14. kolo
07.12.2014 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Inter Milán - Udinese Calcio 1:2

Inter Milán sice nad Zebrami z Udine vedl, ale nakonec se loučí bez bodů. Nerazzurri rozjásala branka Maura Icardiho těsně před přestávkou, ale tým trenéra Roberta Manciniho kapituloval po zásahu Bruna Fernandese a následně Cyrila Théréaua. Ten se postaral o to, že Mancini dál hledá elixír, kterým by vdechl oslabenému Interu život.

Ani jeden ze soupeřů nechtěl tomu druhému nic darovat jen tak. Hned v první minutě se Udinese odhodlalo a centr Thomase Heurtauxe vůbec nebyl špatný. Antonio Di Natale si na něj sice dělal zálusk, ale s tím počítal obránce Juan Jesus, který svého konkurenta předskočil a míč mu uzmul. O něco podobného se kombinací snažil Dodo s Kovačićem, ale ti byli odzbrojeni pozorným Allanem. Na druhé straně se podařilo vypálit Fernandesovi, ale brankář Interu mohl zůstat klidný, neboť za něj zasáhl Gary Medel.

Spolupráce mezi Kuzmanovićem a Guarínem nevyšla díky pozdní reakci druhého jmenovaného ideálně. Inter se snažil získávat půdu pod nohama a Thomas Heurtaux měl hodně práce mimo jiné s aktivním Maurem Icardim. První vážnou akci si připsali domácí. Nerazzurri mohl poslat do vedení Fredy Guarín, který po dvaadvaceti minutách vtrhl do šestnáctky, na penaltě našel Kovačiće, ale ten z gólové pozice napálil jen břevno!

Kuzmanović nahrál do vápna Palaciovi, který se pokoušel sklepnout pro Medela. Tomu ale uzmul míč Danilo. Inter byl v těchto fázích jasně lepší, ale spíše kombinoval v uctivé vzdálenosti od mladíka Karnezise. Když už se Udinese dostalo do útoku, tak Fernandes předložil balon Di Natalemu. Kapitán Udinese ale v dobré šanci vystřelil vysoko nad.

Davy domácích příznivců rozjásal Mauro Icardi, který si naběhl do vápna, pohlídal si ofsajdovou linii a dostal skvělou nahrávku od Fredyho Guarína. Icardi je v pokutovém území jako doma, takže skóre se poprvé měnilo.

Druhý poločas začal prakticky stejným scénářem. Zebry se domáhaly minimálně srovnání, takže Widmer posílal pas opět na Di Nataleho. Ten byl zastaven bránícím Dodem za cenu žluté karty a přímého volného kopu. Z následné standardní situace ale hosté nic nevytěžili, protože Fernandes nenašel nikoho ze spoluhráčů. Deset minut po změně stran se Zebry začaly stále častěji zapojovat do ofenzivních snah. Nejprve střílel Di Natale těsně vedle.

O pouhé dvě minuty se kapitán Zeber dostal k míči po centru od Fernandese, ale zkušený kanonýr nepřekonal dnes vynikajícího Samira Handanoviće. Přesto se Udinese radovalo. Inter nedokázal zamezit svému soupeři ve vzrůstajícím tlaku a rezultovala z toho pohroma. Nulu na kontě Samira Handanoviće odmazal krásnou ranou Bruno Fernandes a Handanović se jen ohlédl - 1:1.

Inter si chtěl vedení vzít zpět a například ráně Matea Kovačiće nechybělo mnoho. O vstřelení branky se pokoušel také střídající útočník Pablo Daniel Osvaldo, jenž přišel na hřiště místo Icardiho. V pomyslném souboji dvou střídajících hráčů se ale lépe dařilo tomu hostujícímu. Cyril Théréau totiž dvacet minut před koncem vystihl pomalou přihrávku od Palacia na Handanoviće, obehrál svého soupeře mezi třemi tyčemi a pohodlně zakončil - 2:1.

Do konce utkání se sice ještě Inter snažil s nepříznivým stavem něco udělat, ale jeho hra postrádala přesnost a nápaditost, zato oplývala nepřesností a nervozitou. V nastaveném čase ještě domácí kopali rohový kop a s jeho zakončením přišel pomoci i brankář Handanović, ale ani on míč do sítě nedopravil. Inter se po další ztrátě propadá tabulkou dolů a nyní je až na dvanácté příčce.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele