6. kolo
27.09.2015 20:45 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Fiorentina deklasovala Inter a střídá ho na čele Serie A

Prvních třicet minut stačilo, aby byl šlágr kola mezi Interem Milán a Fiorentinou rozhodnut. Před tímto kolem neporažený Inter vstoupil do zápasu přímo katastrofálně, rychle dostal tři góly a navíc přišel o vyloučeného stopera Mirandu. Fiorentina se tak díky vysoké výhře 4:1 posouvá do čela Serie A, s Interem má sice stejný počet bodů, ale mnohem lepší skóre a v tuto chvíli i vzájemnou bilanci. Hattrickem se blýskl Nikola Kalinič.

Ačkoliv Inter do této doby neztratil ani bod a navíc hrál před vlastním publikem, nebyl jasným favoritem. Fiorentina totiž v tomto ročníku Serie A prohrála jen jednou, navíc minulý rok se jí v zápasech proti Interu mimořádně dařilo.

Inter odstartoval opravdu hrůzostrašně, už ve třetí minutě fauloval Handanovič pronikajícího Kaliniče a sudí nemilosrdně odpískal pokutový kop. Josip Iličič si nebral servítky a razantní ranou poslal Violu do rychlého vedení! Inter se pokoušel o co nejrychlejší odpověď, ale místo kýženého srovnaní přišel druhý gól hostů. Ránu Iličiče dokázal Handanovič jen vyrazit před sebe, kde dobíhal nikým nebránění Kalinič - 2:0 pro Fiorentinu. A to nebylo zdaleka všechno.

Jen o pár minut později obešel Santona Marcos Alonso a přesným centrem našel Nikolu Kaliniče, jenž vstřelil svojí druhou branku v zápase a celkově už třetí svého týmu. Roberto Mancini se na lavičce Nerazzurri nestačil divit a další šediny mu přichystal stoper Miranda, když ve 32.minutě nedovoleně zastavil Matíase Vecina. Jelikož forvard Violy postupoval sám na branku, neměl sudí Antonio Damata příliš na výběr a stopera Interu vyloučil. Suma sumárum, Inter prohrával doma o tři branky a k tomu ještě musel dohrávat hodinu o desíti, dá se tak říci, že bylo hotovo.

Jediným pozitivem domácích byl fakt, že už nemají vůbec co ztratit. Fiorentina druhý poločas kontrolovala, přesto vykřesal domácím malou naději Mauro Icardi. Alex Telles poslal do vápna přesný centr a Icardi nadvakrát překonal Tatarusanua. Ze strany oslabeného Interu to bylo vše. Čtvrthodiny před koncem definitivně uhasil jakékoliv naděje čtvrtým gólem Fiorentiny Nikola Kalinič, ovšem pochválit je nutno Josipa Iličiče, který odvedl skvělou práci.Kalinič po jeho přesné přihrávce zkompletoval hattrick a zbytek utkání už se jen dohrával.

Fiorentina vyloupila stadion Giuseppe Meazzy výsledkem 4:1 a jde do čela Serie A. Inter bude mít v dalším kola na hřišti Sampdorie Janov co napravovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

první ztráta bodů pro Inter

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

body nse rozdělí podle mě 0:0

Reagovat
arsavin

Co jiného, než 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

U nás bude ještě chybět Murillo, jen pro doplnění. Rozhodlo se o tom včera.

Reagovat
smazaný uživatel

no těžké ale věřím 2:1 popř. aspoň 2:2 prvnímu tipu dávám 60%

Reagovat
smazaný uživatel

teraz sa ukáže akú má inter silu, či to je náhoda alebo má nato.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl poločas ty pičo Jeden zápas neznamená vůbec nic, silu budem muset ukazovat až spadnem do krize

Reagovat
smazaný uživatel

co poločas...zápas

Reagovat
cepinzcegamy

fajn poločas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele