30. kolo
19.03.2016 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter veze z Říma bod

Devátá výhra v řadě se nekoná, AS dnes jen remizovalo s Interem. Ve Věčném městě jsme se dočkali vyrovnaného utkání se šancemi na obou stranách. Inter chválí super zákroky Samira Handanoviće, AS opěvuje bojovnost Radjy Nainggolana.

Jeden z velkých šlágrů sliboval hodně napínavé utkání, protože se hrálo o třetí místo. Zejména Inter vyhrát musel, pokud chtěl mít šanci na Ligu mistrů. Velkým problémem pro Inter byla především absence Maura Icardiho. Místo něj se do hry dostal nedávno ještě hráč AS, Adem Ljajić. Toho podporovali Biabiany a Perišić, kteří měli servírovat míče zkušenému Ederovi.

Domácí Vlci zažívají pod trenérem Spallettim skvělou fazonu, kterou sice trochu přerušily dvě prohry s Realem Madrid, ale co se týče ligy, tak tam AS válí. Pokud by dnes večer vyhráli, připsali by si už deváté vítězství v řadě. Dnes zůstal Edin Džeko jen na lavičce a Spalletti vsadil na rychlý útok ve složení Salah, El Shaarawy a Perotti. Do hry se vrátil i obránce Antonio Rüdiger, na lavičku se vrátil i De Rossi.

Vlci nastoupili na svého soupeře mnohem aktivněji, rychle kombinovali a výsledkem bylo několik náznaků šancí. Po ofsajdu Digneho se k míči dostal Diego Perotti, který pálil ze střední vzdálenosti těsně nad! Nerazzurri spíše čekali na své šance a volili velmi často jednoduché nákopy vpřed na někoho z rychlíků jako Biabiany nebo Perišić.

Po dalším vysunutí El Shaarawyho Perottim centroval mladý útočník s výstředním účesem před bránu, ale před dotírajícím Salahem odvrátil míč pohotový Yuto Nagatomo. Tempo utkání ale postupně upadlo, Inter se stále častěji dostával k míči a napadání Giallorossi opadlo. Delší období bez šancí narušil Ivan Perišić, který dostal balon za vápnem a z boku práskl do míče. Mířil však o trochu výš, než by bylo potřeba. Mohamed Salah využil svou rychlost a dokonce dostal míč do brány, jenže se nacházel v ofsajdu.

Koncem první půle tempo opět upadlo a narušila jej až kombinace domácích, když se do zakončení dostal Stephan El Shaarawy po přistrčení Perottiho, jenže skvěle jej vychytal pozorný brankář Samir Handanović! První půle gól nenabídla a fanoušci obou celků doufali, že druhý poločas bude v tomto ohledu vstřícnější. Poté, co se oba týmy vrátily ze šaten, se delší dobu nic zajímavého nedělo, ale pět minut po změně stran už ano.

Marcelo Brozović vybojoval na polovině hřiště míč a našel na hranici ofsajdu Ivana Perišiće. K němu se žádný domácí hráč neposunul včas a chorvatský křídelník rychlou střelou propálil domácího brankáře!

Na řadě bylo AS, které určitě nečekalo, že by prohrávalo. Bylo aktivnější, ale stejně jako v prvním vzájemném utkání letošní sezony inkasovalo. To mohl změnit Edin Džeko, který byl vyslán na hrací plochu jako posílení útoku. A to se mu málem povedlo. Perotti krásně odcentroval z pravé strany a na jeho pas si naskočil Edin Džeko, jehož razantní hlavičku k tyči ale Handanović skvělým zákrokem vyrazil.

Džekova přítomnost na hřišti byla hodně znát, protože o pouhou minutu později se bosenský útočník málem dočkal další branky. Džeka našel skvělým pasem Mohamed Salah, jenže Džeko ve skvělé šanci pálil vysoko nad bránu! As v těchto chvílích mačkalo svého soupeře, ale Inter držel. Vlkům dnes nešla nahrávka a nevycházely jim ani kombinace. El Shaarawyho pokuse skončil těsně vedle tyče, další pokus Salaha rovněž! Ten vyrazil výjimečný Handanović!

Přesto se AS dočkalo. O střelu se pokoušel Edin Džeko, kterému zakončení nevyšlo. Míč v podstatě nahrál do klubka hráčů, z nichž se nejlépe zorientoval Radja Nainggolan. Belgický záložník šťastnou ranou propálil brankáře Samira Handanoviće a srovnal! Do konce utkání se AS hodně snažilo dát druhý gól, ale dnes mu zkrátka nebylo přáno.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Alespoň bod INTER !

Reagovat
KillSwitch

2-1

Reagovat
Slejdy

3-1

Reagovat
Recoba Inter

Otázka jak moc tu LM chceme. Pokud ano, tak musíme vyhrát. Není to nemožné ani bez pana Maurita. Oba kádry jsou vyrovnaně kvalitní Do toho

Reagovat
smazaný uživatel

S aktuální formou jim AS doma dá 2:0

Reagovat
KillSwitch

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ AS nebude maž zlý deň, tak očakávam, že to bude pohodlné víťazstvo - 2:0

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
kopajda

AS je v lepším rozložení, ale pokud si vzpomínáte na zápas na podzim...Inter hrál totální ale totální hovno, Dostal se jednou za půlku, vystřelil ze 30 metrů, gól a pak zase bránil to svoje hovno.

Pokud vyhraje AS, tak minimálně o gól.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to bylo s Rudim

Reagovat
Il Principino

Jsem optimista...3:0

Reagovat
kopajda

no neříkal jsem to - inter se zmohl na jednu střelu za zápas...na druhou stranu nevím, kde ten gólman stál a kam to ten Manolas chtěl rozehrát, ale jinak ten inter byl tak ubohej...ale tak ubohej

no ale za se je těžký, když rozhodčí vás řeže jako prase, kdyby ve vápně byla jen figurína bez rukou a nohou, tak Handanovič to udělá vždycky tak, že ho ta figurína zfauluje - ten je snad ze skla, furt brčel

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajeme, ale Radja se na derby vykartuje určitě a Mira v těhto zápasech taky sbírá

Reagovat
Il Principino

Musíme :) Už jen kvůli tomu, že proti nám stojí Inter

Reagovat
Largo

Podle me Mira nezacne od zacatku. Strootman je risk, takze Keita a Radja. S kartama to vidim taky dost blede...

Reagovat
Il Principino

Tak s kartama to bylo vždycky bledý na obou stranách, ale k takovýhlemu zápasu to patří...můj názor je ten, že nastoupí Mira se Sejdúem....:)

Reagovat
smazaný uživatel

a dopr.... 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

no to je dost!!

Reagovat
scr

AS hrálo krásněj fotbal a mělo vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Miralem Pjanić je spojován s možným odchodem z AS Řím, načež by reprezentant Bosny a Hercegoviny skutečně mohl změnit dres. Podle italských médií se transferu ofenzivního záložníka nebrání ani Giallorossi, kteří však za 25letého hráče požadují minimálně 35 milionů eur.

Pred tydnem psaly 45 mega + Rabiot

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele