26. kolo
21.02.2016 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Janov CFC - Udinese Calcio 2:1

Uff, to ale bylo drama! Janov za pořádně dramatických okolností porazil Udinese 2:1 a v boji o záchranu si o tři body polepšil. Zápas se pro Grify nevyvíjel vůbec dobře, po prvním poločase prohrávali a v nastaveném čase dokonce přežili penaltu soupeře!

Ale Janov si utkání komplikoval víceméně sám. Kdyby proměnil jednu z šancí v prvním poločase a ujal by se vedení, možná by měl větší klid a kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo.

Začátek prvního poločasu patřil jasně domácím a už v 15.minutě musel karnezis zasahovat proti ráně Laxalta. Janovští zasypávali Karnezise jednou šancí za druhou a když nezasáhl řecký brankář, pomohlo Zebrám břevno, jako v případě střely Izza, nebo tyčka, jako v případě Cerciho. Bylo neuvěřitelné, co všechno dokázali domácí zazdít a právě neefektivnost v koncovce se jim stala v prvním poločase osudným. Ali Adnan Kadhim se z přímáku odhodlal ke střele a Perin mu svojí hrubkou umožnil vedoucí gól. Nebyl to zasloužený výsledek a Grifové to věděli. Ještě před koncem poločasu zkoušel štěstí Matavž, ale sudí mu penaltu nepísknul.

Janov začal aktivně i druhý poločas a velice brzy si vytvářel další gólové šance. Laxaltovu ránu vyrazil Karnezis, ale v 57.minutě už se domácí dočkali. Zapata ve vlastním vápně zahrál rukou a sudímu nezbylo nic jiného, než odpískat pokutový kop. Alessio Cerci nabídnutou šancí nepohrdl a srovnal na 1:1. A Janov dokonce dokonal obrat. Dvacet minut před koncem krásně vypálil De Maio, Karnezis znovu skvěle zasáhl a to i proti první dorážce Laxalta, nicméně na tu druhou už nestačil a Janov šel do vedení.

Na tahu bylo Udine, ale nezbývalo mu mnoho času. Přesto dostali hosté šanci na vyrovnání a to minutu před koncem, kdy Izzo fauloval Théréaua a sudí odpískal penaltu i na druhé straně. Velkou zodpovědnost na sebe vzal velezkušený Antonio Di Natale, avšak při penaltě selhal. Perin vystihl směr střely a domácím zachránil tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele