33. kolo
13.04.2014 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Granata předvedla v nastavení dokonalý obrat

Nejen ve Veroně byl k vidění neuvěřitelný zápas. Také v Turíně na půdě místního FC se odehrálo utkání, jehož koncovku budou mít diváci i samotní aktéři dlouho v živé paměti. Janov se čtyři minuty před koncem dostal do vedení, ale dvě slepené branky ve třetí minutě nastaveného času znamenaly famózní obrat.

Netřeba dlouho přemýšlet nad strůjci turínského úspěchu, jsou jimi Ciro Immobile a Alessio Cerci. Turín měl v závěru obrovské štěstí, ale v zápase si vyhrát zasloužil. Janov sice začal lépe a tak trochu navázal na dobré představení proti Milánu, které ale také výsledkově nezvládl.

V 15. minutě nebezpečně posílal centr do vápna janovský De Ceglie, ale obrana Turína zasáhla dobře. Na druhé straně z úhlu pálil Cerci, ale Perin si vše pohlídal. Po půlhodině hry se řítil do šance Fetfatzidis, Basha ho s vypětím všech sil uhlídal. Diváci nesledovali příliš pohledné utkání, to se ale mělo změnit.

V 54. minutě zabránil hostujícímu vedení Padelli, když vyrazil hodně nebezpečnou ránu. Na druhé straně zase hrozil Cerci, jehož bylo opět plné hřiště. Domácí se také dožadovali pokutového kopu, jenomže ruka Konatého u sudího překvapivě prošla. Čekání na gól ukončil až v 86. minutě Alberto Gilardino, paradoxně v době, kdy měli domácí velkou převahu. Zkušený útočník si naběhl na vzdálenější tyč a rychlou střelou překonal Padelliho - 1:0 pro Janov.

Grifové už se viděli, jak se s bodovým ziskem vracejí do Janova a jisti si byli úspěchem i fanoušci. V nastaveném čase jim ale domácí borci připravili dokonalý šok. Hodně podobný tomu, který si přožili ve finále Ligy mistrů v roce 1999 fotbalisté Bayernu Mnichov. V 93. minutě dostal ve vápně prostor Ciro Immobile a nejlepší střelec Granaty se přesnou střelou na zadní tyč nemýlil - 1:1. Grifové sotva rozehráli, přišli o míč a Alessio Cerci další neuvěřitelnou a hlavně nechytatelnou ranou otočil výsledek na 2:1! Grifové byli v šoku. Jejich výhra byla v troskách. Naopak Granata byla v euforii a nadále živí naději na Evropskou ligu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele