12. kolo
22.11.2014 18:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Řím vybojoval tři body v Bergamu

Tým trenéra Rudiho Garcii si nakonec poradil s Atalantou rozdílem jednoho gólu a přiblížil se vedoucímu Juventusu. Z přístupu hráčů bylo vidět, že myslí na důležitý duel Ligy mistrů a snaží se šetřit síly, zatímco domácí výborně napadali jejich rozehrávku.

Hosty z Věčného města čeká v týdnu klíčové utkání v Lize mistrů a potřebovali se na soupeře z Moskvy dobře naladit. Museli se ale obejít bez kapitána Francesca Tottiho, který měl na kontě příliš mnoho žlutých karet. Do dnešního utkání vstoupli hosté s Ljajićem, Destrem a Iturbem. Byli to ale domácí, kterým se vydařil nástup.

Sotva se hráči Vlků začali seznamovat s plochou i diváckou kulisou v Bergamu, domácí využili chvilkového zaváhání římského celku. Souboj o míč po straně naprosto nezvládl zkušený Ashley Cole a po jeho chybě AS inkasovalo. Anglický hráč nemá v římském klubu na růžích ustláno a velmi často se spekuluje o jeho odchodu. Dnešní výkon zpočátku rozhodně jeho sebevědomí nepřidal, protože se Cole nechal obrat o míč, Raimondi míč poslal do druhé vlny a Maximiliano Moralez poslal míč do sítě!

AS působilo dojmem týmu, který čeká slavnostní uvítání od soupeře a rádo by dostalo chvíli na aklimatizaci. Jenže Atalanta byla dobře připravená a počítala s tím, že právě začátky zápasu v kombinaci s Mattiou Destrem AS vycházejí. Další zajímavý projektil namířil na bránu Morgana De Sanctise Daniele Baselli.

Posléze Gómez zleva centroval do vápna, kde balon vyboxoval hostující brankář De Sanctis k Basellimu a ten trefil břevno! Atalanta cítila možnost porazit AS a utkání se stalo spíše bitvou. Hosté odmítli přerušit hru, za což si na De Rossiho vyšlápl Moralez a kapitána AS zezadu fauloval. To samozřejmě pobouřilo hráče obou týmů a chvíli to na hřišti jiskřilo.

Horkokrevnost Adema Ljajiće se nejprve projevila právě při vyměňování názorů obou týmů, poté se ale srbský talent ukázal ve velkém stylu. Podržel míč na kraji pokutového území, obešel jednoho protihráče, druhému udělal kličku a vypálil k tyči! AS díky němu srovnalo na 1:1.

Souhře AS cosi chybělo, hráči působili nervózně a místy jim vázla kombinace. Bylo to ale především skvělým napadáním Orobici, kteří svému soupeři nedovolili příliš dlouho pracovat s míčem. Přesto se AS dočkalo obratu a těsně před odchodem do kabin se prosadilo. Adem Ljajić pokračuje ve zlepšujících se výkonech a pokud se soustředí jen na fotbal, umí být velmi nebezpečnou zbraní. To ukázal i dnes, když stál u zrodu akce, která skončila přesnou ranou Radjy Nainggolana - 2:1.

AS bylo zpočátku druhé půle trochu zatlačeno svým soupeřem, ale za tohoto stavu a s výhledem na utkání Ligy mistrů chtělo šetřit síly. I proto dnes dostal volno například Gervinho. Unaveného Torosidise o chvíli později vystřídal mladý bek Michele Somma, který se ihned zapojil do pečlivé defenzívy. Atalanta hrozila spíše ze standardních situací, což bylo vidět po centru Papu Gómeze na naskakujícího Stendarda. Ten ale mířil nad. Trenér Stefano Colantuono se také rozhod poslat na hřiště čerstvé síly a spolehl se na Richmonda Boyakyeho a Rolanda Bianchiho. Rychlost na kraji měl v dresu Giallorossi obstarat Alessandro Florenzi.

Plynulost posledních pětadvaceti minut byla rozkouskována zákroky za čarou na obou stranách a množstvím nepřesných kolmicí. Orobici byli směrem dopředu nápaditějším, ale naráželi na individuální kvalitu soupeřových obránců. Souhra AS se omezila na nákop na Mattiu Destra a jeho neúspěšné hlavičkové souboje. Boakye se na hřišti dlouho nezdržel, protože v závěru obdržel červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2 totti a spol to zvládnou.

Reagovat
smazaný uživatel

jooo tady bude dvojka jak vyšitá 0-2 počítám

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2....SUPER VYSLEDEK....pro oba...

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele