18. kolo
11.01.2015 12:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Inter Milán - Janov CFC 3:1

Inter Milán potvrdil vzrůstající formu, kterou ukázal už proti lídrovi z Turína. Dnes odpoledne si poradil s nebezpečným Janovem a zdá se, že i herní projev týmu trenéra Manciniho je stále přesvědčivější. O góly se v dresu domácího Interu postarali Rodrigo Palacio, Mauro Icardi a veterán Nemanja Vidić. Za hosty v závěru zápasu korigoval jen Armando Izzo.

Ani premiérová trefa v tomto ročníku pro mladého obránce Janova nestačila na to, aby zastavila rozjetý Inter Milán. Ten naopak potvrzuje, že ambice má vysoké a hráče mnohem kvalitnější, než tomu bylo na úvod sezony. Očistná kůra trenéra Roberta Manciniho začíná fungovat na výbornou, k čemuž přispívá také příchod Lukase Podolského a aura hvězdné posily na lavičce v podobě Xherdana Shaqiriho. Inter dnes nastoupil opět v rozestavení 4-2-3-1 s Icardim na hrotu, vedle Podolského se postavili Palacio a Hernanes.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Vpřed se hnali hosté z přístavního města, De Maio se ihned dlouhým centrem pokoušel najít vepředu Matriho. Ten ale na míč nedosáhl a na opačné straně si s centrem Podolského poradil Nicolas Burdisso. O minutu později Hernanes parádně přihrál Icardimu, jenž byl sám před Perinem. Mladý brankář Janova ale zůstal klidný a stav se neměnil. Inter přidal a vytvořil si tlak, ze kterého šel málem do vedení. Skvělou práci odvedl Rodrigo Palacio, který se s míčem obtočil kolem svého strážce De Maia, ale svým centrem do vápna mířil nepřesně.

Vedení se mohl ujmout také Janov. Bertolacci poslal parádní centr za obranu na Antonelliho, který ale neprostřelil pohotového Samira Handanoviće. Ve dvanácté minutě se ale Inter konečně dočkal. Podolski nacentroval do vápna na Icardiho, jehož střelu z otočky Perin vyrazil. Bohužel pro CFC vyrazil míč jen k nohám dobíhajícího Rodriga Palacia, který už míč do prázdné brány dopravil bez větších potíží - 1:0.

Inter chtěl kout železo, dokud bylo žhavé. Hernanes si těsně před vápnem přehodil balon z levé na pravou a centroval na nabíhajícího Danila D'Ambrosia, ale jeho nahrávka byla příliš krátká. Medel posílal kolmici na nabíhajícího Maura Icardiho, ale toho včas zastavil De Maio. Po půlhodině hry se Inter dostal do přečíslení, ale vše zvládl Nicolas Burdisso, který fauloval Hernanese. Brazilský záložník byl dnes ve formě a poslal pěknou přihrávku Palaciovi. Zkušený argentinský útočník se obtočil kolem Izza a z výhodné pozice střílel na zadní tyč. Tam byl ale včas brankář Mattia Perin a míč zlikvidoval.

Pár minut před koncem prvního poločasu si Mauro Icardi naskočil na rohový kop a přesně umístěnou hlavičkou nedal Perinovi šanci zasáhnout. Inter vedl 2:0 a Janov musel hodně zabrat, chtěl-li body. Pět minut po změně stran se s tím pokoušel něco udělat Luca Antonelli, ale jeho rána po skákavé nahrávce nebyla přesná. O chvíli později Hernanes posílal do šestnáctky centr, který Andreolli prodloužil na Palacia. Argentinský útočník ale nemířil přesně.

Na opačné straně Rincón sklepl balon pro Falquého, ale jeho projektil nepřekonal pozorného brankáře Samira Handanoviće, který si s míčem poradil. Po hodině hry se do akce dostal opět zlepšující se Iago Falqué, který hlavičkoval těsně nad. Falqué o něco později našel ve vápně volného Bertolacciho, který ve skluzu mířil těsně mimo. Andrea Bertolacci se hodně snažil vytáhnout proti Nerazzurri, ale jeho další pokus taktéž mířil mimo tři tyče. Deset minut před koncem zápasu se slavným mohl stát střídající Juraj Kucka, ale mířil těsně mimo tyč.

Přesto se Janov dočkal. Armando Izzo se ve vápně dostal k dorážce Costovy střely a Handanović musel kapitulovat. Někdo možná očekával mohutný nápor Janova a jeho snahu o srovnání, ale nic z toho se nekonalo. A to proto, že Inter pojistil svou výhru. Veterán Nemanja Vidić se dostal po rohu k balonu, který zblízka dostal do sítě a Inter slavil tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když mohl Janov překvapivě prohhrát vTuríně,proč by ted opět překvapivě nemohl vyhrát na Interu?

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0. Nově složenej útok se bude nejdřív trápit, ale nakonec to dáme a vyhrajem. Vzádu se nemusíme bát, dvojice tragikomiků má naštěstí dištanc, Nemanja s Hugem si to zkušeně ohlídaj.

Je zřejmý co se v Interu děje - Mancini přišel za Thorirem a bouchnul kurva do stolu! Najednou posily máme... Vypadá to, že do budoucna budeme hrát 4-2-3-1 s Icardim na hrotu, Kovačićem pod ním a ostrými křídly Podolski, Shaqiri. Tuto sezonu za ně bude muset zaskakovat Palacio, ale od léta s příchodem Lavezziho a možná i Krejčího budeme mít křídla pořešený. Pokud si uděláme pořádek ve středu obrany (Vidić+Nastasić), titul nám neunikne.

FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Pfu tak ty máš veľké predtavy. Neviem či Vidič sa trvalo presadí do základu

Reagovat
smazaný uživatel

někde jsem četl, že má problém s Mancinim, ještě z Anglie, ale nevím k tomu nic bližšího

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Krejčí je ve Spartě super, ale na Inter prostě nemá! Jinak doufám, že se Vidič chytí

Reagovat
Forza_Inter

3:2 (Icardi, Dambrosio, Podolski-Antonelli, Matri)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele