32. kolo
06.04.2014 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Destro hrdinou, nastřílel hattrick v Cagliari

Římané zvládli své odpolední utkání a čekají na výsledek zápasu Juventusu. Hlavním hrdinou zápasu se stal ve skvělé formě hrající útočník Mattia Destro, který se radoval z hattricku. Brankář Morgan De Sanctis čisté konto neudržel, ale mrzet jej to nemuselo.

Boj o mistrovské Scudetto se začíná dramatizovat, alespoň na pár hodin. AS Řím totiž konečně prorazilo svou mizérii na Sardinii a vyhrálo zde 3:1. Návrat na domácí stadion si odbyl Radja Nainggolan, který posílil Vlky právě z Cagliari. Svěřenci trenéra Diega Lópeze měli další velkou motivaci spočívající v boji o záchranu. Porazit ve formě hrající Giallorossi byl ale dnes příliš náročný úkol, protože ti spoléhají především na střelecké štěstí probouzející se hvězdy Destra.

Pouze na střídačku usedl kapitán Francesco Totti, který jen v roli diváka sledoval první akci svých spoluhráčů, jež díky akci na jeden dotyk vyšachovali domácí obranu. Od úvodu dávali Římané jasně najevo svou dominanci a chuť napínat své fanoušky do posledních dní sezony. Radja Nainggolan se pokoušel vysunout nabíhajícího Destra, poté se chtěl prosadit individuálně. Ani jedna z možností se ale neukázala jako ta nejlepší.

Obranu AS větralo zejména duo Cossu - Nené, s nimiž měli stopeři AS velké problémy. Rychlé nohy Neného donutily Benatiu faulovat, z čehož mohl rezultovat volný přímý kop. Ten se ale Nenému vůbec nepovedl a brankář De Sanctis si oddechl. Půl hodiny se AS nemohlo dostat do velké šance, ale vzápětí si vše vychutnal mladík Mattia Destro. Ten stále živí brazilský sen, protože po těžkém zranění se vrátil na trávníky ve velké formě. Dnes odpoledne si připsal první gól po krásné akci Římanů, kteří potrestali nevyužitou akci Cagliari rychlým brejkem a po spolupráci Gervinha s Destrem italský útočník zakončoval do prázdné brány.

Cagliari se krátce poté dožadovalo odpískání penaltového kopu, když se z pohledu diváků porušení pravidel dopustil Castan. Po nastřelení jeho ruky ale sudí Massa nepískal. Jeho píšťalka se ozvala pouze na znamení hvizdu konce první půle. Ta druhá zastihla v lepším rozmaru Římany, které ještě posílil střídající řecký obránce Torosidis, jenž nahradil mladíka Romagnoliho. Tlačilo také Cagliari, které si snažilo zabezpečit vyrovnávací branku díky snaze Cossua, ale na poslední chvíli zaskočil pohotový Castan.

Další šok pro zklamané Cagliari se dostavil o pár minut později, když ze spolupráce s Nainggolanem maximum vytěžil opět Destro. Talent, který své schopnosti začal rozvíjet v Interu Milán, si naběhl za nepozornou obranu a přesně zamířil k tyči!

A nebyl to jediný světlý moment Římanů. Svěřenci trenéra Rudiho Garcii před sebou svého soka tlačili, excelovala například míčová technika Miralema Pjaniće. Ke gólu sice jeho kombinace s Castanem a poté s Nainggolanem nevedly, ale pro oko diváka to jistě nebyla špatná podívaná. Destrovi se sice nepodařilo zakončení rychlého protiútoku, ale z následné akce se již radovat mohl. Do role asistenta se vtělil Alessandro Florenzi, který našel bezchybným pasem nabíhajícího hráče AS a ten už si poradil.

Přesto AS opět trochu zaspalo v závěru utkání. Nejprve mohlo inkasovat ze spolupráce Contiho s Ibarbem a následně se ocenění za svůj zákrok dočkal také Mehdi Benatia. Po jeho faulu už se pískalo, takže nařízený pokutový kop proměnil Mauricio Pinilla. Giallorossi si vedení zcela jistě zasloužili a pojistili si druhé místo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Il Principino

Tady musíme povinně získat tři body. A doufám, že nastoupíme v naprosto přesné sestavě, kterouz zde uvádí autor. FORZA ROMA !!! Jinak mě dost mrzí výkony Ljajiće - čekal jsem od něho mnohe víc.

Reagovat
scr

Destro!!! :)

Reagovat
Airus

Destro naplňuje svůj potenciál.

Reagovat
smazaný uživatel

Destro je vemeno ale pokud mu to bude tak střílet ...

Reagovat
Il Principino

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele