24. kolo
10.02.2013 15:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Frustrované AS padlo v Janově

Premiéra trenéra Andreazzoliho nemohla dopadnout hůř. Jeho novému týmu se nepodařilo napravit výsledky z posledních týdnů a opět prohrálo. Domácí se totiž v klidu propracovali ke třem gólům a po zásluze vyhrávají.

Po zápase na Luigi Ferraris se nám nabízejí odpovědi na několik klíčových otázek: například v jakém rozestavení bude AS hrát? Andreazzoli upustil od ofenzivního kolotoče Zdeňka Zemana se třemi útočníky bez obrany a přešel k více defenzivnější taktice. Do útoku postavil Tottiho s Osvaldem a ze dvou stoperů udělal tři. Nevýhodou se zdá být nenasazení krajních obránců. Další otázkou bylo, jak dopadne premiéra nového hlavního trenéra. Odpověď je po více než devadesáti minutách jasná - frustrované AS nadále pokračuje v žalostných výkonech.

V úvodu utkání projevilo AS jednoznačně více chuti po vítězství a napravení reputace. Totti napodoboval sám sebe z před několika let, kdy v utkání s 'Dorií' střílel krásný gól z voleje - dnes se mu ale nevedlo. Obdobný pokus zkoušel Erik Lamela, který po individuální akci donutil nepříjemnou střelou Romera k brilantnímu vyražení. K zahrávání přímého kopu se dostal opět Totti, jehož projektil Romero s námahou vytěsnil mimo.

První poločas ukončil velmi povedenou akcí hostující celek. Pablo Osvaldo našel v pokutovém území Pjaniče, mladý záložník ale napálil jen obránce stojícího na brankové čáře! Ve druhé půli již tempo začalo stoupat, obzvláště pro domácí Sampdorii. Časomíra z druhého dějství odkrojila teprve deset minut, když se stadion dostal poprvé do varu. Do pozdě se vracející obrané řady pronikl centr na Estigarribiu, který střelou ke vzdálenější tyči prostřelil Maartena Stekelenburga.

Holandský brankář neoslavil svůj návrat mezi tři tyče nejlépe, ale těžko mu něco vyčítat. Zaskvěl se o dvě minuty později, když zlikvidoval šanci Poliho. To mohlo být klíčové, kdyby AS proměnilo další nabízenou příležitost. Daniele Gastaldello stáhl k zemi Pabla Osvalda v pokutovém území a sudí Celi pískl do píšťalky. Zahrávání pokutového kopu se ale neujal Totti, nýbrž sám faulovaný. Kapitán Vlků nebyl moc spokojený a ještě méně radosti měl, když viděl laxně vyřešenou situaci a zákrok Romera.

Sampdoria tuto chybu velmi rychle potrestala - Gianluca Sansone ukázal, jak se opravdu zahrávají standardní situace a poslal míč za Stekelenburgova záda - 2:0.

Naději hostujícímu celku v čele s trenérem Andreazzolim dal opět Erik Lamela, k němuž se dostal míč po Florenziho centru. Mladý Argentinec prostřelil Romera a už to bylo jen o gól. Jakýkoli optimismus ale Sampdoria rázně uťala. Má totiž ve svém středu novou hvězdu - Maura Icardiho. Právě talentovaný útočník při rohovém kopu vyskočil nejvýše a domácí publikum slavilo. AS se naopak propadá.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

na Dorii je krasny kurz

Reagovat
smazaný uživatel

AS dnes nehrálo vyloženě špatně, doplatilo ale na zahazování šancí, nejvíce mrzí asi ta Osvaldovo neproměněná penalta a Pjaničova zahozená tutovka .... Nicméně hlavní úlohu měla opět obrana, zajímalo by mne co na dnešní defenzivní výkon řeknou odpůrci ZEMANA z řad fandů AS, chytal Stekelenburg, hrál De Rossi, ale ani jeden dobrému výsledku moc nepomohl ... Já osobně doufám že se AS co nejdříve zvedne a v příští sezoně budou poháry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele