30. kolo
27.03.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zebry zastavily Inter a vezou bod

Inter Milán si na svém účtu připsal pouze bod za dnešní remízu s Udinese Calcio. Diváci na stadionu San Siro se nedočkali ani jedné branky. To v praxi znamená, že Inter může stále přijít o pátou příčku, zatímco Udinese je stále čtrnácté.

Hosté se dostali k prvnímu zakončení již po třech minutách, když centr Allana z pravé strany musel chytat pozorný Samir Handanović. Brankář Interu Milán byl neustále v permanenci a jeho pozornost si vyžádala také další akce. Zebry si vytvořily úvodní nátlak a po centru Heurtauxe chtěl na bránu domácích utíkat Luis Muriel. Toho však obrana Interu úspěšně zastavila. Kombinace se domácímu celku příliš nedařila, takže došlo na individuální schopnosti. Na konci první desetiminutovky se k balónu dostal Yuto Nagatomo a neúspěšně se snažil obejít dva protihráče.

Střed záložní formace Interu Milán v lednu vyztužil brazilský záložník Hernanéz z Lazia Řím. Jeho centr však bez větších problémů zlikvidoval připravený obránce Danilo. V té době se Interu dařilo vytvořit si větší tlak, ale svou aktivitu tým trenéra Waltera Mazzarriho nevyužil. Další nákop Hernaneze zlikvidoval mladičký talent Scuffet. Brankář Udinese se spoléhal na výpomoc svých spoluhráčů, z nichž nejvýraznější podíl na průběžném bezbrankovém stavu měla dvojice v podání Danila a Heurtauxe.

Hosté se naopak dostali do protiútoku, jenže poměrně zajímavou ránu Bruna Fernandese brankář Handanović vyrazil. Míč mohl do sítě vrátit připravený Badu, ale jeho dorážka mířila těsně mimo. V útoku Nerazzurri řádila dvojice Rodrigo Palacio - Mauro Icardi. A druhý jmenovaný zakončil první poločas zajímavým projektilem nad břevno.

Poločas druhý začal lépe domácí tým, jenže po větším počtu nahrávek se střílející obránce Andrea Ranocchia z dálky neprosadil. Aby Inter posílil ofenzivní složku své hry, vyslal trenér Walter Mazzarri kreativního Ricarda Álvareze. A ze hřiště stáhl Fredyho Guarína. Brankář Handanović posléze likvidovat pokus mladíka Pereyry a naopak založil protiútok vlastních spoluhráčů.

Interu se dostalo té pocty, že zahrával přímý volný kop. K jeho exekuci se postavil Brazilec Hernanez, ale míč napálil těsně vedle pravé tyče. Po hodině hry se duel mezi Hernanezem a Scuffetem znovu opakoval, a také tentokrát byl po tvrdé ráně soupeře šťastnější mladý brankář. Po jeho zákroku Inter zahrával rohový kop a na ten si do pokutového území naběhl zkušený stoper Walter Samuel. Jeho hlavička z blízkosti ale minula pravou tyč!

Konec utkání se nesl ve znamení tlaku domácího mužstva, ale ten byl pouze optický. Dobrou pozici na vstřelení první branky měl mladík Icardi, ale jeho hlavička skončila pod kontrolou brankáře Scuffeta. Poslední akci zápasu si na své konto připsal střídající obránce D'Ambrosio, jehož tečovaná rána nakonec zamířila vedle tyče.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

X2 1:2

Reagovat
klokan.paul

Inter vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele