11. kolo
31.10.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter těsně porazil AS Řím

Serie A opět mění svého lídra, protože oslabené AS podlehlo domácímu Interu. Vyrovnaný zápas rozhodla povedená rána Garyho Medela a vyloučení Miralema Pjaniće, které definitivně ukončilo šance Vlků.

Souboj o titul. Nebo aspoň takový, který by o něm mohl mnohé napovědět. Nic menšího nebylo v sázce. Domácí tým možná trochu paradoxně a nečekaně nastoupil bez Maura Icardiho. V útoku se tak skvěli Perišić, Jovetić a hráč, který prostředí AS dobře zná - Adem Ljajić. V obraně pak byli Nagatomo, Miranda, Murillo a D'Ambrosio.

AS chtělo potvrdit minulý zdar v utkání proti Fiorentině a nastoupilo v obávané sestavě. Místo v ní neměl jen Daniele De Rossi, který ještě nebyl zcela fit. Do známého prostředí se vracel Maicon, vedle něj stáli Manolas, Digne a Rüdiger. Do zálohy se vměstnali Florenzi, Pjanić a Nainggolan, o ofenzívu se starali Džeko, Gervinho a Salah.

První minuty byly hodně opatrné, i když na hře Interu byla znát alespoň snaha něco s míčem vymýšlet. Inter se spoléhal na rychlé kombinace, které většinou končily u dvojice Ljajić - Jovetić. Hosté z Věčného města naopak praktikovali hru na protiútoky, neb k tomu mají skvělé hráče. Průniky Salaha a Gervinha to dokazovaly, ale obránci Interu si s nimi poradili.

Přeci jen se Inter postupně začal usazovat na polovině AS a opakoval se průběh utkání římského celku proti Fiorentině. Z čistého nebe AS udeřilo, když se skvělý centr Lucase Digneho snesl na hlavu Edina Džeka, kterého zastavil jen výtečný brankář Samir Handanović! Obrovskou šanci spálil Edin Džeko, ke kterému se dostal míč po ráně Maicona, ale D'Ambrosio jeho dorážku zablokoval.

Mohamed Salah pálil po vysunutí Miralema Pjaniće jen do boční sítě, Ivan Perišić byl na opačné straně zastaven ještě před tím, než dokázal pořádně zamířit. Poklidnou kombinaci narušil Stevan Jovetić, který vyslal tvrdou ránu z pětadvaceti metrů. Mířil ale nad. Když udeřila přesně 30. minuta, Inter udeřil! Nádhernou ránu vyslal po nahrávce Jovetiće Gary Medel a brankář Szczesny kapituloval!

Domácí byli na koni, ale v očekávání tlaku svého soka se zatáhli. Vlkům však nevycházela jejich taktika a velmi těžo se dostávali přes středovou linii. Největší zbraně AS v podobě Gervinha a Salaha si obránci Nerazurri velmi dobře hlídali. Do zbytku první půle už AS nedokázalo nic vymyslet.

A tento trend pokračoval rovněž v druhém poločase. Inter Milán dobře zahušťoval prostory, ze kterých mohli křídelníci AS často útočit. A středem pole to nešlo, protože se tam na hrotu pral osamocený Edin Džeko. AS tak zbývaly standardní situace. Po rohovém kopu musel brankář Handanović opět vytáhnout skvělý zákrok a zachránil svůj tým. Výtečný pas od Maicona zpracoval Edin Džeko na Pjaniće, ale obrana Interu byla pozorná!

Od té doby se hrálo nahoru-dolů. Jako první mohlo udeřit AS, jenže Salahův sprint chytil Handanović! Stejně tak akci Gervinha s egyptským rychlíkem. A to si připsal dokonce tři zákroky z blízkosti! Ještě větší problémy přidělal AS Miralem Pjanić, který trefil míč rukou a dostal žlutou kartu. Protože už ale jednu měl, musel pod sprchy.

S dalším nebezpečím přispěchal záložník Marcelo Brozović, který pálil polovičními nůžkami a Szczesny vytáhl fantastický zákrok! Na samém konci utkání ještě úprk Chorvata Ivana Perišiće zastavil brankář Wojciech Szczesny skvělým zákrokem.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

01 2:1 popř. nerad 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

AS vyhraje a upevní si první místo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Houfi

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím že to Inter zvládne a vyhraje 2:1

Reagovat
scr

1:3 AS si poradi i s Interem a jdeme si pro titul!

Reagovat
KillSwitch

1 určite nie..poprípade 2X ale podľa mňa to skončí 1:2 pre AS

Reagovat
smazaný uživatel

01 INTER NAVŽDY!!

Reagovat
kopajda

rozhodčí katastrofální výkon! ani jedna žlutá pro pjaniče být neměla, to byl výsměch. a inter taky, vůbec si nezasloužil vyhrát, bohužel AS neumí dát gól a má rudigera, kterej zavinil za tři zápasy tři góly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ouninpohja

Naopak Inter má Handanoviče, kterej 4 góly chytil.

Reagovat
arsavin

Už šestá výhra Interu 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele