12. kolo
10.11.2013 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Di Francesco při návratu vybojoval bod

Dlouhá léta oblékal Eusebio Di Francesco dres AS Řím a dnes v něm dosáhl dalšího cenného výsledku. Většinu času sice jeho hráči prohrávali, ale půl minuty před koncem se do míče opřel Berardi a srovnal.

Garciova ekipa se již od začátku hnala do útoku a díky zvučné podpoře fanoušků se AS ujalo taktovky. Na hrotu útoku nastoupil Marco Borriello, který byl na stranách podporován dvojicí Alessandro Florenzi - Adem Ljajić. Perné chvíle obraně Vlků měl pro změnu připravovat především ve formě hrající mladík Domenico Berardi. Miralem Pjanić v úvodu našel skvělou nahrávkou nabíhajícího Borriella, který ještě centroval do druhé vlny. Míč však odkopl pozorný Bianco do bezpečí.

Záložník Bosny a Hercegoviny se v obdobné situaci opět tlačil do zakončení, ale Borriellovu nahrávku minul. Domenico Berardi na druhé straně málem využil zaváhání stoperské dvojice, přesprintoval Balzarettiho a jeho technická střela donutila Morgana De Sanctise k prvnímu vážnějšímu zákroku. Sassuolo rozhodně nepřijelo jen bránit, i když se jeho výkon rozhodně s minulými výsledky srovnávat nedal. Souhra Sassuola vázla, čímž Di Francescovi hráči domácímu týmu velice usnadňovali napadání.

Ani absence kapitána Tottiho či rychlostně skvěle vybaveného Gervinha AS od první branky neodradily, i když giallorossi musel pomoci hostující hráč. Po výborné kombinaci Vlků se do vápna dostal Alessandro Florenzi, kterého sice Pegolo ještě vychytal, ale na vlastní gól odražený od Longhiho již nárok neměl. Obránce efektním lobem překonal svého brankáře a Římané mohli slavit.

Sotva se Marco Borriello usazoval v základní sestavě, již se musel poroučet na lavičku. Stalo se tak po zákroku hostujícího kapitána Magnanelliho, po němž italský střelec za doprovodu lékařů odkulhal mimo hřiště. Trenér Garcia se rozhodl pojistit přechodovou fázi AS a nasadil Američana Michaela Bradleyho. Po jeho příchodu začaly na hřišti jiskřit emoce, což se projevilo několika ostrými zákroky, za které sudí Giacomelli udílel žlutá napomenutí. Po reprezentační pauze tedy nebude moct hrát například Alessandro Florenzi. Ještě do poločasové přestávky mohli domácí dvakrát navýšit skóre.

Nejprve se k již několikátému centru dostal Federico Balzaretti, ale jeho střílený centr obětavě odvrátil Acerbi na rohový kop. Z něj sice AS neudeřilo, ale po sérii narážeček nabídl Miralem Pjanić šanci Ademu Ljajićovi, který tvrdě vypálil. Zkušený brankář Gianluca Pegolo si však s jeho štiplavou ranou poradil a odvrátil ji na rohový kop.

Římané s aktivitou po změně stran trochu polevili, čehož například Turín dokázal v minulém utkání využít. Sassuolo se ale stěží dostalo za polovinu. Situaci chtěl Římanům ulehčit Ljajić, který upadl v pokutovém území, ale toužebně očekávaný hvizd se neozval. Pojistku chtěl přidat také Miralem Pjanić, jehož skákavá střela však přeskočila tři tyče i dobíhající hráče.

Po Strootmanově nahrávce poslal po způsobu Tomáše Rosického Florenzi do akce Adema Ljajiće, bývalý hráč Fiorentiny ale v náběhu brankáře Pegola nepřehodil. Zrychlení mladého Srba bylo dnes asi největší zbraní AS, což mohl ofenzivní talent zúročit také o chvíli později. Proběhl totiž kolem tří hráčů soupeře a technickým pokusem obstřeloval Pegola. Ten míč vyrazil, ale nikdo z domácích se nenacházel poblíž, aby balon dorazil. O chvíli později se Ljajić do třetice pokoušel o odpískání penalty, ale namísto toho u sudí Giacomelli ukázal žlutou kartu.

Římané začali spoléhat na své vedení a šetřili čas. Obrovskou chybu Burdissa mohl potrestat Antonio Floro Flores, ale Morgan De Sanctis skvěle zasáhl. Na druhé straně se do zakončení dostal také aktivní Ljajić, ale ani on nedokázal Pegola prostřelit. Přesto se skóre ještě jednou měnilo. Půl minuty před koncem totiž skvěle rozehraný rohový kop nedokázala obrana AS odvrátit, Michael Bradley trefil míč jen velmi laxně a za ním stojící Domenico Berardi srovnal!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem pěkně nasranej. Římu fandim od tý doby,co tam přestoupil z Fiore Batistuta. Dnes jsem viděl jen druhou půli a když byl Řím lepší,tak za 3 nebo 4 pokusy nafilmovat penaltu si vyhrát nezasloužili.

Reagovat
smazaný uživatel

...a i když...

Reagovat
smazaný uživatel

buzeranti fakt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele