35. kolo
27.04.2014 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Janov CFC 1:1

Janovští Grifové se sice v Bergamu dostali do vedení, ale to jim nakonec nebylo nic platné. Atalanta totiž v závěru zápasu využila krátkého výpadku obrany soupeře a díky De Lucovi si bere alespoň bod. To přitom nemuselo být vše, ale kapitán Germán Denis neproměnil pokutový kop.

Bergamo mohlo jít do utkání s čistou hlavou, protože jej netrápí ani boj o poháry, ale ani boj o záchranu v Serii A. Janov se také nemusí zaobírat ztrátou prvoligové příslušnosti, protože před utkáním byl jen dvě příčky pod Atalantou.

Do první velké šance zápasu se dostal mladý záložník Andrea Bertolacci, který se uvolnil na hranici pokutového území a přízemní střelou orazítkoval tyč za zády brankáře Consigliho! Benalouane zkusil uvolnit Denise obloučkem za hostující obranu. Jeho přihrávka byla nakonec až příliš dlouhá, a tak ji lapil mladý brankář Mattia Perin.

Janov se dokázal dát včas dohromady a pomohlo mu to ke gólu. Alberto Gilardino parádně uvolnil Antonelliho, který poté přesným centrem vybídl ke skórování obránce Paola De Ceglieho. De Ceglie zachoval chladnou hlavu a přesnou hlavičkou z úrovně malého vápna poslal hosty do překvapivého vedení!

Poté utkání trochu ztratilo prvotní náboj a ani jeden z celků nechtěl udělat chybu. Napravovat reputaci musel Cigarini, který obloučkem za obranu soupeře vybízel volnějšího Bonaventuru, který v pádu nedokázal nasměrovat míč mezi tři tyče. Hosté kontrovali díky dnes skvělému Vrsaljkovi. Centr mladého obránce prosvištěl do pokutového území, ale na míč jen o kousek na zadní tyči nedosáhl Fetfatzidis.

Velká rána pro Janov se dostavila jen těsně po návratu ze šaten. Na hřišti se totiž Daniele Portanova neohřál příliš dlouho. Obránce Grifů nenechal Denise postupovat osamoceného na brankáře Perina a fauloval. Sudí Peruzzo neměl s jeho zákrokem příliš pochopení a vyloučil jej. Co víc, Atalanta dostala možnost kopat penaltu a srovnat. A kdo jiný by ji měl kopat, než střelec Orobici Germán Denis? Ten si ale nevybral dobře a brankář Perin skvělým zákrokem k tyči míč vyrazil do bezpečí!

Následující scény probíhaly následovně: aktivní Atalanta se snažila vstřelit alespoň vyrovnávací branku, Janov ale velmi dobře bránil. Na rohový kop si parádně naskočil Benalouane, ale svoji hlavičku nasměroval pouze do břevna! Kapitán Denis chtěl napodruhé odčinit své zaváhání, ale ani po chybě hostující obrany neměl příliš mnoho štěstí a velkou šanci spálil! Migliacciův centr zablokoval pouze za cenu rohového kopu obránce Burdisso. Ani ten ale nestačil zabránit vyrovnání.

Brankář Perin neudržel ve svých rukavicích svižnou střelu Bonaventury, ke které se dostal nabíhající De Luca a v těžké pozici doklepl míč za záda svého protihráče! Orobici se mohli alespoň na chvíli radovat, protože svého oslabeného soka porazili a jsou jedenáctí.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele