19. kolo
10.01.2016 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Janov CFC 0:2

Krize Atalanty Bergamo nezná mezí. Dnes se jí nepovedlo porazit Janov a od hostujících Grifů dostala dvě branky. Tím pádem je Atalanta už na 11. místě, zatímco Grifové jsou zatím sedmnáctí.

Atalanta chtěla dnes konečně protrhnout smůlu a postoupit tabulkou nahoru. Na domácím stadionu nasadila hráče jako Sportiello, Toloi, Paletta, Kurtić nebo Denis s Gómezem. Takže žádná slabá sestava, která by měla mít problémy s upadajícím janovským CFC. Hosté nastoupili do utkání v poměrně očekávané sestavě. Příležitost dostali Suso, Tachtisids, Muňoz, Rincón nebo Pavoletti.

O první průnik do obrany Janova se pokoušel mladý útočník Marco D'Alessandro, ale neměl moc štěstí. Jeho technika sice byla ucházející, leč zakončení nepatřilo mezi jeho přednosti. Janov se ale po úvodním zákopu dostával dopředu a chtěl se usídlit na polovině svého soka s větší pravidelností. Hostům se dostalo šance zahrávat přímý volný kop, jenže mladík Suso si s ním neporadil podle představ.

V dalších minutách se ale nic nedělo a do hry obou soupeřů se vkrádala nepřesnost za nepřesností. Pavoletti obdržel míč za obranu, avšak v době přihrávky se nacházel v ofsajdu, čímž celá jeho snaha skončila. Po centru od záložníka Lucy Cigariniho se chtěl do zakončení dostat obránce Paletta, ale na jeho pokus si počkala obrana hostí. Týmu trenéra Edyho Rejy se stále nedařilo dostat svého soupeře pod tlak.

Až těsně před odchodem do šaten se hostům povedlo zahrozit. Tomas Rincón si naběhl k hranici pokutového území, napřáhl ke střele a trefil břevno! Do druhé půle už nenastoupil nevýrazný mladík Suso, jenž v Janově hostuje z milánského AC. Jeho místo zaujal Diego Capel, o poznání zkušenější hráč. Snad až po hodině hry vypálil Luca Cigarini na bránu, ale Mattia Perin neměl s jeho pokusem příliš mnoho starostí.

Následně vystřídal Rigoniho Dzemaili a rázně promluvil do vývoje utkání. Nejprve se Diego Capel rozhodl zakončovat, jenže do jeho střely padl Davide Brivio. Následně už se Janov přeci jen dočkal, ačkoli nebyl nijak výrazně lepší. Deset minut před koncem si na Rincónův centr naběhl právě záložník Blerim Dzemaili a z první jej v akrobatické pozici usměrnil do brány! Janov vedl o jednu branku.

Pokud se Atalanta chtěla nadechnout k závěrečnému tlaku, nevyšlo jí to. O pouhé dvě minuty se totiž skóre měnilo znovu a znovu v její neprospěch. Mladík Diego Laxalt totiž pláchl svým obráncům a ve vápně viděl nabíhajícího Leonarda Pavolettiho. Ten využil své centimetry a ve skluzu dopravil míč do sítě. Orobici tak znovu prohráli a jejich sezona se začíná komplikovat. Janovské CFC na druhé straně předvedlo další dobrý a nebojácný výkon, takže bere tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele