14. kolo
29.11.2015 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Atalanta vyloupila Řím a vyhrála o dvě branky

Vlci chtěli po debaklu od Barcelony vyhrát. Řím sliboval reakci a tu jeho fanoušci dostali. Ale asi nečekali, že reakce hráčů i trenéra bude snad ještě negativnější, než na Camp Nou.

Trenér Rudi Garcia se dostal opět pod drobnohled a dnes musel podat okamžitou odpověď na nedávný debakl od Barcelony. I proto se rozhodl pro několik změn. Do brány se postavil zkušený Ital Morgan De Sanctis, jedním ze stoperů byl i Leandro Castán. Do zálohy se vrátil Daniele De Rossi, další šanci dostal mladík Juan Iturbe.

V dresu hostí se od prvních minut dostal do zápasu například Paletta, mezi třemi tyčemi chytal muž, kterého AS rovněž pozorně sleduje - Marco Sportiello. Tříčlenná záloha fungovala ve složení Grassi, Cigarini a Kurtić. Do útoku se postavil i Germán Denis.

Byla to Atalanta, která poctivě bránila a ještě stíhala napadat akce domácích. Vlci byli zpočátku spíše pasivní a byl na nich vidět velký tlak, který se jim špatně snášel. Oba týmy se snažily především neudělat chybu a navíc jsme se od obou soupeřů dočkali poměrně agresivního přístupu ke hře.

Po Nainggolanově centru do šestnáctky se málem k hlavičce dostal Edin Džeko, jehož střelecká forma se pomalu vrací na nejvyšší úroveň. Nakonec jej ale Paletta skvěle ubránil. Po Florenziho vybídnutí se Miralem Pjanić prohnal do vápna a vypálil, jenže brankář Sportiello byl u tyče včas a míč vyrazil.

Dvacet minut uplynulo jako nic a že bychom sledovali nějaký převratný kolotoč akcí, to se tedy říct opravdu nedalo. Pasy od De Rossiho většinou našly hlavu Edina Džeka správně, ale po útočníkově sklepnutí tam už chyběla větší podpora a aktivita ze strany zálohy i krajních prostor. Dvakrát se do zakončení dostal Edin Džeko, ale pokaždé pálil hodně vysoko nad.

Tlak AS se ale navyšoval. Deset minut před koncem trochu rozkouskované první půle Digne ze strany skvěle našel Iturbeho, který v záklonu vracel míč před bránu. Tam ale zrovna Džeko chyběl. Vlci byli v zakončení hodně nervózní. Jak se to dělá, to jim ukázal až Alejandro Gómez.

Lucas Digne mu totiž nešťastně nahrál a Gómez postupoval vpřed. Než se k němu stihli vrátit stopeři, zamířil a vystřelil. Jeho krásná rána zaplula až do sítě a Morgan De Sanctis jen zpražil své obránce pohledem. Do druhého poločasu se věci nezměnily, oba týmy nastoupily v totožných sestavách. V šatně AS asi nebylo moc veselo, protože vedení i fanoušci očekávaly úplně jiný přístup.

Vlci málem vyrovnali pět minut po změně stran, když jejich tlak narůstal. Po rohovém kopu míč mířil k tyči, ale tam stál dobře postavený Luca Cigarini, který míč stehnem vyrazil z brankové čáry! Domácí se neustále tlačili dopředu, ale několikrát je zradila finální fáze. A když už věci vypadaly mnohem veseleji, akci Vlků zastavil ofsajd.

Orobici se dostali dopředu po chybě pomezního sudího, když Maxi Morález vybíhal z ofsajdové linie. Běžel sice sám na brankáře De Sanctise, který se vytasil se skvělým zákrokem! Další šanci dostal mladík Sadiq Umar, který vystřídal neviditelného Iaga Falquého. Byla to ale Atalanta, která neustále vypadala nebezpečně, kdykoli se dostala za polovinu AS.

To domácím chyběl nápad, aktivita a nějaký systém ve hře. Posléze jim chyběl také jeden hráč. Hrozivý týden v podání Giallorossi se ještě zhoršil, když Atalanta jednoduše přenesla míč před pokutové území AS, Moralez našel v rozvrácené obraně volnějšího Gómeze a toho podkosil špatně načasovaným skluzem Maicon. Sudí jej okamžitě vyloučil a nařídil penaltu. Z ní se bez problémů prosadil Germán Denis a římská lavička utichla.

A když už byl sudí Calvarese v rozdávání karet, jednu udělil také obránci Stendardovi, který při zpracovávání míče udeřil míč ramenem. A protože už jednu žlutou měl, musel do šaten o něco dříve. Další červenou kartu dostal po skluzu na Nainggolana Grassi, ale Atalantě to asi moc nevadilo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
Houfi

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

trapná ostuda, nic jinýho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele