17. kolo
06.01.2015 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Souboj dvou ikon vyhrál římský Totti

Hosté z Věčného města nepředvedli příliš pohledné představení, ale tři body si nakonec odváží. Ze souboje dvou ikon italského fotbalu vyšel lépe Francesco Totti, jehož tým poslal do vedení Davide Astori. Di Nataleho Zebry se sice snažily, ale tři body jim unikly.

Oproti předpokladům se do základní sestavy AS dostal kapitán Francesco Totti, za ním působil i uzdravený Kevin Strootman. Trenér Rudi Garcia musel vymyslet, jak si poradit s absencí svého klíčového hráče. Křídelník Gervinho totiž odjel reprezentovat Pobřeží slonoviny, zatímco Seydou Keita hraje na Africkém poháru za Mali. Udinese opět spoléhalo na kapitána Antonia Di Nataleho, hlavní útočnou zbraň Zeber.

Domácím se dařilo napadat a eliminovat hlavní ofenzivní zbraně římského protivníka, takže k přímému ohrožení brankáře Karnezise se Vlci dostali až díky přímému volnému kopu Miralema Pjaniće. Rána mladého záložníka ale mířila do zdi. Následnou dorážku namířil Pjanić do svého spoluhráče Juana Manuela Iturbeho. Zimní přestávka byla na AS hodně znát, jeho kombinace postrádaly lehkost i rychlost, čehož Zebry málem využily.

Hodně zajímavé utkání měl před sebou Ivan Piris, na kterého fanoušci AS doteď vzpomínají s úsměvem na tváři. Piris ale zle zatopil Iturbemu. Z následného centru se udála dost kontroverzní situace. Hlavička Astoriho totiž od břevna padala za čáru, kterou ale nepřekročila zcela průkazně. Sudí Guida gól nakonec po poradě s asistenty uznal a volání po brankové technologii může začít nanovo - 0:1.

Hráči Udinese se samozřejmě zlobili a jejich náladu často odnášel soupeř, ale sudí Guida situaci řešil hlasitější domluvou a případnou žlutou kartou. Obrana hostí si vybrala slabší chvíli, které mohl využít Antonio Di Natale. Ten se rychle otočil s míčem u nohy, prohodil jej skrz dva obránce a centroval na zadní tyč. Tam se ocitl Gabriel, ale míč nasměroval těsně vedle tyče! První poločas uzavřelo Udinese pohlednou kombinací, která byla zakončena střelou těsně nad bránu Morgana De Sanctise.

Hostům stačilo vedení o jednu branku a přestali hrát tak aktivně. Jejich hra se ustálila před bránou soupeře, zcela vymizel jakýkoli nápad a invence. Pohyb hráčů Giallorossi se omezil na pár sprintů Iturbeho, který se ale po odevzdání míče ihned zastavil. Do zadních řad se začala vkrádat laxnost a Zebry mohly málem srovnat. Na centry kapitána Di Nataleho si ale nikdo nenaběhl. Dobře vyhlížející protiútok AS vedl Iturbe, který ustál souboj s Pirisem a předkládal míč na vápno kapitánu Tottimu, ale ten nestačil ani zakončit, ani nedokázal míč posunout Pjanićovi.

Sudí Guida zasáhl ve prospěch AS v té chvíli, kdy se centr na vápno nedostal k žádnému hráči domácích, protože hned dva byli staženi v pokutovém území. Asi jen málokdo by se mohl divit, kdyby Guida pískal faul De Rossiho. Do vápna Zeber si naopak nikdo z hostí nenabíhal ani ve chvíli, kdy by to bylo díky invenci Iturbeho záhodno. Přítomnost Cyrila Théréaua, který nahradil unaveného Antonia Di Nataleho, pocítil nejvíce Kostas Manolas při množství vzdušných soubojů. Po rychlé akci Alessandra Florenziho se k míči na vápně dostal Miramel Pjanić, ale nastřelil jen výborně zasahujícího brankáře Karnezise.

Utkání předčasně skončilo pro Adema Ljajiće, který se zranil. Na jeho místo se postavil Urby Emanuelson, který podle všeho brzy kádr římského klubu opustí. A fanoušci na stadionu Friuli viděli, proč se ho vedení chce zbavit. Právě Emanuelson se přiřítil ke Konému ve vápně a skolil ho. Sudí Guida ale také tentokrát milostivě odpustil římskému celku penaltu. V poslední minutě Udinese zahrávalo další rohový kop a tentokrát se míč snášel hned na bránu. Brankář De Sanctis ale byl na místě. V rámci nastaveného času se ještě jednou zaskvěl brankář Karnezis, ale ani jeho výkon hosty o tři body nepřipravil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Odehráno 16 kol a ASŘ zatím hrál ve všech zápasech přesně jak mu to nalinkovali v kursové nabídce bukvy ze sázkovek.Doufám ,že zrovna v tomto nedojde k přerušení této nádherné série.

Reagovat
smazaný uživatel

17.plusový bodík pro borce z ASŘ a taky pro bookmakery.O vikendu prosím pokračování-beru i remízku.

Reagovat
Il Principino

Ty vole to je čas Bohužel zápas neuvidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra domácích!

Reagovat
smazaný uživatel

těsně vedle!

Reagovat
Airus

Jo takhle se vyhravaj zápasy... žádnej gól to nebyl, ale nějakej rozhodčí si řekl... jop to by mohlo projít

Reagovat
Houfi

Neser si do huby, na italských stránkách máš záznamy a je jasně vidět, že to gol byl

Reagovat
Airus

ty jsi slepej? Nepřekročil čáru ani polovinou

https://www.youtube.com/watch?v=vmYkUkOEHFY

Reagovat
Airus

jop, dobře, díky za důkaz. Je to sice neprůkazej úhel, ale asi jo... z pohledu co jsem viděl zpomaleně ne. ale to je přesně moje pointa... tahle technologie je potřeba pro rozhodčí.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, bez technologií a videa se prostě spekulacím a dohadům nevyhneš... dokud se to nezavede, bude to furt ta samá písnička, a ne jen u gólů, klidně pomoc videa i na ofsajdy a fauly, třeba faul Urbyho byl jasnej...

Reagovat
Airus

Juan (inter) teď nejspíš dostane retrospektivně ban na několik zápasů za loket. Přitom to mohlo (a mělo) být vyřešený už ne hřišti. Snad se brzo dočkáme

Reagovat
smazaný uživatel

A co pisknuta penalta za ruku mimo sestnactku? tak se vyhravaji zapasy....... ..

Reagovat
Airus

Mě jde hlavně o ty rozhodčí, a vedení lig že nezavede videozáznamy. Prskal jsem na to i když Juve dalo góla bez toho aby míč překročil čáru v minulý sezoně. (Ale Juve vysledek potvrdí dalšíma gólama a řím převahu měl celej zápas a vítězství si zasloužil, ale měl potvrdit regulérnim gólem)

Vyhodím ty kokoty co stojej u branek a posadim je k TV. Hotovo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele