17. kolo
06.01.2015 15:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Janov CFC - Atalanta Bergamo 2:2

Strhující drama se odehrálo v Janově. Tamní CFC bylo před zápasem jasným favoritem, ale domácí diváci museli být v první půli konsternováni, jak že to jejich miláčci dnes hrají. Atalanta se totiž ujala vedení již v prvním poločase. Po nástupu ze šaten své vedení ještě zvýšila, ale ani to nakonec na tři body nestačilo.

Janovské CFC možná působí dojmem týmu, kterému po první části sezony trochu dochází dech, ale přesto byli Grifové na domácí půdě favority. Nakonec ale mohou být rádi za jediný bod a navazují na smolné kolo v podání janovských týmů. Sampdoria podlehla jasně Laziu, CFC po padesáti minutách prohrávalo o dvě branky. Díky zásahům Iaga Falquého a Alessandra Matriho si nakonec připisuje alespoň bod.

Janov začal aktivněji a využíval především rychlých krajů. Zajímavý útok Janova táhl po pravé straně Edenilson, který hledal nabíhajícího dlouhána Alessandra Matriho. Před ním si ale své obranné povinnosti splnil Stendardo a míč odklidil na rohový kop. Mladík Maxime Lestienne převzal o něco později přihrávku z osy hřiště a nabízel míč ke skórování Edenilsonovi, ale ten mířil nad branku. O chvíli později se další rohový kop snesl na hlavu Bertolacciho, ale ten si neporadil a mířil taktéž mimo tři tyče.

Atalanta moc nevzdorovala a její hra se omezovala na jednoduchou rovnici v podání "Bellini + Baselli + Denis = branka?", jenže Denisovi chyběla přesnost a klid. Přesto se výsledek dostavil. Baselli ve středovém kruhu vykouzlil parádní přihrávku směrem na rozběhnutého Davideho Zappacostu, který míč udržel i před Edenilsonem a propálil brankáře Mattiu Perina! Orobici vedli 1:0 a mohli se radovat.

Pět minut před koncem první půle vyrobil brankář Mattia Perin velkou chybu a mohl být rád, že za ni Janov nebyl potrestán. Germán Denis to zkusil z velké vzdálenosti a Perin nezvládl rutinní zákrok úplně nejlépe. Mladý talent mezi třemi tyčemi konečky prstů posunul míč za svá záda a naštěstí pro celé přístavní město se včas dokázal otočit a míč schovat do náruče. Počátek druhé půle ale již tak slavný nebyl a Perin opět inkasoval.

Tentokrát mu ale "pomohli" jeho obránci, protože nezvládli zachytit rychlý protiútok Atalanty. Daniele Baselli odehrál skvělý zápas a byl strůjcem obou úspěchů Orobici. Tentokrát vystihl špatnou nahrávku ve středu hřiště, doběhl s míčem před vápno a tam jej předložil nabíhajícímu Maximu Moralezovi. Ten už neměl problém prostřelit bezmocného Perina a Grifové měli co dohánět.

A to se jim dařilo. O pouhou minutu později totiž Benalouane těsně za vápnem fauloval Matriho a nařízenou penaltu si vzal pod patronát mladík Iago Falqué. Ten poslal brankáře Marca Sportiela do protipohybu a Janov měl naději na body.

Po hodině hry na sebe střídající Spinazzola navázal hned dva obránce, takže osamocený Moralez měl dostatek klidu na střelu. Vyprodukoval ale jen velmi slabý pokus, který Perina nemohl rozrušit. O chvíli později se znovu opakoval duel Moralez - Perin, ale také tentokrát byl úspěšnější domácí brankář. Ten se mohl radovat poté, co Janov vymyslel centr na kraj vápna. Tam sice dobíhal brankář Sportielo, ale nezachytil míč. Kulatý nesmysl se dostal před bránu k Alessandru Matrimu, který jej pohodlně dopravil do opuštěné brány. Obránci Atalanty reklamovali faul centrujícího Edenilsona na vlastního brankáře, ale sudí Irrati pro ně pochopení neměl. V poslední akci utkání se ocitl Fetfatzidis, ale hrdinou se stal brankář Sportielo, který jeho ránu vyrazil na rohový kop.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Před minulým kolem jsem se divil ,proč je Turín FC favorit.Napsal jsem ,že JanovCFC musí brát v následujících 2 kolech plný počet bodu.Za režiserský výkon uděluji bookmakerum Stává se ,že dá obránce gol,ale aby dal 2 to se mě ani trochu nelíbí.V tomto utkání se zase podivuji nad tím, proč je na Janov tak vysoký kurs? Co se chystá?

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra favorita -spokojen.Což takhle pánové čutálisti z Janova-o výhře v příštím kole na Interu jste nepřemýšleli?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele