30. kolo
12.04.2015 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Turín FC - AS Řím 1:1

V Itálii se nám mění pořadí na druhém a třetím místě. Na obou příčkách sice zůstávají římské týmy, ale v obráceném gardu. Druhou příčku má Lazio, které přejelo Empoli. AS už takové štěstí nemělo a s Turínem si body jen rozdělilo. První branku utkání vstřelil Alessandro Florenzi z pokutového kopu, ale Turín se nevzdal a srovnal díky Lópezovi.

Domácí Turín opět nastoupil se třemi stopery a pětičlennou záložní řadou, ve které se pohybovali například Peres, Vives, Gazzi, El Kaddouri nebo Darmian. O ofenzívu se staralo duo Martínez a Quagliarella. AS postrádalo Tottiho a Gervinha, takže jsme se v útoku dočkali tria Iturbe, Ibarbo, Ljajić. Před brankářem Morganem De Sanctisem čistila prostor čtveřice Florenzi, Manolas, Astori a Holebas.

První minuty zajímavého utkání byly hodně vyrovnané. Turín se pokoušel kontrolovat hru, ale AS na tuto taktiku odpovídalo rychlými protiútoky. Přeci jen, bránit rychlíky jako Alessandro Florenzi, Juan Manuel Iturbe nebo Victor Ibarbo je velmi složitá situace. Prvních pár kombinací italského mladíka Florenziho s Iturbem ale nepřineslo požadovaný efekt. AS ale postupně zvyšovalo obrátky a obránci Turína nestíhali tak často. Po deseti minutách chyboval Gazzi, který špatně hledal Maksimoviće. Toho využil Iturbe, jenž se opřel do míče z hranice 25 metrů. Jeho rána ale nakonec letěla nad brankou.

Především útočníci AS ale neohrožovali bránu Padelliho tak často, jak by si trenér Rudi Garcia přál. A tak se do šance dostal Florenzi. Jeho rána z 25 metrů ale mířila hodně mimo. Na druhé straně se ve vápně Římu objevil Martínez, jenže toho zastavil vracející se Kostas Manolas. Po třiceti minutách se do šance dostával dynamický útočník AS Manuel Iturbe, který si převzal míč za vápnem a tvrdě vypálil, ale těsně minul.

Pár minut před koncem první půle Moretti vyslal centrovaný míč z hloubi pole na Quagliarellu, který se ale nalézal v ofsajdu. Minutu před koncem první půle se do šance dostal Adem Ljajić, který dnes nebyl zas tak vidět. Jeho hlavička po povedeném centru ale mířila vedle. Asi čtyři minuty po změně stran mohl hosty z Věčného města poslat do vedení Adem Ljajić, který si naběhl do vápna na nahrávku od Radjy Nainggolana. Jenže jeho ránu skvělým zákrokem vyrazil brankář Padelli na rohový kop.

Klíčovou postavou dalšího vývoje utkání byl obránce Moretti, který se nejprve zranil a po návratu na hřiště fauloval pronikajícího De Rossiho. A protože se jednalo o zákrok ve vápně, sudí Irrati nařídil pokutový kop! K jeho exekuci se postavil Alessandro Florenzi a překonal brankáře Padelliho - 1:0 pro AS.

V té chvíli dorazil na hřiště Maxi López a nutno říct, že to bylo zlaté střídání. Alespoň pro trenéra Venturu. Právě Maxi López si totiž o pár minut později po inkasované brance naběhl do vápna. Tam směřovala také nahrávka Vivese, i když hráči hostí reklamovali, že míč od obránce Perese byl již mimo hrací plochu. Sudí byl ale jiného názoru a López jen v pohodě doklepl míč za záda De Sanctise - 1:1.

Dvacet minut před koncem se do šance dostal také Miralem Pjanić, který dnes nebyl zas tak vidět. Jeho štiplavou ránu ale brankář Padelli nepustil. Poté vstřelil branku Adem Ljajić, ale byl v ofsajdu. V poslední desetiminutovce se AS snažilo vstřelit ještě jednu branku. Nejprve pálil Florenzi, po něm také obránce José Holebas. Ani jeden z nich ale druhou branku už nevstřelil. AS je třetí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele