10. kolo
02.11.2014 15:00 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Udinese Calcio - Janov CFC 2:4

Na Stadio Friuli byl k vidění skvělý zápas se šesti góly. Domácí Zebry se hodně snažily, ale na Janov nakonec nestačily. Domácí sice vedli již od první minuty, ale nakonec se loučí bez bodů, když se trefili Marchese, Falque, Matri a Kucka.

Udinese se ještě nedávno hřálo na předních příčkách Serie A a díky své formě se chystalo znovu dobýt místo v pohárové Evropě. Mladý tým trenéra Stramaccioniho těžil ze skvělé formy kanonýra Di Nataleho a porážel jednoho soupeře za druhým díky organizaci a píli. V posledních zápasech ale i Di Natalemu vyschl střelecký prach a Zebry prohrávaly.

Právě Antonio Di Natale dnes dostal na starost oživit naděje na lepší umístění a svého úkolu se začal pořádně chápat hned od prvních minut. Vlastně již v té první se dostal k míči těsně před vápnem, když se obránci Janova vraceli příliš opatrně a jakoby náhodou. Jejich nepřítomnosti Di Natale využil naprosto parádně, prostřelil mladíka Perina v brance Grifů a Zebry vedly.

Hostující hráči hodně spoléhali na svého střelce, který má na dresu jméno Matri. Zkušený zakončovatel chtěl napodobit svého soka stejným způsobem. Domácí chybovali v rozehrávce a po několika přihrávkách se míč dostal do vápna Udinese, ale Matriho pokus skvěle zlikvidoval pozorný Karnezis v bráně Zeber. Po dvaceti minutách se aktivita domácím vyplatila. Po rohovém kopu se totiž na hranici vápna dostal k zakončení obránce Marchese, který sice nemá ofenzivní úkoly, ale jeho přesná rána skončila až za zády bezmocného Karnezise - 1:1.

To ale nebylo vše. Janov totiž o chvíli později otočil vývoj zápasu. Po velké chybě obránce se sám před Karnezisem objevil Matri, ale neuspěl, míč se však odrazil na malé vápno, kde stál Iago Falqué a ten už se nemýlil. Po půlhodině hry to vypadalo, že se Udinese dočká srovnání, ale sudí přehodnotil svůj původní záměr a penaltový kop odvolal.

Udinese se přesto dočkalo další branky. Di Natale si navedl míč na velké vápno, vymyslel parádní přihrávku do pravé strany, kam si naběhl Silvan Widmer a míč procedil skrz brankáře Perina. Diváci se mohli ještě v rámci první půle dočkat další trefy, jenže Alessandro Matri v zakončení dva metry od brány naprosto selhal. Mrzet ho to ale nemuselo, protože téměř okamžitě po návratu ze šaten se dostal míč opět do vápna, kde číhal Matri mnohem lépe postavený a to už míč do brány dostal. Jeho krásná rána z první se od tyče dostala do sítě - 3:2.

Po hodině hry se dostal do další velké šance Di Natale, který si vzal míč pod patronát a poslal jej jen pár centimetrů vedle tyče. Dvacet minut před koncem se málem prosadil obránce Luca Antonelli, který dostal míč před obráncem na chvíli vpřed a rozhodl se vypálit, ale obranná linie Udinese se sešikovala včas a jeho ránu odrazila. Udinese chtělo vstřelit ještě nějakou branku, k hlavičce dostal Di Natale, ale míč skončil těsně vedle pravé tyče.

Deset minut před koncem utkání se Udinese dostalo znovu do formy a Janov pod tlak. Z toho rezultoval další rohový kop. Na něj si naskočil Danilo, ale jeho hlavička se mezi tři tyče nakonec nevešla. Byl to ale Janov, který se radoval, protože po kombinaci se k míči na hranici velkého vápna Juraj Kucka a nechytatelně poslal míč pod břevno.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
eden_h

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele