25. kolo
14.02.2016 12:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Milán - Janov CFC 2:1

AC Milán doma zvítězil nad Janovem 2:1 a stále se drží v těsném kontaktu s evropskými poháry. Rossoneri šli díky Baccovi brzy do vedení, ve druhém dějství zvýšil nádhernou ranou Honda, konečné slovo měl Cerci.

První minuty měli častěji míč na kopačkách hráči Janova, ovšem brzkému vedení Milána nezabránili. Brankář Perin sice skokem do šibenice vychytal parádní Hondovu ránu, ale za chvíli japonský záložník centroval do vápna, míč se dostal až na zadní tyč k Baccovi a chladnokrevný kolumbijský zakončovatel poslal AC do vedení. Hosté určitě nebyli horším týmem, ve středu hřiště byli o něco lepší, ale defenzíva Rossoneri působila jistým dojmem a Grify prakticky k ničemu nepustila. Ani Milán neměl moc šancí, Bacca před Perinem nestačil zakončit, a tak první poločas skončil jen jednobrankovým rozdílem ve prospěch domácích.

Trenér Gian Pier Gasperini se rozhodl nasadit do druhého poločasu Alessia Cerciho a ze hry stáhl jiného "milánského" koně Susa. Ale obraz hry se příliš nezměnil, aktivnější teď bylo AC, ale vyloženou převahu nemělo. V 64. minutě ale domácí zčistajasna zvýšili na 2:0. Keisuke Honda z úctyhodné vzdálenosti napřáhl a přesnou ranou k tyči nedal Perinovi šanci. Opravdu krásný fotbalový moment, který Milánu přiblížil tři body. Čtvrthodiny před koncem mohl definitivně rozhodnout Montolivo a Bacca. Prvně jmenovaný pálil do tyče a Bacca z dorážky nepochopitelně selhal, když se Perina snažil obloučkem přehodit.

Rossoneri posléze kontrolovali hru a trenér Mihajlovič postupně poslal na hřiště uzdraveného Méneze, Poliho a Balotelliho. Žádný závěrečný tlak Janova se nekonal, přesto nakonec došlo k výraznému zdramatizování. V nastaveném čase Donnarumma pouze vyrazil střelu jednoho z hostí a Cerci doslova dotlačil míč do sítě. Hosté spěchali za vyrovnáním, ale do konce už zbývalo velmi málo času.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Houfi

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
vanGomm

AC Milan hraje znovu doma.Po milulé remíze by měla přijít výhra,takže tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele