7. kolo
16.10.2011 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Lazio prolomilo kletbu a vyhrává derby!

Řím bude po dlouhé době opět v blankytně modré, nejčastěji velebené jméno bude Miroslav Klose. Došlo na naše tipování a kdyby měl německý reprezentant víc času, bylo by k vidění jeho oslavné salto. Rozhodl totiž Derby della Capitale!

Luis Enrique postavil poměrně očekávanou sestavu, místo Simplicia se v záloze objevil Gago, Tottiho místo zaujal Miralem Pjanič plnil roli trequartisty a obranné duo tvořili pánové Kjaer - Heinze. V útoku Lazia nastoupil vedle Djibrila Cissého Miro Klose, bývalý střelec Bayernu Mnichov a významně se podílel na výhře Lazia.

Úvod ale patřil podle očekávání hráčům AS, kteří kombinovali a soupeři míč téměř nepůjčili. Z následného tlaku vzešla první šance zápasu a hned znamenala gól. Miralem Pjanič lobem á la Totti překonal obranu, Daniel Pablo Osvaldo se vyhnul ofsajdové pasti a s lehkostí překonal brankáře Marchettiho v bráně 'Biancocelesti'. Čerstvě jmenovaný italský reprezentant tak znovu dokázal své kvality a oprávněnost svého povolání. Trenéru Enriquemu více než dobře splácí důvěru.

AS bylo o poznání nervóznější, žluté napomenutí vyfasovali jak Perrotta, slavící Osvaldo, tak posléze kapitán De Rossi. Lazio spíše než na fauly myslelo na vstřelení vyrovnávacího gólu a Maarten Stekelenburg spolu se svou obrannou čtveřicí musel likvidovat šance Kloseho, Cissého i Hernanese.

Poslední minuty prvního poločasu byly opět trochu nervózní, AS se snažilo své vedení zdvojnásobit, blízko k tomu měl po pasu Josého Angela nejprve Bojan, poté opět Osvaldo, ale ani jeden z nich netrefil. Svou střelu poslal vedle také Perrotta, neskóroval ani Daniele De Rossi.

Druhý poločas začal podobně s jediným rozdílem - mnohem aktivnější bylo Lazio, jenž svými rychlými akcemi a přesnými střelami nutilo obranu AS včele s brankářem Stekelenburgem k maximální koncentraci. Vyrovnání bylo cítit až příliš.

Veškeré soustředění asi nechal v šatně stoper Simon Kjaer, jenž hloupě fauloval pronikajícího Cristiana Brocchiho a vysloužil si červenou kartu. Kjaer poslal svůj tým do deseti, Hernanes ten svůj na startovní pozici - penaltu proměnil znamenitě. A Lazio bylo při chuti. Luis Enrique byl nucen střídat, ve hře se po Cassettim objevil také Burdisso.

Skvělou příležitost měl chvíli před koncem Djibril Cissé, jehož perfektní volej skončil na tyči svatyně AS. V další dobré pozici se objevil Miroslav Klose, ale svou hlavičku poslal nad bránu. Ofenzivní hra AS byla pryč, větší tlak si vytvářelo Lazio. Jedna vlaštovka přece jen vylétla, Osvaldovu patičku po rychlém protiútoku ale nikdo ze spoluhráčů nevyužil.

Když už to vypadalo, že se oba rivalové rozejdou za stavu 1:1, střídající Metuzalem hezkou nahrávkou vybídl Kloseho a ten se v takových situacích zpravidla nemýlí. A chladnou hlavu zachoval i tentokrát, Heinze ani Cassetti ho zastavit nedokázali a rodák z polského Opolí v nervy drásající koncovce zápasu poslal Lazio do vedení. Tribuny propukly v jásot, prokletí derby bylo zlomeno.

Nově poskládaný tým AS nestačil na zkušenějšího protivníka, zápas výrazně ovlivnila karta Simona Kjaera. Co je ale důlěžité, Lazio se posunuje na čtvrtou pozici, AS se propadá na příčku dvanáctou. Tottiho absence byla znát, Lazio si ale především za druhou půli tři body naprosto zaslouží.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

mazec

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš fakt DEVIL

Reagovat
scr

0:2 Bojan,Osvaldo

Reagovat
smazaný uživatel

AS zvítězí 0:1

Reagovat
tlaci

to bude mocnej zápas a AS na derby umí tip 1:2 ( Cissé - Totti, Osvaldo)

Reagovat
smazaný uživatel

totti da tazko gol ked je zraneny a nenastupi ...ale takisto tipujem vyhru AS 2:1 .

Reagovat
Veselac

X....2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Il Principino

Forza Giallorossi 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

debolezza Giallorossi 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že sa preruší zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele