28. kolo
16.03.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Pirlova rána zajistila Juventusu těsnou výhru!

Juventus sice dlouho bojoval s urputnou obranou Janova, ale nakonec ji překonat dokázal. Výhru mu v drtivém závěru zajistil Andrea Pirlo, který opět potvrdil status jednoho z nejlepších exekutorů standardních situací.

Lídr Serie A přijel do Janova s jediným cílem - uzmout domácím tři body a využít je v boji o ligový primát. Janovské CFC se ale na domácí půdě cítí sebejisté a nejinak tomu bylo i dnes večer. V dresu Grifů nastoupil nejeden bývalý hráč Staré dámy, takže o motivaci bylo postaráno.

Jako první mohl udeřit evropskými soutěžemi protřelý útočník Pablo Daniel Osvaldo, jenže italo-argentinský střelec mířil mimo tři tyče. Grifové však nehodlali sázet jen na obrannou fázi, což je proti trpělivě hrajícímu gigantovi vždy velice ošemetná záležitost. Otevřená hra naopak vynesla šanci Scullimu, který se dostal k odraženému míči a jen těsně jej nevměstnal do brány! Obrana Janova si musela dávat velký pozor zejména na fauly v blízkosti Perinovy brány, protože Juventus se pyšní skvělým exekutorem přímých vilných kopů.

Andrea Pirlo se k podobné akci dostal i po čtvrt hodince, ale jeho střílený centr nikoho ze spoluhráčů nenašel. Bez absentujícího Carlose Téveze chyběla Staré dámě jiskra - rozdílový hráč byl zkrátka nepřítomen a Bianconeri se snažili do této role nasadit Pabla Osvalda. Ten si však v útočné fázi s Fernandem Llorentem nerozuměl zcela ideálně. A tak to musel bývalý hráč Fiorentiny či AS Řím zkusit sám. To se mu díky nákopu Bonucciho povedlo, ale na znamení pomezního sudího arbitr Mazzoleni pískal ofsajd.

Po faulu Matuzaléma se do další výhodné pozice dostal znovu Andrea Pirlo, ale zkušený technik namířil přímý volný kop jen těsně vedle levé tyče! Obdobně se na druhé straně vedlo také Scullimu, který po ráně vpřed schovával hlavu do dlaní. Velké šance si oba týmy nechaly až na samotný závěr první půle. Nejprve zahrozili domácí, když se po centru Matuzaléma dostal do zakončení záložník Bertolacci. Jeho hlavička však do sítě nezaplula.

Po efektní spolupráci s Paulem Pogbou se před brankářem Perinem objevil ještě jednou Osvaldo, ale ani tentokrát nemohl slavit - gól ani tentokrát neplatil. Takže se Paul Pogba příště již rozhodl pro střelu. Ani to mu ale kýžené ovoce nepřineslo, protože jeho rána k tyči se zatočila mimo. Ani nástup do druhého poločasu nevyšel Juventusu zcela ideálně. Brankář Perin totiž jejich snahy spolehlivě eliminoval a hned několikrát si vysloužil ovace rozjásaných tribun. Zdlouhavé kombinace Staré dámy nemohly trenéra Antonia Conteho těšit, což dával horkokrevný taktik najevo prudkou gestikulací.

Ani brankář Buffon ale rozhodně nezklamal a jeho výkon lze také hodnotit jako výtečný. Deset minut poté, co se on i jeho spoluhráči vrátili ze šaten, se do vápna Bianconeri dostal Andrea Bertolacci, kterému obránci Juve nedokázali věnovat dostatečnou pozornost. Mladý záložník posléze vystřelil a Buffon excelentním zákrokem vyrazil! Gasperini se rozhodl pro čerstvé síly, protože tušil zranitelnost soupeře. Ve správný moment nahradil unaveného bijce Gilardina Calaiem a jen o málo minut později mohl málem slavit. Arturo Vidal totiž zahrál v pokutovém území rukou a sudí odměnil jeho tým penaltou. Zkušený Marchese s ní ale naložil mizerně, Buffon se stal hrdinou a Janov směřoval k prohře.

Ještě deset minut před koncem utkání Janov statečně držel hráče Juventusu na uzdě, ale nakonec musel být za neproměněnou penaltu potrestán. Střídající Fabio Quagliarella padl na zem, k míči se postavil Andrea Pirlo a skvěle kopnutou standardní situací zajistil Juventusu potřebné tři body!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Airus

0:2

Reagovat
Airus

Teda rozhodčí upíraj Juve góly co to jde

Reagovat
Airus

Zápas veteránů. Gigi zastaví penaltu, Quagli si vynutí přímák, Pirlo gól jak z pohádky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele