9. kolo
25.10.2015 18:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Řím v šlágru porazil domácí Fiorentinu

Na čele Serie A se mění pořadí, protože dnes v podvečer vyhrálo římské AS nad Fiorentinou. V utkání se trefil i Mohamed Salah, AS opět neudrželo čisté konto a Salah byl ještě k tomu vyloučen.

Toskánská Viola toužila zapomenout na nedávné neúspěchy na poli Serie A i Evropské ligy proti hlavnímu soupeři v boji o ligový primát. Do Florencie totiž zavítalo druhé AS i s Mohamedem Salahem. Toho měli strážit především pánové Astori, Roncaglia nebo Astori. V záloze jsme našli Kubu, Badelje, Vecina nebo Bernardeschiho.

AS se pokoušelo zapomenout na hořkou remízu na půdě německého Bayeru Leverkusen z Ligy mistrů a chtělo se domů vrátit se třemi body a na prvním místě. Dnes se v jeho dresu stihl dát do pořádku De Rossi, který podporoval Pjaniće s Nainggolanem. Do útoku nastoupila osvědčená trojice Gervinho, Salah a Edin Džeko. Na stoperu jsme se opět dočkali kritizovaného Antonia Rüdigera.

Sotva se fanoušci Violy posadili, už viděli své hráče aktivně napadat rozehrávku AS. Jako první to zkoušel Bernardeschi, po něm se pokoušel prosadit také Josip Iličić. Byli to ale hosté, kdo se první dostal k úvodnímu gólu! A byl to právě všemi nenáviděný útočník Mohamed Salah, takže se pískot fanoušků ještě zvýšil. Salah si totiž narazil s Pjanićem a krásnou technickou ranou uklidil míč k tyči!

Fiorentina se samozřejmě ihned chtěla pustit do útočení a vyšlo jí to málem z dalšího protiútoku. Facundo Roncaglia totiž vyslal skvělý pas vpřed, na ofsajdové hraně se pohyboval Nikola Kalinić a obránci AS jej naprosto nestíhali. Kalinić jen stačil přehodit brankáře Wojciecha Szczesného, ale spolu s ním přehodil i celou bránu AS.

Zatím jsme se dočkali hodně emotivního fotbalu, mnoha tvrdých zákroků a jednoho gólu. Po prvních pár minutách tempo hry opadlo a oba týmy kombinovaly spíše kolem středového kruhu. Ofenzivní blok Fialek se stále posouval pomalou kombinací s Borjou a Vecinem v centru dění, ale obránci AS dobře pracovali a pozorně bránili.

Pro sudího Orsata bylo občas hodně náročné udílet pokyny, protože velmi často stěží něco slyšel. Ohlušující atmosféra měla dva důvody: negativní stav a především muže, který jej zařídil - Mohameda Salaha. A bylo hůř. Vše se poslední dobou v týmu římského celku točí kolem De Rossiho. Muž, který je ve skvělé formě, stál na začátku další gólové akce.

Na hranici vápna i pravidel vypíchl míč soupeři, poslal jej na Florenziho a ten našel nabíhajícího Gervinha. Zkušený rychlík je dalším hráčem, kterého fotbal v posledních dnech naplňuje a baví, takže druhá branka Giallorossi pro něj nebyla problémem.

Zdravotní stav Danieleho De Rossiho byl dlouho na pochybách, nakonec však rodák z Ostie nastoupil. Na hřišti ale nevydržel ani poločas a musel střídat. Místo něj vyběhl bojovník William Vainqueur. Krátce před koncem první půle se do míče položil Vecino a Szczesny měl co dělat, aby míč vyrazil!

Zatímco domácí Viola se spoléhala na pohlednou a rychlou kombinaci, hosté nakopávali míče na typickou "devítku" vepředu. Edin Džeko tuto roli plnil skvěle, držel míče a čekal na náběhy kolegů. Tlak domácího celku narůstal a dvakrát se dokonce Vecino dostal na vápně k míči. Pokaždé byl ale v poslední chvíli zastaven. Ostrý centr Nainggolanův minul Gervinho a Viola vyrazila dopředu.

Když si však Fialky chvíli nedávaly pozor, AS málem udeřilo. Džeko nahrál Gervinhovi, který už před sebou měl jen Tatarusanua. Zkoušel kličku, ale neuspěl. K doážce se dostal ještě Miralem Pjanić, ale z brankové čáry vykopl balon Gonzalo Rodriguez! Na opačné straně Szczesného neprostřelil osamocený Bernardeschi!

Ostrý centr Florenziho Džeko netrefil, Rossiho gól na opačné straně nemohl platit kvůli ofsajdu. Do poslední obrovské šance utkání se dostal Nikola Kalinić, který z hranice ofsajdu vyběhl sám na Szczesného. Pálil ale hodně vysoko nad! Za faul dostal domácí "oblíbenec" Salah žlutou a sudímu se následně nelíbilo jeho gesto, pročež poslal Egypťana pod sprchy!

Konc zápasů AS naprosto neumí a dnes tomu nebylo jinak. Zdá se, že čisté konto hráčům Vlků nic neříká, protože i dnes se půl minuty před koncem Khouma Babacar dostal k míči od Valera a z první jej umístil k tyči!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (8)

Přidat komentář
KillSwitch

3:3

Reagovat
KillSwitch

3:3

Reagovat
scr

0:1 Dzeko

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Dzeko, Salah

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo jestli ten Džeko opravdu nastoupí?

Reagovat
wiggum

Nastoupi opravdu, ale jestli od zacatku nebo pozdeji uz netusim.

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele