5. kolo
26.09.2012 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chyba domácího brankáře stála Giallorossi body

V atraktivním utkání AS se Sampdorií se zrodila remíza. Za domácí skóroval Francesco Totti, hosté odpověděli po delší době vlastně také díky domácímu hráči, když brankář Maarten Stekelenburg neudržel centrovaný balon. Hosté tak nadále překvapují kvalitními výkony.

V minulém kole si AS připsalo vcelku kuriózní výhru. Díky vzájemným rozporům mezi týmem Cagliari a majitelem stadionu Is Arenas získalo tři body bez boje. Kontumace v jeho prospěch mohla hrát klíčovou roli také ve fyzické připravenosti hráčů, kteří tak měli náskok oproti svému soupeři.

Sampdoria kráčí Serií A bez většího zaváhání naprosto suverénně. Celek z nedávno ještě druholigové soutěže se vrací mezi elitu a to způsobem naprosto neočekávaným. Po pěti kolech mu totiž náleží třetí příčka. Nutno podotknout, že velká zásluha patří útočníkovi Maximu Lopézovi, kterému se nyní nebývale daří. Do duelu s AS ale nastoupit nemohl.

V první šanci zápasu se ocitl Destro, kterého chytrou nahrávkou hledal Alessandro Florenzi. Mladý útočník ale minul bránu Romera. Argentinský brankář poté čelil dalšímu nájezdu italského útočníka, také tentokrát ale zachoval chladnou hlavu a Destrovo zakončení zlikvidoval. AS tlačilo soupeře před vlastní bránu, Zemanův styl se zřejmě hráčům zamlouvá. To bylo vidět i z šancí Tottiho a Lamely.

Domácí udeřili po půlhodině hry. Z rychlého brejku našel Florenzi křížnou střelou Tottiho, který neměl problémy se zakončením a poslal svůj tým o vedení - 1:0.

Ještě před změnou stran utekl obráncům Sampdorie Federico Balzaretti, naservíroval míč Destrovi, ale ten opět zklamal. Druhý poločas nezačal pro hosty vůbec šťastně. Po dvou minutách byl totiž po druhé žluté kartě vyloučen zkušený záložník Mascara za faul na Lamelu.

Po hodině hry se hosté dočkali srovnání. Eder centroval na bránu Stekelenburga, kritizovaný brankář ale jeho centr nechytil a Munari míč dopravil bez větších problémů do brány - 1:1. Těžko říct, nakolik jistá bude Holanďanova pozice po tomto zápase.

O pět minut později šel na Stekelenburgovu bránu opět Munari, tentokrát si ale své povinnosti splnil vracející se Castán, kterého bylo dnes velmi těžké obejít. Do utkání se dostal i střídající Daniele De Rossi, jeho rána ale mířila nad břevno Romerovy brány. Poslední slovo měli opět domácí, když nabíhající Balzaretti trefil zblízka jen brankáře Romera. AS je tedy šesté, hosté stoupají na třetí místo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad AS vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda AS.

Reagovat
smazaný uživatel

http://videos.sapo.pt/GAr96sCcw1QEzRjZI2Kl

Maarten Stekelenburg....hrdina zápasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele