25. kolo
15.04.2015 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Janov CFC - Parma FC 2:0

Každá pohádka má svůj konec. Pohádka Parmy, kterou především po minulém utkání popisovala italská média, končí v Janově. Domácí Grifové neměli s čerstvým přemožitelem Juventusu Turín sebemenší slitování a porazili jej o dvě branky. Postarali se o ně Iago Falqué a Leonardo Pavoletti.

Už po pěti minutách se do šance pozvolna dostával španělský útočník domácího celku Iago Falqué, který pálil z levé strany, ale mířil bohužel pro domácí diváky hodně nad bránu. O chvíli později se Bertolacci prokličkoval po pravé straně do šestnáctky Parmy, ale svou střelu namířil jen do nejblíže postaveného protihráče. Vedle Falquého dostal šanci zkušený veterán Marco Borriello, kterému se ale příliš nedařilo získávat míče ani zakončovat.

Podařilo se mu to až ve 14. minutě, když si poradil se dvěma protihráči ve vápně soupeře a naservíroval míč volnějšímu Iagovi Falquému. Ten pálil na vzdálenější tyč, kam už zkušený brankář Mirante nedosáhl a kapituloval. Pro Falquého to byl osmý gól v sezoně - 1:0.

Hned o tři minuty později se ale asistent první branky zranil a musel střídat. Marca Borriella nahradil talentovaný Leonardo Pavoletti, který v Janově hostuje ze Sassuola. Střídající hráč se ihned zapojil do dalšího útoku a natahoval se po dlouhém míči. Těsně na něj ale nedosáhl. O chvíli později Perotti mohl v klidu zakončit sám, místo toho ale volil přihrávku. S tím ale nepochodil. Přesně po půl hodině hry se dostal do obrovské šance Pavoletti. Ten si naběhl za obranu soupeře, a i když neměl moc velkou rychlost, přeci jen měl s touto šancí naložit mnohem lépe. Míč ale poslal jen těsně vedle tyče.

Parma se oproti očekávaní - zvláště po minulém utkání - nedostávala k míči tak často. V prvním poločase byla prakticky bezzubá a aktivitu přenechávala spíše domácímu týmu. Ten mohl žehrat na to, že Pavoletti neprokázal dostatek klidu v zakončení, jinak by odchod hráčů do šaten byl zase o něco veselejší. Když se hrála 49. minuta, Diego Perotti napřáhl ke krásné ráně a pořádně tím vystrašil fanoušky Parmy. Brankář Antonio Mirante ale míč za svá záda nepustil a vyrazil jej na rohový kop.

Perotti střílel také dvacet minut před koncem, když si míč narazil se spoluhráčem a z první vypálil. Brankář Mirante ale opět zůstal nepřekonán a míč vyrazil. O chvíli později se mohl mezi střelce zapsat také Juraj Kucka, který si potáhl míč k vápnu a místo očekávané nahrávky tvrdě vypálil. Mirante byl ale připraven a jeho ránu dobře chytil. Co už nechytil, to byla akce o minutu později. Diego Perotti si všiml skvěle nabíhajícího Pavolettiho, včas mu adresoval přesnou nahrávku a sledoval, jak se střídající útočník prosazuje - 2:0 pro domácí. Parma je stále poslední, Janov na sedmém místě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele