23. kolo
15.02.2015 15:00 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Janov CFC - Hellas Verona 5:2

Hellas potřeboval body, aby se vzdálil sestupovým příčkám, ale zápas na stadionu Luigi Ferraris mu hrubě nevyšel. Domácí Grifové smázli svého soka z Verony pěti brankami, navázali tak na výhru nad Laziem a jsou opět v těsném kontaktu s evropskými poháry. Hellasu nepomohly ani dvě branky kanonýra Toniho.

Janov spustil svojí kanonádu už v desáté minutě, Edenílson po straně potáhl balón a prudkou přízemní přihrávkou hledal lépe postaveného spoluhráče. Naneštěstí pro hosty se balón odrazil od Agostina rovnou do vlastní sítě - 1:0 pro Janov. Domácí rychle vstřelená branka nabudila a hosté se museli urputně bránit, ovšem brzké druhé brance se neubránili. Falque adresoval na vzdálenější tyč přesnou přihrávku a Niang vsítil už ve 13. minutě druhý gól. Pro hosty to byl katastrofální začátek, ale v 18. minutě mohlo být sníženo, Gomézovu ránu však vyrazil brankář Perin. Hellas se ale přeci jenom dočkal a to o pár minut později. Na rohový kop si naskočil Luca Toni a snížil na 2:1 z pohledu domácích.

Grifové si vzali dvoubrankové vedení zpátky přesně po půlhodině hry, po centru Edenílsona se trefil hlavou Niang - 3:1. Domácí měli ještě do konce poločasu dobré příležitosti, ale na další navýšení si museli počkat do druhého poločasu.

V 56. minutě zazdil dobrou příležitost Perotti a Hellas jí následnou akcí potrestal. Hallfredsson odvedl skvělou práci a přesnou přihrávkou našel De Maia, který posléze ještě vyšperkoval akci přihrávkou na kanonýra Toniho. Ten další pobídkou nepohrdl a bylo to znovu jen 3:2 pro domácí. V 62. minutě byl Hellas blízko vyrovnání , ale proti střele Gómeze stála branková konstrukce. A to byl klíčový okamžik, neboť za dalších pár minut Janov vstřelil čtvrtou branku. Andrea Bertolacci na hraně pokutového území převzal balón a neomylně zakončil - 4:2 pro Janov.

Rezignovaný Hellas pak ještě jednou inkasoval čtyři minuty před koncem, kdy Diego Perotti obstřelil nešťastného Benussiho. Janov nastřílel Hellasu pět branek a díky dalším třem bodům se posunul na šesté místo s minimální ztrátou ne evropské poháry. Veronský celek se naopak přiblížil sestupovým pozicím.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele