovo zakončení však brankou neskončilo. AS bylo vzadu hodně nejisté, z čehož rezultovala žlutá karta také pro Rüdigera.

Vlci z hlavního města vyzkoušeli Buffonovu pozornost poprvé až po sedmnácti minutách, kdy ze střední vzdálenosti napřáhl Alessandro Florenzi. Brankářská jistota Juventusu ale neměla potíže. Byl to turínský celek, který diktoval tempo. Římané v podstatě jen čekali na šanci, ale Juventus jim mnoho neposkytoval. Do zakončení se několikrát dostal i bek Evra, po něm ještě Pogba zakončoval hlavou.

Půlhodina utekla, aniž by si jeden ze soupeřů dokázal vypracovat větší šanci. Juventus se hodně zlobil, že sudí Banti neodpískal penaltu za hraní rukou od Miralema Pjaniće, zatímco hostům se ulevilo. Na jejich straně spálil velkou šanci Florenzi, který namísto nahrávání na Džeka pálil z úhlu hodně chaoticky nad. Jinak ale první poločas zklamal tempem i výkonem obou týmů.

Mnozí možná očekávali nástup Juventusu jako v první půli, jenže Juventus se moc dopředu nehrnul. A pokud ano, zastavila jej pracovitá obrana soupeře. Na Paula Dybalu se hezky dívalo, ale občas se do role diváka převtělil také Mario Mandzukić, který místo zapojení do kombinace sledoval, co jeho mladší kolega s míčem u nohy vymyslí.

Po Digneho vhazování měl velkou šanci Nainggolan, jenže jeho zakončení bylo tečováno hodně nad bránu. Juventus chtěl tři bod, zatímco hosté by se spokojili i s jedním. I proto přišel na plac rozporuplně přijímaný Juan Cuadrado. Právě po akci Cuadrada se k míči dostal Pogba, jenž přiklepl míč Mandzukićovi. Ten si všiml nabíhajícího obránce Evry, kterého však vychytal hrdina okamžiku Wojciech Szczesny!

AS tou dobou rezignovalo na útok a dokonce Edin Džeko se potuloval na vlastní polovině čekajíc na míč. Paul Pogba už se nemohl dívat na postupný útok Juventusu, jenže jeho nenápadná střela minula tyč brankáře Szczesnyho. Pak ale stačil jeden povedený protiútok, rozvrácená obrana AS nestíhala hráče domácích a z toho rezultovala nahrávka na Paula Dybalu. Mladý talent táhnoucí útok Juventusu si poradil a přesně umístil míč skrze Szczesnyho, čímž udělal radost i Pavlu Nedvědovi na tribuně.

A pak Juventus kontroloval utkání. Šanci dostal i Alvaro Morata, který se snaží o comeback. Malou šanci mělo AS poté, co Evra trefil za vápnem míč rukou, ale Pjanić trefil jen hráče Juventusu. Tím ostatně utkání pomalu končilo. Juventus dnes vyhrál nad římským AS, utkání skvěle zvládl a učinil další krok k obhajobě titulu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
KillSwitch

aaauu to bude bolieť..jediná šanca na úspech ak by nechal garciovu taktiku a by len nejaké taktické veci zmenil lebo inak sme v p..........

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
kopajda

idiot

Reagovat
Houfi

1:7

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci je Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

veď kľud, sám vieš že Rím sedmičky len dostáva a to celkom pravidelne

Reagovat
KillSwitch

kedy napríklad?

Reagovat
KillSwitch

2x za posledných 20 rokov len tak mimochodom..a to predtým o tom neviem

Reagovat
smazaný uživatel

tak napríklad Manchester United - AS Roma 7:1, AS Roma FC Bayern 1:7, FC Barcelona AS Roma 7:1.

Reagovat
kopajda

idiot

Reagovat
smazaný uživatel

čo kamoš vari som si to vymyslel? To sú reálne výsledky

Reagovat
kopajda

za prvé ne a za druhé je to pravda že jsi kokot a ještě k tomu z prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kopajda

dík

Reagovat
KillSwitch

s Barcelonov to bolo 6:1 magor

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, to bol veľký úspech Dostali ste len šestku a nevieš mi povedať, prečo sa hralo len na 1 set?

Reagovat
KillSwitch

Neviem, asi ze si retard

Reagovat
smazaný uživatel

ja retard a AS Roma svetový gigant, veľkoklub Len pozor na ten Real, teraz sa rozbehli a v lige dávajú aj osmičky, toľko ste ešte tuším nedostali

Reagovat
KillSwitch

kto tu rozpráva o svetovom gigantovi? ty to fakt nemáš v hlave v poriadku

Reagovat
KillSwitch

fanúšik klubu ktorý má za sebou najväčší futbalový škadnál na svete mi ide niečo hovoriť o Ríme

Reagovat
kopajda

Reagovat
kopajda

idiot

Reagovat
kopajda

idiot

Reagovat
Furia Ceca

Podle tvých vyčerpávajících odpovědí soudím, že ty seš tady spíš ten idiot...

Reagovat
kopajda

ty jseš ale píča

Reagovat
Furia Ceca

Píča! Musím se ti omluvit, s tvým slovníkem jsem čekal, že mě nazveš idiotem. Křivdil jsem ti, překvapils!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houfi

Hra naprosto bez nápadu a rychlosti, statická hra a alibistické přihrávky dozadu, Salah neviditelný, Džeko osamocený a pomalý, celkově několik pokažených nahrávek na metr, závěrečná pasáž bez ofenzivního oživení od Spallettiho a k tomu marný pokus střídáním Sadiqa v poslední minutě srovnat zápas z rohu, jediné plus celkem kompaktní obrana, ale stačilo jedno zaváhání a je to bez bodů....tohle není Roma, kterou chceme

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pises. Podle me je Salah mimo formu a Dzeko, Nainggolan a Pjanic mimo idealni pozici. Dopredu to byla bida. Dozadu to kome dvou tri momentu celkem fungovalo..

Zajima me, jestli si to casem sedne nebo se Spalletti fakt spletl. Otazkou taky je, jestli S. dostane cas, aby si hraci mohli zvyknout..

Reagovat
Houfi

Musí přijít kvalita a to hned bohužel se posledních pár přestup ne zrovna vyvedlo, především Džeko byl a je podle mě propadák, to co jsem ho letos viděl spálit. taky bych do sestavy zapracoval mladší hráče, talentů je nakoupeno na dvě další jedenáctky, pro příklad hroťák Sanabria v Gijonu pálí ostrýma stejně tak Ucan atd atd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele