29. kolo
17.03.2013 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Totti s Lamelou sestřelili Parmu

Domácí Vlci neodehráli ofenzivních devadesát minut, jak bývalo zvykem za časů Zdeňka Zemana. Andreazzoliho taktika sice není tak dramatická, ale zase přináší výsledky. Jako například dnes večer. Po gólech Lamely s Tottim odjíždí Parma bez bodů.

Giallorossi měli několik zraněných hráčů, bez jejichž pomoci museli těžké utkání zvládnout - mimo hru byli Mattia Destro, Alessio Romagnoli, Miralem Pjanič a Vasilis Torosidis. V plném počtu nebyla ani Parma, Ducali přijeli bez MacDonalda Marigy, Fabiana Santacroceho a Djamela Mesbaha. Proti Donadoniho týmu hovořila také historie, protože v posledních patnácti utkáních v Římě Parma nevyhrála.

A dnes se tato série prodloužila o další zápas. Již po sedmi minutách totiž Řím nakročil ke třem bodům. Střílený centr Daniela De Rossiho tečoval Florenzi a pro Lamelu už nebyl problém zakončit akci svého týmu. Brankář Mirante moc na výběr neměl, AS před vlastními fanoušky vedlo 1:0.

Brankář hostí předvedl výborné reflexy také proti Tottimu s Perrottou, ani jeden z veteránů AS na něj nevyzrál. Zvláště druhý jmenovaný mohl po spolupráci s Tottim a Marquinhem skórovat, Mirante byl ale včas připraven. Po Lamelově nahrávce na bývalého mistra světa dokonce zazvonilo břevno! Erik Lamela zakončoval také rychlou akci Alessandra Florenziho, Mirante uspěl i tentokrát.

Své šance v první půli Parma promarnila, na Sansoneho snahu z rohového kopu nereagoval nejlépe ani Lucarelli, ani Yohan Benalouane. Druhý poločas načal velmi povedenou akcí kapitán Totti, který po faulu Rosiho zahrával přímý volný kop. jeho ránu ale zastavilo břevno Miranteho brány!

Centr Massima Gobbiho neudržel brankář Maarten Stekelenburg ve své moci, atakující Brazilec Amauri ale z následné dorážky přestřelil. Tlak Parmy narůstal a AS za to mohlo platit. Do cesty hlavičce Gabriela Paletty se ale postavilo břevno Stekelenburgovy brány, které domácí zachránilo od inkasování. Hosté se opravdu snažili bojovat a vyválčit nějaké body, po další akci střílel Parolo do téměř odkryté brány, na poslední chvíli ale zasáhl dnes velmi dobře pozičně hrající Nicolas Burdisso.

Poté přišla velká chvíle domácího kapitána, který se s míčem u nohy probíjel do pokutového území, před ním jej ale stáhl k zemi Jaime Valdes a sudí Russo nařídil přímý volný kop. Ten v Římě kromě Tottiho snad nikdo jiný nekope a dnes večer to kapitán zvládl výborně - jeho střelu asi gólman Mirante viděl na poslední chvíli a tak mohl zkušený útočník slavit. Měl k tomu pádný důvod - svou brankou s číslem 226 totiž v historických tabulkách předskočil Gunnara Nordahla a osamostatnil se od něj. Před Tottim je v tabulce nejlepších střelců Serie A již jen jeden hráč - famózní Silvio Piola.

Korigovat mohl Amauri, ale Stekelenburg si s jeho zakončením poradil. Z následného protiútoku mohl zvýšit opět Totti, tentokrát ale svou ránu namířil mimo tři tyče. Přesto může on i celé AS slavit. Díky třem bodům a zaváhání Lazia se Vlci na svého rivala dotahují a dál bojují o poháry.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

totti se zde dočká hattricku :)

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Totti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele