33. kolo
17.04.2016 12:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Římské AS veze z Bergama jen bod

Vlci se do hlavního města vrací se smutkem, který však mohl být ještě hlubší. V divokém utkání sice pohodlně vedli, ale nakonec museli dotahovat skóre. Konečnou srovnávací trefu měl na svědomí střídající kapitán Totti.

Vzhledem k sobotní ztrátě Neapole, která nestačila na Inter Milán, se AS nabídla skvělá šance, jak vytvořit tlak na druhou příčku. Zároveň si Vlci museli dávat pozor, protože Inter se na ně začal nepříjemně dotahovat. Atalanta stále bojuje o záchranu a bez mnoha známých tváří se pokouší důstojně dohrát sezonu. Dnes si chtěla na AS opět vyšlápnout.

AS začalo s poměrně nečekaným rozestavením, protože pod jediným hrotovým hráčem, Edinem Džekem, začali Mohamed Salah a Diego Perotti. Trojčlennou zálohu tvořili Nainggolan, Florenzi a De Rossi. Antonio Rüdiger se posunul ze středu obrany na její pravý kraj. Zvláštním bylo utkání pro útočníka Borriella nebo obránce Rafaela Tóloie, kteří oba nastupovali právě za AS. Teď už patřili mezi opěrné pilíře týmu z Bergama. Hodně emocí nepochybně cítil také domácí lodivod Edy Reja, který dříve koučoval konkurenční Lazio a nazval toto utkání takovým "malým derby".

Vlci začali s aktivním přístupem a několik centrů hledalo hlavičkujícího Džeka. Více šancí ale AS mělo po zemi. Belgičan Nainggolan z první vysouval Salaha, ale ten se nacházel v ofsajdu. Po pěti minutách pálil někdejší hráč AS Borriello těsně vedle tyče. Atalanta nechala AS hrát, ale sama uměla také nebezpečně zakončit. Jako v případě Papu Gómeze, jehož rána proletěla těsně nad břevnem brány Wojciecha Szczesnyho! Edin Džeko o chvíli později našel Perottiho, který si naběhl do druhé vlny. Jenže zkušený hráč vystřelil hodně nad!

Po dvaceti minutách už se AS ujalo vedení. Diego Perotti našel skvělou nahrávkou nabíhajícího obránce Lucase Digneho, který protančil mezi dvěma obránci a krásnou ranou překonal brankáře Sportiella!

V této chvíli se římskému celku opravdu dařilo a po chvíli už vedlo o dvě branky. Džeko si všiml nabíhajícího Mohameda Salaha, který nesobecky posunul na Radju Nainggolana. Belgickému záložníkovi stačilo přesně zamířit a poslat balon mimo dosah brankáře Sportiella! AS vedlo pohodlným náskokem a nic nenasvědčovalo dramatu, které se mělo udát.

Po třiceti minutách se nejprve Atalanta vzepjala k dobrému výkonu a Borriello prodloužil hlavičkou míč na Marca D'Alessandra. Někdejší talent z líhně Giallorossi potrestal vlažný přístup svých někdejších kolegů a dal Atalantě naději. To ale vůbec nebylo všechno. Deset minut před pauzou se totiž balon od rohu snesl na hlavu Marca Borriella, který byl v AS taktéž nechtěný. A přesnou hlavičkou srovnal skóre utkání!

AS mělo samozřejmě další šance na to, aby si vzalo zpět své vedení. Jenže mělo také Edina Džeka, který potvrzuje, že to prostě v Itálii není ono. Našel jej Florenzi, Džeko si skvěle položil brankáře Sportiella, ale pak zamířil nesmyslně nad bránu! O pouhou minutu Džeko opět přivedl fanoušky AS na pokraj infarktu, když byl sám před Sportiellem, jenže jeho ránu domácí hrdina vyrazil.

Pět minut po změně stran totiž Gómez procedil míč k Borriellovi, kterého nedostoupil Zukanović. Zkušený veterán této chyby ihned využil a poslal z první míč za polského brankáře! Tím dokonal senzační obrat, ze kterého měli radost i fanoušci Interu Milán. Nevýrazného Zukanoviće nahradil El Shaarawy a trenér Luciano Spalletti nemohl věřit svým očím.

Po hodině hry chyboval Salah a umožnil postupovat na opačnou bránu Gómezovi. Ten nahrával ještě lépe postavenému Kurtićovi, jenže ten přestřelil! Gómez si s obranou soupeře dělal prakticky co chtěl a také Manolas jeho tempo nestíhal. Dvacet minut před koncem hry se do další šance dostal Džeko, ale i on přestřelil! Tak se trenér Spalletti rozhodl pro střídání legend. Hřiště opustil De Rossi a na plac byl vyslán coby spasitel Francesco Totti.

A bylo to zlaté střídání, které museli zaregistrovat i v Bostonu. Tlak římského celku neustále rostl a pět minut před koncem se hosté dočkali! Po sérii střel se balon dostal i díky obětavé práci Florenziho až k Tottimu, který se moc nerozmýšlel a krásnou ranou překonal Sportiella!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele