21. kolo
20.01.2013 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Římané si s Nerazzurri body pouze rozdělili

Stadio Olimpico dnes večer hostilo závěrečný souboj právě skončeného kola. Domácí Vlci v něm přivítali Stramaccioniho výběr, s nímž soupeří o evropské poháry. Pokud se jim domácí chtěli přiblížit, museli vyhrát. Nestalo se, každý tým se prosadil jednou a zatímco Inter zůstává na své pozici, AS o jednu klesá.

AS Řím neprožívá právě ideální časy. Týmu se nedaří vyhrávat, výjimku tvoří pouze těsná výhra v pohárovém utkání na hřišti Fiorentiny. Jediným střelcem byl Mattia Destro, který dnes začal na lavičce. Vedle něj usedli například Maarten Stekelenburg, Nicolas Burdisso nebo Miralem Pjanič. Interu se rozpadl útok, chyběli Diego Milito i Antonio Cassano. Stopery AS tedy kromě Rodriga Palacia nejvíce ohrožoval mladík Livaja. Dnes se rozehrál první díl trilogie zápasů mezi AS a Interem, oba týmy na sebe totiž narazí i v Coppa Italia.

Domácí Giallorossi se hned po rozehrání ujali aktivity. Soustavný tlak ale dobře zformovaná defenzíva Stramaccioniho výběru eliminovala bez větších problémů. Ve čtvrté minutě přebral na pravé straně míč Erik Lamela a centrem našel nabíhajícího Pabla Osvalda, jeho skok ale trajektorii balónu neproťal. O trochu blíže k první gólové asistenci měl kapitán Francesco Totti, jehož centr ale zastihl pouze nepřipraveného Michaela Bradleyho.

Holohlavý Američan sehrál v dalších chvílích rozhodující část představení, když se po spolupráci s Osvaldem skácel k zemi v pokutovém území a píšťalka sudího Orsata dala jasně najevo, co bude následovat. A když se k penaltě postaví Totti, většinou mívá situace jasný výsledek - Tottiho palec v ústech na oslavu gólu.

Eriku Lamelovi dnes štěstí nepřálo. Po několika úspěšných pokusech jak obejít spoluhráče se dostal i do několika - již mnohem méně úspěšných - zakončení. Po půlhodině hry se mu ale přeci jen jedna střela povedla, technickým obstřelem napjal nervy všech přítomných diváků s lepším vyzněním pro ty hostující.

Inter Milán postupně získával pevnou půdu pod nohama, což jasně deklaroval Marko Livaja. Mladý útočník si zpracoval přihrávku a pohotově vypálil, jeho radost ale ukončil zvuk pravé Goicoecheovy tyče! Na druhé straně se podobným (leč méně zdařilým) pokusem prezentoval Pablo Osvaldo. Tlak Interu ale nabýval jasnějších obrysů, což ukázal i Rodrigo Palacio. Mauro Goicoechea při vyběhnutí míč nezasáhl a Palacio se málem radoval. Na poslední chvíli ale zasáhl zkušený bek Balzaretti a míč vykopl z brankové čáry!

Římané trochu zvolnili a s přibývajícím časem rostl také počet žlutých napomenutí. Po Lamelovi a Osvaldovi se jednoho takového dočkal i "Capitan Futuro" De Rossi. Právě ve chvíli, kdy by domácí rádi odešli do šaten, se hosté rozhodli udeřit. O tom, že je těžké odstavit Fredyho Guarína od míče, svědčí jeho průnik do vápna i přes to, že byl hostující záložník tísněn dvěma protihráči. Jeho centr do vápna ale prošel a připravený Palacio "uklidil" míč za Goicoecheova záda - srovnáno.

Druhý poločas začalo aktivněji opět domácí mužstvo, na Samira Handanoviče vyběhl Pablo Osvaldo, míč si ale příliš předkopl a hostující brankář ho na chvíli zneškodnil. V akci sice pokračoval dobíhající Totti, ale ani on proti výborně zasahujícímu Handanovičovi neuspěl. V tu chvíli již nebyl na hrací ploše zastupující kapitán De Rossi, jehož nahradil Řek Tachtsidis.

Trenér Zeman se pravděpodobně rozhodl "uběhat" soupeře a místo aktivního Florenziho nasadil zkušeného Simoneho Perrottu. O chvíli později střídal také Andrea Stramaccioni, když stáhl dobře hrajícího Livaju a nahradil jej Tommasem Rocchim. O motivaci tohoto hráče netřeba spekulovat, dlouhá léta odehrál v dresu rivala AS - Lazia.

Deset minut před koncem se rozhodl změnit daný stav krajní obránce Ivan Piris. Ten v italském prostředí nezažíval právě snový začátek, nicméně poslední týdny se mu daří a je stálým členem sestavy. Svou ofenzivní pouť však zakončil nepřesně a poslal míč nad bránu. Podobně se vedlo i Osvaldovi, který stál téměř osamocen před brankářem, ale poslal po Tachtsidisově centru míč zcela mimo! Dnešní utkání nedokončil v základní sestavě ani Francesco Totti, jehož nahradil žolík Destro. Proti bývalému klubu se ale nakonec neprosadil. Sudí Orsato tedy mohl po nastaveném čase v klidu ukončit emotivní, ale nikterak ofenzivní utkání. První půle se sice odehrávala ve vysokém tempu, to ale na druhou část už zůstalo v šatnách...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 DAJE ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Largo

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1.............

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/rom-XMCntV7GfvnV8cDH?start=0.993

Se divim, že se tu nikdo nerozčiluje nad vymyšlenou penaltou pro AS. Být to v zápase Arsenal - Manchester, tak je tam 600 komentů o tom jak rozhodčí pomohl tomu a tomu týmu....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele