18. kolo
22.12.2012 20:45 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

AS Řím - AC Milán 4:2

Fotbalisté AS Řím se přiblížili pozicím zaručující účast v Lize mistrů, když v sobotním šlágru přestříleli AC Milán 4:2. Výsledek je nakonec pro hosty příznivý, neboť v jednu chvíli to vypadalo na pořádný debakl. Vlci totiž v průběhu hry vedli o čtyři branky! Výsledek jim pokazil až závěr utkání, kdy byl vyloučen Marquinhos a Milán vstřelil dva slepené góly.

Zápas mezi Zemanovým Římem a Allegriho Milánem sliboval ofenzivní podívanou se spoustou branek a to se nakonec potvrdilo. Hostující AC ale prožilo v Římě hrůzostrašný zápas a zejména v první půlhodině jim dávali Giallorossi co proto. Vše odstartovalo ve 13. minutě Pjaničovo rohový kopem. Na něj si ve vápně naskočil Nicolas Burdisso a hlavou přesně k tyči nedal Ameliovi žádnou šanci - 1:0 pro AS Řím. Jen o čtyři minuty později mohlo být srovnáno, nejlepší střelec ligy El Shaarawy se řítil sám na Goicoecha, ale ten rozpoznal jeho úmysl udělat kličku a míč mu vyškrábl. Následoval trest v podobě druhé branky. Totti pěkný centr zužitkoval Osvaldo a Řím vedl 2:0. Útočník domácích se trefil přesně do míst, kam před ním Burdisso.

AC se ze dvou zásahů nemohlo vzpamatovat a za sedm minut lovil Amelia míč ze své sítě potřetí. Pohlednou rychlou akci zakončil Lamela a Olympijský stadion byl v eufórii. AS Řím vedl nad Milánem po půlhodině už 3:0! Alespoň snížit mohlo do poločasu znovu El Shaarawy, ale do jeho rány se ochotně položil Piris.

Massimiliano Allegri měl svým svěřencům o přestávco rozhodně co říci, pokud chtěl Milán ještě pomýšlet na bodový zisk, musel ve druhém poločase pořádně přidat. Ale to se nestalo. Nadále úřadoval AS Řím. Totti po přihrávce De Rossiho mířil vedle tyče a na druhé straně zakončoval nad Yepes. V 60. minutě už to vypadalo s AC velmi zle. Balzarettiho centr zatloukl hlavou Lamela a Amelia byl opět bez šance - 4:0 pro AS Řím.

Hosté už neměli v zápase co ztratit, chtěli alespoň zkorigovat velmi nepříznivý výsledek. El Shaarawy opět ztroskotal na Goicoechovi a z dorážky neuspěl ani Boateng. Dvanáct minut před koncem se hráčům Rossoneri přeci jenom naskytla dobrá příležitost na zkorigování skóre. Marquinhos totiž po zahrání rukou dostal červenou kartu a hosté dohrávali v přesile. Rozhodnutý zápas tím dostal ještě nový náboj, zvláště když čtyři minuty před koncem vykřesal naději střídající Pazzini. Toho ve vápně fauloval brankář Goicoechea a sám postižený nařízený pokutový kop proměnil - 4:1. A uběhla sotva minuta a další střídající hrač Bojan Krkič snížil už na rozdíl dvou branek. Krkič si naběhl na Shaarawyho centr a snížil na 4:2.

Milánské zmrtvýchvstání se ale nekonalo. Na případné vyrovnání už zbývalo velmi málo času a AS Řím si výsledek přeci jenom pohlídal. Vlci vyhráli naprosto zaslouženě a jsou ve vynikající formě.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

-1 DAJE Roma

Reagovat
smazaný uživatel

* 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1....FORZA GRANDE AC Milan...

Reagovat
smazaný uživatel

tak a dnes dame uplne zabudnut na nasu krizu a Rimanov porazime 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ááá další krize před námi :D Po prvním poločase tipuju,že Amelia naposledy chytá za Milano v Serii A a své si odbude akorád v TimCupu...Jinak výkon nic moc,že by byla vidět snaha a trochu víc běhání..Ambro spatnej,Princ spatnej,De Sciglio špatnej a i Yepes nemá dneska moc svůj den.

Rozhodně ŘÍM po prvním poločase zaslouženě

Reagovat
Hagi79

Proč Amelia? Všechny góly padly po chybách obrany (hlavně Yepese)

Reagovat
smazaný uživatel

AS

Reagovat
smazaný uživatel

Něco tak krásného jsem dlouho neviděl. Kvůli tomuhle fotbal milují miliony lidí, fotbalová nádhera ... AS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera, po zaváhání ve Veroně, opět nádherný pozvednutí.

Reagovat
KingMaster13

Yepes Jak může takovej hráč hrát za AC včera nám to dobře posral U něj si fakt nejsem jistej jestli je pes nebo kočka

Reagovat
REPLIKATOR

Není to kočka ani pes, je to totiž kočkopes!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele